Connect with us

CSR HELLAS

Το CSR HELLAS συμμετείχε στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020

csr hellas

csr-hellas

Το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου το CSR HELLAS συμμετείχε, μαζί με επιχειρήσεις-μέλη του, στην «Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020» (Enterprise 2020 Summit) στις Βρυξέλλες, ακολουθώντας με συνέπεια την στρατηγική του για ανάδειξη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση στρατηγικών και πολιτικών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στη Διάσκεψη, υψηλού επιπέδου ομιλητές παρουσίασαν τις τάσεις και εξελίξεις γύρω από τους πιο πάνω τομείς, ενώ μεταξύ των 500 και πλέον συμμετεχόντων που έλαβαν μέρος ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι  πολιτειακών, κυβερνητικών και ευρωπαϊκών αρχών, με προεξάρχουσες συμμετοχές αυτές του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και πολλών Ευρωπαίων Επιτρόπων. Παράλληλα, στη Διάσκεψη παρευρέθηκε πλήθος ανώτατων στελεχών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Το CSR Hellas συμμετείχε με οργανωμένη αποστολή και με δύο περίπτερα. Στο πρώτο παρουσιάστηκαν το εκπαιδευτικό σπονδυλωτό πρόγραμμα “Growing on Ethics”, που απευθύνεται προς όλες τις επιχειρήσεις για την εφαρμογή της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην Πράξη, άλλες δράσεις που το Δίκτυο έχει αναπτύξει συμπληρώνοντας 15 χρόνια λειτουργίας, ενώ παράλληλα οι 10 φοιτητές, μέλη των τριών ομάδων που βραβεύτηκαν στο 2ο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής», είχαν την ευκαιρία να παρουσίασαν τις βραβευμένες εργασίες τους. Στο δεύτερο περίπτερο, πέντε επιχειρήσεις και φορείς-μέλη του CSR Hellas, (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών AE, Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, McCain Hellas, QualityNet Foundation και ΤΙΤΑΝ Cement Company SA), είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους πρωτοβουλίες, δράσεις και προγράμματα ΕΚΕ.

Κατά τη δεύτερη ημέρα (17/11) ανακοινώθηκε επίσημα το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία (European Pact for Youth), από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, ως μία ακόμη πρωτοβουλία σύμπραξης του CSR Europe, του CSR HELLAS και των υπολοίπων εθνικών εταίρων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αφορά μια από κοινού προσπάθεια για να ενισχυθεί η απασχολησιμότητα στην Ευρώπη και να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων, που προσφέρονται από την εκπαιδευτική διαδικασία και εκείνων που ζητούνται από την αγορά εργασίας, κάτι που αποτελεί άλλωστε και μια από τις κύριες προτεραιότητες της Επιχειρηματικής Διακήρυξης 2020 (Enterprise 2020 Manifesto).

Πρόκειται για μια προτροπή προς όλες τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς εταίρους, τους φορείς παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να αναπτύξουν και να εδραιώσουν 10.000 σχέσεις συνεργασίας για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων και της κοινωνικής ένταξης, με στόχο τη δημιουργία 100.000 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, μαθητείας και πρακτικής άσκησης.

Από πλευράς επιχειρηματικής κοινότητας-μελών του CSR HELLAS, το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία υποστηρίζουν οι: Ελληνικά Πετρέλαια, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Global Sustain, Interamerican, Manpower Group, McCain Hellas, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, Όμιλος ΤΙΤΑΝ και Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.

Σε πάνελ συζήτησης για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία, συμμετείχε μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, η κ. Βασιλική Ποντικίδου, μία από τους 10 νικητές φοιτητές, ενώ σε ειδική συζήτηση για το ίδιο θέμα μεταξύ ομάδας εκπροσώπων της νεολαίας με τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο συμμετείχε ένας δεύτερος φοιτητής, ο κ. Αλέξανδρος Βέρος.

