ΤΙΤΑΝ & Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου: Δωρεές 2 εκατ. ευρώ

Date:

Share post:

ΤΙΤΑΝ και Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συμβάλλουν από κοινού στην προσπάθεια αποκατάστασης περιοχών στα Δερβενοχώρια και τη Θεσσαλία με δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων δράσεων, συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, με δική τους πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ΤΙΤΑΝ και Ίδρυμα αναλαμβάνουν Ανάδοχοι Αποκατάστασης στην περιοχή των Δερβενοχωρίων, χρηματοδοτώντας σχετικές μελέτες, καθώς και την άμεση εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων. Κύριος στόχος είναι η αντιμετώπιση της εδαφικής διάβρωσης και η αντιπλημμυρική θωράκιση για τη φυσική αναγέννηση και ανάπλαση της περιοχής. 

Αντίστοιχη πρωτοβουλία αρωγής προγραμματίζεται προς τη Θεσσαλία, συνεισφέροντας στη δράση του ΣΕΒ για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας στην περιοχή, όπως η ανακατασκευή 27 σχολείων, σε συνεννόηση με την Πολιτεία.

Οι δράσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των πρωτοβουλιών πρόληψης και αποκατάστασης, συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ, τις οποίες υλοποίησαν το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και ο ΤΙΤΑΝ μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το 2021. 

Με την κλιματική αλλαγή να καθιστά επείγουσα την ανάγκη θωράκισης της χώρας μας απέναντι στα όλο και συχνότερα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, ο Τιτάνας και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου δεσμεύονται να δίνουν το «παρών» στην εθνική αυτή προσπάθεια.

Related articles

Η MYTILINEOS στους ESG Leaders του δείκτη MSCI

Η σημαντική αυτή επίδοση ήρθε μόλις ένα χρόνο μετά την είσοδο, για πρώτη φορά, της MYTILINEOS στον δείκτη MSCI.

Την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία βράβευσε το ΕΕΑ (video)

Η υγιής επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια αναδείχθηκαν μέσα από το θεσμό των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου...

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.

Costa Navarino: Μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 80% το 2022

Η μείωση οφείλεται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές μέσω πιστοποιητικών προέλευσης, τη μείωση χρήσης LPG καθώς και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας / ανά διανυκτέρευση. 
Skip to content