Connect with us

CSR HELLAS

Το CSR HELLAS συμμετείχε στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020

csr hellas

csr-hellas

Το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου το CSR HELLAS συμμετείχε, μαζί με επιχειρήσεις-μέλη του, στην «Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020» (Enterprise 2020 Summit) στις Βρυξέλλες, ακολουθώντας με συνέπεια την στρατηγική του για ανάδειξη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση στρατηγικών και πολιτικών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στη Διάσκεψη, υψηλού επιπέδου ομιλητές παρουσίασαν τις τάσεις και εξελίξεις γύρω από τους πιο πάνω τομείς, ενώ μεταξύ των 500 και πλέον συμμετεχόντων που έλαβαν μέρος ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι  πολιτειακών, κυβερνητικών και ευρωπαϊκών αρχών, με προεξάρχουσες συμμετοχές αυτές του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και πολλών Ευρωπαίων Επιτρόπων. Παράλληλα, στη Διάσκεψη παρευρέθηκε πλήθος ανώτατων στελεχών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Το CSR Hellas συμμετείχε με οργανωμένη αποστολή και με δύο περίπτερα. Στο πρώτο παρουσιάστηκαν το εκπαιδευτικό σπονδυλωτό πρόγραμμα “Growing on Ethics”, που απευθύνεται προς όλες τις επιχειρήσεις για την εφαρμογή της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην Πράξη, άλλες δράσεις που το Δίκτυο έχει αναπτύξει συμπληρώνοντας 15 χρόνια λειτουργίας, ενώ παράλληλα οι 10 φοιτητές, μέλη των τριών ομάδων που βραβεύτηκαν στο 2ο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής», είχαν την ευκαιρία να παρουσίασαν τις βραβευμένες εργασίες τους. Στο δεύτερο περίπτερο, πέντε επιχειρήσεις και φορείς-μέλη του CSR Hellas, (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών AE, Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, McCain Hellas, QualityNet Foundation και ΤΙΤΑΝ Cement Company SA), είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους πρωτοβουλίες, δράσεις και προγράμματα ΕΚΕ.

Κατά τη δεύτερη ημέρα (17/11) ανακοινώθηκε επίσημα το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία (European Pact for Youth), από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, ως μία ακόμη πρωτοβουλία σύμπραξης του CSR Europe, του CSR HELLAS και των υπολοίπων εθνικών εταίρων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αφορά μια από κοινού προσπάθεια για να ενισχυθεί η απασχολησιμότητα στην Ευρώπη και να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων, που προσφέρονται από την εκπαιδευτική διαδικασία και εκείνων που ζητούνται από την αγορά εργασίας, κάτι που αποτελεί άλλωστε και μια από τις κύριες προτεραιότητες της Επιχειρηματικής Διακήρυξης 2020 (Enterprise 2020 Manifesto).

Πρόκειται για μια προτροπή προς όλες τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς εταίρους, τους φορείς παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να αναπτύξουν και να εδραιώσουν 10.000 σχέσεις συνεργασίας για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων και της κοινωνικής ένταξης, με στόχο τη δημιουργία 100.000 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, μαθητείας και πρακτικής άσκησης.

Από πλευράς επιχειρηματικής κοινότητας-μελών του CSR HELLAS, το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία υποστηρίζουν οι: Ελληνικά Πετρέλαια, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Global Sustain, Interamerican, Manpower Group, McCain Hellas, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, Όμιλος ΤΙΤΑΝ και Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.

Σε πάνελ συζήτησης για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία, συμμετείχε μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, η κ. Βασιλική Ποντικίδου, μία από τους 10 νικητές φοιτητές, ενώ σε ειδική συζήτηση για το ίδιο θέμα μεταξύ ομάδας εκπροσώπων της νεολαίας με τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο συμμετείχε ένας δεύτερος φοιτητής, ο κ. Αλέξανδρος Βέρος.