Επιπλέον, η Πρόεδρος Δ.Σ. του CSR HELLAS και Διευθύντρια ΕΚΕ Ομίλου ΤΙΤΑΝ, κ. Μαρία Αλεξίου μαζί με τον Διευθυντή του γερμανικού δικτύου UPJ, κ. Peter Kromminga είχαν την ευθύνη συντονισμού ενός εκ των δέκα παράλληλων ειδικών θεματικών εργαστηρίων με θέμα τη δημοσιοποίηση από τις επιχειρήσεις των μη οικονομικών πληροφοριών (Non-Financial Performance), σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής Οδηγίας από την ΕΕ το 2014. Στο πάνελ του εργαστηρίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων η Group CSR Manager του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, κ. Ράνια Σουλάκη και η Manager Υπηρεσιών Βιωσιμότητας της ΕΥ (Ernst & Young Hellas), κ. Κιάρα Κόντη, ως μέλη της ελληνικής αποστολής.

Το CSR Hellas, εναρμονίζοντας τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει σχετικά με τις παραπάνω εξελίξεις, αλλά και με γνώμονα την ανανεωμένη στρατηγική του, έχει θέσει 3 βασικούς εθνικούς στόχους:

  1. Την επανεκκίνηση του διαλόγου για την Εθνική Στρατηγική για την ΕΚΕ και τη διασύνδεσή της με την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Διακήρυξη 2020.
  2. Την οργανωμένη διαβούλευση μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών και την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία στην Ελλάδα.
  3. Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση επειγόντων ή εκτάκτων καταστάσεων, όπως το οξύτατο προσφυγικό ζήτημα που αποκτά πλέον ευρωπαϊκή διάσταση και όπου το ευρωπαϊκό κίνημα για την ΕΚΕ περιμένει δείγματα γραφής από τα εθνικά δίκτυα των χωρών «πρώτης γραμμής» όπως η Ελλάδα.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Eργαστήρια για επιχειρήσεις στο πλαίσιο του CEASE

Το CSR HELLAS, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα CEASE για την καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου, υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία 5 εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και εργασιακό περιβάλλον» στις επιχειρήσεις-μέλη του, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι ΑΒ Βασιλόπουλος, ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ελληνικά Πετρέλαια, Όμιλος Υγεία, OTE, Παπαστράτος, Τιτάν, TÜV Austria Hellas, Τράπεζα Πειραιώς και Vodafone. Στελέχη αυτών των εταιρειών, που είναι αρμόδια ή έρχονται σε επαφή με το προσωπικό, εκπαιδεύτηκαν στην έννοια της ενδοοικογενειακής βίας, στις επιπτώσεις που έχει στην εργασιακή ζωή των θυμάτων, στην αναγνώριση των προειδοποιητικών σημαδιών της βίας, στην υποστήριξη και διαχείριση εργαζόμενων-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και στην κατανόηση του ρόλου τους για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Το περιεχόμενο των εκπαιδεύσεων έχει μια ολιστική προσέγγιση στοχεύοντας μέσω βιωματικών και διαδραστικών μεθόδων μάθησης: στην κατανόηση του θέματος, στην παροχή πρακτικών εργαλείων/τρόπων υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζομένων-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας εντός του πλαισίου εργασίας τους, με παράλληλη πληροφόρηση για θέματα όπως: οι προεκτάσεις της ενδοοικογενειακής βίας στα παιδιά, οι μηχανισμοί υποστήριξης στην Ελλάδα και η νομική διαδικασία που ακολουθείται. Συνολικά εκπαιδεύτηκαν περίπου 100 στελέχη στο διάστημα Ιούνιος – Ιούλιος 2019, με σκοπό να καλυφθεί το κενό που υπάρχει αναφορικά με την εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Συνεργάτης στις εκπαιδεύσεις ήταν ο Δήμος Αθηναίων με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών – Θυμάτων Βίας & των παιδιών τους και το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης Διακρίσεων της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ συνοδοιπόροι ήταν το ΚΕΘΙ με το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας και οι ΜΚΟ Διοτίμα και Ελίζα. Η έμφυλη βία, στην οποία εντάσσεται η ενδοοικογενειακή, είναι μια από τις αιτίες που οδηγούν στην ανισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών. Δράσεις όπως αυτή της εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων με στόχο την υποστήριξη γυναικών που υφίστανται βία (καθώς σχεδόν το 90% των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες), είναι ζωτικής σημασίας ώστε όλοι, από τη θέση που βρισκόμαστε, να συνεισφέρουμε προκειμένου να σπάσει ο κύκλος της βίας και μακροπρόθεσμα να αλλάξουν τα κοινωνικά πρότυπα που δημιουργούν διακρίσεις. Πρόκειται για ζήτημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με βάση τον Στόχο #5 “Ισότητα μεταξύ των φύλων” στα πλαίσια των προκλήσεων που τίθενται από τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Δεδομένου ότι στην Ευρώπη 1 στις 3 γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική ή/και ψυχολογική βία και με το 87% των γυναικών να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που συγχρηματοδοτεί το πρόγραμμα CEASE, έχει αναγνωρίσει τη σημασία της εμπλοκής των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ενισχύοντας τις προσπάθειες εκπαίδευσης, συνεργασίας, πληροφόρησης και ανάληψης δράσης για την αντιμετώπισή του, που είναι μια από τις προτεραιότητες της. Τέλος, το CSR HELLAS προτίθεται να επεκτείνει την υλοποίηση αυτών των εκπαιδεύσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται το φθινόπωρο να ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός σχετικού e-learning εκπαιδευτικού εργαλείου.

