«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Συνεργασία με Υπ. Κλιματικής Κρίσης

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισφραγίζουν τη συνεργασία τους με την Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας.

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σε συνέχεια και της άριστης συνεργασίας τους στο πλαίσιο της πρότερης θέσης του υπουργού ως Επιτρόπου της Ε.Ε. για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων.

Στο πλαίσιο της Υπογραφής Συμφώνου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην Αγ. Παρασκευή. Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσία των Συντονιστών των επιμέρους Τμημάτων του Οργανισμού, και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και τα Παιδιά θύματα Εκμετάλλευσης, του Ιατρικού Τμήματος, των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, καθώς και μαθητές-εθελοντές εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile του Οργανισμού.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία κοινή προσπάθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι εξειδικευμένες δράσεις και η τεχνογνωσία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη διαχείριση κρίσεων με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση καθώς και παρέμβαση για την ολιστική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν για την αμοιβαία υποστήριξη στη διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων με στόχο την ενδυνάμωση του κρατικού μηχανισμού και την υποστήριξη των πολιτών σε συνθήκες κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!