«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Date:

Share post:

Με μεγάλο ενθουσιασμό και αθρόα συμμετοχή εκπαιδευτικών υλοποιήθηκαν δια ζώσης οι δύο ενημερωτικές εναρκτήριες ημερίδες του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις 11 & 20 Οκτωβρίου 2022. 

Φέτος, το πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, με περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων στην Εθνική Γλυπτοθήκη, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και στο κέντρο της Αθήνας από την MONUMENTA

«Ένα πρόγραμμα που έχει γίνει πλέον θεσμός, εμπλουτίζεται συνεχώς και αποτελεί τη γέφυρα με την Αθήνα του αύριο», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά τον χαιρετισμό του στις εναρκτήριες ημερίδες.

Για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια, οι δύο ημερίδες υλοποιήθηκαν δια ζώσης στο Δημαρχείο Αθηνών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Πάνω από 120 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού κτηρίου του Δημαρχείου Αθηνών, ενημερώθηκαν σχετικά με τη δομή και τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος για τη σχολική χρονιά 2022-2023, καθώς και για τα προσφερόμενα επιμορφωτικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής, εικαστικών, οπτικοακουστικών μέσων, ρομποτικής, δημιουργικής αφήγησης και παραστατικών τεχνών του χορού του θεάτρου και τη μουσικής

Τις ημερίδες χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Κωνσταντίνος Δέδες, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, ο Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, Δ/νων Σύμβουλος Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, η Πόπη Διαμαντάκου, εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου Δήμου Αθηναίων για το προγράμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», η Μαρία Φλώρου, Υπεύθυνη του Τομέα Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, ο Πέτρος Βαγιωνής, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Ε. Α΄ Αθήνας και ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Διευθυντής Εκπαίδευσης ΠΕ Α’ Αθήνας. Τον τρόπο συμμετοχής των σχολείων της ΠΕ στο πρόγραμμα παρουσίασαν η Μαρία Δημοπούλου και η Πόπη Κύρδη, Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας και Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Α΄ Αθήνας αντίστοιχα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της A’ Αθήνας. Παρέχονται επιμορφωτικά σεμινάρια, ομιλίες, επισκέψεις συντηρητών έργων τέχνης στα σχολεία, βοηθητικά εγχειρίδια, ξεναγήσεις, βιβλία και μετακινήσεις των μαθητικών ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το Πρόγραμμα διαχειρίζεται το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί και στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.