«Το Χαμόγελο» και 800 φορείς μάχονται τη σεξουαλική κακοποίηση

Date:

Share post:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως φορέας προάσπισης και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, ενώνει δυνάμεις με 800 φορείς σε όλο τον κόσμο ενάντια σε κάθε μορφής κακοποίηση των παιδιών που βασανίζει την παιδική αθωότητα. 

Η φρικτή πραγματικότητα της ζωής των κακοποιημένων παιδιών που αναδεικνύεται έντονα από την τρέχουσα επικαιρότητα και δημοσιογραφική κάλυψη δικαιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο, από ιδρύσεώς του, αξιώνει και προτείνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα για την προστασία κάθε παιδιού από τη σεξουαλική κακοποίηση. Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού που στελεχώνει τις 4 Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, ανώνυμα και δωρεάν δε μένει εμβρόντητο στη θέα των δημοσιευμάτων. Στη συνείδηση του κόσμου, τη δεδομένη στιγμή, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αποτελεί το μοναδικό Κέντρο Αναφοράς στην Ελλάδα για κάθε κακοποιημένο παιδί, που λειτουργεί, 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, και είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις 24 Νοεμβρίου 2022 διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο για το φαινόμενο της Σεξουαλικής Κακοποίησης των Παιδιών με θέμα «Μένει Μυστικό. Ας γίνουμε η φωνή τους», μια πρωτοβουλία που τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και έλαβε χώρα με την υποστήριξη των φορέων International Society for the Prevention of Child Abuse & Neglect (ISPCAN), National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) και National Children’s Advocacy Center (NCAC).

Παράλληλα, ο οργανισμός αφιέρωσε τον περασμένο μήνα σε εξειδικευμένες δράσεις για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συλλογική αφύπνιση ενάντια στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content