Τιμητική διάκριση για τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 

Date:

Share post:

Στη λαμπρή εκδήλωση-γιορτή, με θέμα «Αθλητισμός, από το όνειρο στον άθλο», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (17/7) στο Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τίμησε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του τεράστιου ανθρωπιστικού έργου του Οργανισμού, καθώς και για τη συνεχή και καθ’ όλα επιτυχημένη συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 20 σπουδαίοι αθλητές (Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διεθνείς Πρωταθλητές), εξιστόρησαν τη δική τους αθλητική διαδρομή στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την τριήμερη αθλητική γιορτή, η οποία έτυχε μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο της Κρήτης. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ παρευρέθη στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ε.Σ, Γεώργιο Σκούμα. 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ανέφερε: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπορεύεται και συνοδοιπορεί σε ανοιχτό ορίζοντα ωραίων δράσεων με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, μαζί με το οποίο έχουμε καταφέρει πολλά. Θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Είναι τιμή μας και υποχρέωσή μας να συντροφεύουμε έναν εμπνευσμένο, δημιουργικό, αποφασιστικό, αποτελεσματικό σε πληθώρα δράσεων Υφυπουργό Αθλητισμού, όπως ο Λευτέρης Αυγενάκης. Έχουμε κοινές αντιλήψεις σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, αλτρουισμού, αλληλεγγύης και αγάπης. Πιστεύουμε στη δύναμη του υγιούς αθλητισμού και πιστεύουμε ότι μπορεί να εμπνεύσει, να ενώσει, και να δώσει ελπίδα, γεφυρώνοντας τις διαφορές μεταξύ των λαών και να διδάξει αξίες ζωής. Χαράζουμε μαζί μία μεγάλη αγαθοποιό δράση με στόχο την εξάλειψη των φαινομένων απομονωτισμού και αποκλεισμού ευάλωτων αθλητικών και κοινωνικών ομάδων».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί με σχετική ανακοίνωση τον φωτογράφο και μέλος του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου, Δημήτρη Πολιτάκη, για το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.