Περισσότερα

CSR HELLAS

Πρότυπο για επιχειρηματικό “ethos”. Ο Π. Θεοφανόπουλος μιλά στο csrindex

Ένα νέο πρότυπο που πιστοποιεί την εφαρμογή αρχών ΕΚΕ και Βιώσιμης Ανάπτυξης και φέρει το σήμα “ETHOS”, δημιουργήθηκε από τη στρατηγική συνεργασία του ελληνικού φορέα πιστοποίησης Eurocert με το ελληνικό δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη CSR Hellas.

της Σοφίας Εμμανουήλ seemmanouil@gmail.com

Το νέο σήμα, στο πλαίσιο της συνεργασίας Eurocert και CSR Hellas, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως το φθινόπωρο, βασίστηκε στις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) και όπως εξηγεί στο “csrindex.gr” ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Eurocert, πιστοποιεί τις επιχειρήσεις σε τομείς όπως: Σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων / διακρίσεις, Δικαιώματα εργαζομένων, Ποιότητα εξυπηρέτησης πελάτη, Υγεία & ασφάλεια, Περιβάλλον, Καταπολέμηση διαφθοράς / δωροδοκίας και Τοπική κοινωνία.

“Η πιστοποίηση με βάση το σχήμα αυτό αναδεικνύει το κοινωνικό προφίλ μιας επιχείρησης και επισφραγίζει τη δέσμευση της διοίκησής της στην τήρηση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης και για διακυβέρνηση με σεβασμό προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τους εργαζόμενους, την κοινωνία, τον πελάτη και το περιβάλλον”, τονίζει ο κ. Θεοφανόπουλος. Στα κύρια οφέλη από την επιθεώρηση του Σήματος ETHOS προσθέτει επίσης τη δημιουργία συγκριτικού πλεονεκτήματος στην αγορά, ειδικά για τις εταιρείες με εξαγωγική δραστηριότητα, το γεγονός ότι αποτελεί βασικό εργαλείο για τη διαμόρφωση και τη διαχείριση της στρατηγικής βιωσιμότητας μιας επιχείρησης, στοχεύει στην κινητοποίηση και ενεργό συμμετοχή του προσωπικού, συμβάλει στη συνεχή βελτίωση της επίδοσης της επιχείρησης σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο και προσδίδει προστιθέμενη αξία στις αρχές βιωσιμότητας και κοινωνικής υπευθυνότητας που ήδη εφαρμόζει μια εταιρεία.