Επιπλέον, η Πρόεδρος Δ.Σ. του CSR HELLAS και Διευθύντρια ΕΚΕ Ομίλου ΤΙΤΑΝ, κ. Μαρία Αλεξίου μαζί με τον Διευθυντή του γερμανικού δικτύου UPJ, κ. Peter Kromminga είχαν την ευθύνη συντονισμού ενός εκ των δέκα παράλληλων ειδικών θεματικών εργαστηρίων με θέμα τη δημοσιοποίηση από τις επιχειρήσεις των μη οικονομικών πληροφοριών (Non-Financial Performance), σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής Οδηγίας από την ΕΕ το 2014. Στο πάνελ του εργαστηρίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων η Group CSR Manager του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, κ. Ράνια Σουλάκη και η Manager Υπηρεσιών Βιωσιμότητας της ΕΥ (Ernst & Young Hellas), κ. Κιάρα Κόντη, ως μέλη της ελληνικής αποστολής.

Το CSR Hellas, εναρμονίζοντας τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει σχετικά με τις παραπάνω εξελίξεις, αλλά και με γνώμονα την ανανεωμένη στρατηγική του, έχει θέσει 3 βασικούς εθνικούς στόχους:

  1. Την επανεκκίνηση του διαλόγου για την Εθνική Στρατηγική για την ΕΚΕ και τη διασύνδεσή της με την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Διακήρυξη 2020.
  2. Την οργανωμένη διαβούλευση μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών και την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία στην Ελλάδα.
  3. Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση επειγόντων ή εκτάκτων καταστάσεων, όπως το οξύτατο προσφυγικό ζήτημα που αποκτά πλέον ευρωπαϊκή διάσταση και όπου το ευρωπαϊκό κίνημα για την ΕΚΕ περιμένει δείγματα γραφής από τα εθνικά δίκτυα των χωρών «πρώτης γραμμής» όπως η Ελλάδα.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CSR HELLAS

Νέο Δ.Σ. CSR HELLAS και νέα Συντονιστική Γραμματεία Global Compact Network Hellas

Με επιτυχία διεξήχθη την 29η Μαρτίου 2018 η Γενική Συνέλευση των μελών του CSR HELLAS και του Global Compact Network Hellas.

Μετά τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό για την περίοδο Μάρτιος 2017 – Μάρτιος 2018, ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του CSR HELLAS και της νέας Συντονιστικής Γραμματείας Global Compact Network Hellas.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του CSR HELLAS, του οποίου η θητεία είναι τριετής, συγκροτήθηκε σε σώμα, με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Μαρία Αλεξίου (ΤΙΤΑΝ)         
Αντιπρόεδρος: Πάκης Παπαδημητρίου (ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ)
Γραμματέας: Αλεξάνδρα Πάλλη (ΕΒΕΑ)
Ταμίας: Νίκος Μέλιος (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)               
Μέλη: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (ΣΕΒ)
Αλεξία Μαχαίρα (ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Ξανθή Παπαδάκη (McCAIN HELLAS)
Τα μέλη της νέας Συντονιστικής Γραμματείας Global Compact Network Hellas είναι:

Μαρία Αλεξίου (ΤΙΤΑΝ)
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (ΣΕΒ)
Κωνσταντίνος Μαχαίρας (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ)
Πάκης Παπαδημητρίου (ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ)
Ράνια Σουλάκη (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ)

