Την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Date:

Share post:

Τη σωστή οργάνωση και λειτουργία των Συστημάτων Διαχείρισης Συμμόρφωσης της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO: 37301.

Η εν λόγω πιστοποίηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου της στην Ελλάδα η οποία και ανέπτυξε το Διεθνές Πρότυπο ISO: 37301- Compliance Management System, για το οποίο Επιθεωρήθηκε και Πιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), παρουσία αξιολογητών του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης. Επιβεβαιώνεται κατ΄αυτό τον τρόπο ο ηγετικός αλλά και καινοτόμος χαρακτήρας της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ καθώς και η έμφαση που δίνει η εταιρεία σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης. 

Σημειώνεται ότι το ISO 37301 που αφορά στην πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Συμμόρφωσης, είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο οπότε, η επιτυχής εξασφάλιση του εν λόγω πιστοποιητικού συμβάλλει στη διασφάλιση της συμμόρφωσης της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς αλλά και με τους Εσωτερικούς Κανονισμούς που έχουν αναπτυχθεί.

Το Διεθνές Πρότυπο ISO 37301 είναι βασισμένο στις αρχές της ορθής διακυβέρνησης, της αναλογικότητας, της διαφάνειας και της βιωσιμότητας, και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για οργανισμούς που επιθυμούν να εφαρμόσουν ένα σύστημα Διαχείρισης Συμμόρφωσης ή θέλουν να τυποποιήσουν το σύστημά τους.

Η ανάπτυξη των σχετικών διαδικασιών και κανόνων που οδηγούν εν τέλει στην Πιστοποίηση σύμφωνα  με το Διεθνές πρότυπο ISO 37301 συμβάλλει στην :

  • Ικανοποίηση τρίτων μερών αναφορικά με τη αποτελεσματική Διακυβέρνηση (Governance) της Εταιρείας
  • Ανάπτυξη θετικής Εταιρικής κουλτούρας συμμόρφωσης
  • Προστασία της φήμης της Εταιρείας και τη διασφάλιση της ακεραιότητάς της
  • Βελτίωση των επιχειρηματικών ευκαιριών και της βιωσιμότητας  της Εταιρείας
  • Αύξηση της εμπιστοσύνης τρίτων στην ικανότητα της Εταιρείας να επιτύχει βιωσιμότητα
  • Οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αφοσίωσης πελατών

Σημειώνεται πως, δεδομένης της σημασίας αλλά και της ιδιαιτερότητας του εν λόγω πιστοποιητικού, η Επιθεώρηση Πιστοποίησης διενεργήθη με συμμετοχή νομικών συμβούλων και από τις δύο πλευρές (επιθεωρούμενων και επιθεωρητών)

H Βασιλική Καλαμποκίδου, Vice President System Certification της TÜV HELLAS (TÜV NORD), δήλωσε: «Θεμελιώδης αξία της TÜV HELLAS (TÜV NORD), είναι να τοποθετούμε  τους πελάτες μας στο επίκεντρο της δραστηριότητας μας. Η επιτυχία των πελατών μας είναι η αποστολή μας – αυτό που μας οδηγεί είναι η ευθύνη που αυτό συνεπάγεται. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αποδεικνύει έμπρακτα, με τη διαρκή δέσμευσή της και την επένδυσή της σε υιοθέτηση προτύπων, τη διατήρηση μιας κουλτούρας συμμόρφωσης σε νόμους, κανονισμούς, εσωτερικές πολιτικές και διαδικασίες. Και η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολυετούς συνεργασίας αλλά και το έναυσμα επέκτασης σε μια σειρά από νέες, εξαιρετικά επωφελείς δραστηριότητες».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.