Περισσότερα

CSR HELLAS

To CSR Hellas στο 1st European Business-Education Summit

Το CSR Hellas συμμετείχε στο 1st European Business-Education Summit που πραγματοποιήθηκε από 22-24 Νοεμβρίου 2017 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, που παρακολούθησαν πάνω από 650 συμμετέχοντες, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία (European Pact 4 Youth) για τη περίοδο 2015-17, που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του CSR Europe και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνολικά κατά την προηγούμενη διετία αναπτύχθηκαν 23.000 συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, οι οποίες αποτέλεσαν το πλαίσιο για προσφορά από πλευράς επιχειρήσεων 160.000 ποιοτικών θέσεων μαθητείας, πρακτικής άσκησης και πρώτης απασχόλησης. Το CSR Hellas συμμετέχει στην πρωτοβουλία καθώς αποτελεί ένα από τα 24 Εθνικά Δίκτυα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει αναπτύξει σχετικό Σχέδιο Δράσης για την Ελλάδα, το οποίο υλοποιείται ήδη μέσω του προγράμματος GEFYRA.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπήρξε συνάντηση ευρωπαίων CEOs με τον Βασιλιά των Βέλγων, Φίλιππο, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του τόσο τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία, όσο και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την πρωτοβουλία, ενώ παραδόθηκε κοινή Δήλωση-Δέσμευση (Joint Appeal) υπογεγραμμένη από 58 CEOs ευρωπαϊκών επιχειρήσεων προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk με την οποία τονίζουν την ανάγκη να επισπευσθούν οι απαιτούμενοι μετασχηματισμοί που θα καταστήσουν τις συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων τη νέα νόρμα για την Ευρώπη.

Παράλληλα, την Τετάρτη 22/11/2017, σε κοινή εκδήλωση των CSR Europe, Accountancy Europe και του GRI παρουσιάστηκε η ειδική έκδοση Policy & Reporting: Member State Implementation of the Directive 2014/95/EU. Η έκδοση παρουσιάζει το πως υιοθετήθηκε η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/95/EU σχετικά με τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών, από τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Το CSR Hellas, ως εθνικός εταίρος του CSR Europe, συμμετείχε στην προσπάθεια παρέχοντας σχετικές πληροφορίες για την Ελλάδα. Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη σύντομα στην ιστοσελίδα του CSR Hellas.

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

CSR Hellas: GEFYRA, για να γεφυρωθεί το χάσμα δεξιοτήτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ημερίδα με θέμα «Γεφυρώνοντας το χάσμα δεξιοτήτων: Το πρόγραμμα GEFYRA – Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration», ένα πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιήσει το CSR Hellas σε συνεργασία με τα μέλη του, συνδυάζοντας όσα προβλέπονται τόσο στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία (European Pact for Youth-EP4Y) όσο και στο πρόγραμμα Eu Talent.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση για το θέμα του χάσματος δεξιοτήτων, η παρουσίαση του προγράμματος και η πρόσκληση προς επιχειρήσεις και τους φορείς για συνεργασία στο Πρόγραμμα και δέσμευση σε παροχή ποιοτικών θέσεων εργασίας στους 3 άξονες (μαθητεία, πρακτική άσκηση, επαγγελματική κατάρτιση).

Στο πρώτο από τα δύο panels της ημερίδας, εκπρόσωποι από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του CSR Europe και του CSR HELLAS είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πολιτικές και πρωτοβουλίες αλλά και να ανταλλάξουν θέσεις και απόψεις σχετικά με τα παραπάνω αναφερόμενα προβλήματα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Στο δεύτερο panel, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες πρακτικές επιχειρήσεων παράλληλα με τις εμπειρίες νέων που επωφελήθηκαν από αυτές και ακολούθησε διάλογος με το ακροατήριο σχετικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνεργασίας όλων των ενδιαφερομένων πλευρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χάσματος δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους στόχους του Προγράμματος για παροχή ποιοτικών θέσεων πρακτικής/μαθητείας/επαγγελματικής κατάρτισης, στην ανάγκη συμβολής των επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα, στη συνεργασία με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα καθώς και στην υποστήριξη των ΜμΕ επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος «Υιοθετήστε μια ΜμΕ».

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τo CSR Hellas θα παρουσιάσει το GEFYRA στις Βρυξέλλες, στην 1η μεγάλη πανευρωπαϊκή  Συνάντηση Κορυφής Επιχειρήσεων-Εκπαίδευσης (1st European Business-Education Summit) της 23ης Νοεμβρίου 2017, ως το εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διετία 2017-2019.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