Η διαδικασία

Αναφορικά με τη διαδικασία οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις συμπληρώνουν μια αίτηση, ακολουθεί επιθεώρηση από εγκεκριμένο επιθεωρητή βάσει του ειδικού checklist της Eurocert, συμπληρώνεται ερωτηματολόγιο από το οποίο υπολογίζεται το συνολικό σκορ και μετά την τεχνική ανασκόπηση από H/O και ειδική επιτροπή του CSR Hellas απονέμεται το σήμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιτυχής αξιολόγηση οδηγεί στην απονομή του σήματος αξιολόγησης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Εthos 3 επιπέδων: Ethos (για υποψήφιες επιχειρήσεις με σκορ >60%), Ethos Gold (>75%) και Ethos Platinum (>90%).

Οι πρώτες πιστοποιήσεις

Κατά το χρονικό διάστημα της πιλοτικής εφαρμογής του νέου προτύπου η Eurocert, ελληνικός φορέας πιστοποίησης, ολοκλήρωσε την πιστοποίηση της αλυσίδας των ξενοδοχειακών μονάδων “Yes Hotels” σύμφωνα με το Σχήμα Αξιολόγησης Συστήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και απένειμε σε αυτές το σήμα “Ethos”. Τα ξενοδοχεία του Ομίλου που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την αξιολόγηση είναι τα Semiramis Hotel, Periscope Hotel, TwentyOne Hotel, Kefalari Suites Hotel και New Hotel.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η EUROCERT αποτελεί από τους πρώτους φορείς πιστοποίησης για την κατάταξη των καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κατέχοντας το μεγαλύτερο σχετικό μερίδιο στην ελληνική αγορά.

Ωστόσο το ETHOS – Σχήμα Αξιολόγησης Συστήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δεν αφορά μόνο τον τουριστικό τομέα. Περιλαμβάνει μια σειρά από απαιτήσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου. “Η πρώτη εφαρμογή του γίνεται στον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για τη χώρα μας κλάδο του τουρισμού, αλλά ως Πρότυπο Συστήματος εφαρμόζεται σε όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας”, τονίζει ο κ. Θεοφανόπουλος εξηγώντας ότι το “ethos” σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί από το σύνολο των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους και κυρίως για να απαντήσει στις ανάγκη εκπαίδευσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γύρω από την αξία των μη χρηματοοικονομικών στοιχείων τους.

Περισσότερα

CSR HELLAS

CSR Hellas: Πρωτοβουλία για στήριξη των πυρόπληκτων

Το CSR HELLAS ανέλαβε πρωτοβουλία για την κάλυψη των στοιχειωδών πρώτων αναγκών όπως αυτές διαμορφώνονται μετά από επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου-Ραφήνας-Πικερμίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις δύσκολες ώρες που περνά η Αττική και με έναν βαρύ απολογισμό με ανθρώπινες απώλειες και υλικές καταστροφές  θα πρέπει όλοι να ενώσουμε δυνάμεις και να υποστηρίξουμε άμεσα τους πληγέντες.

Το CSR HELLAS εκπροσωπώντας την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την κάλυψη των στοιχειωδών πρώτων αναγκών όπως αυτές διαμορφώνονται μετά από επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου-Ραφήνας-Πικερμίου και οι οποίες, σε αυτή τη φάση, εστιάζονται αποκλειστικά σε:

Κλινοσκεπάσματα (σεντόνια & κουβέρτες),

Ράντζα και

Sleeping-bags

Η συνολική ποσότητα είναι περίπου εκατό (100).

Το CSR Hellas πρότεινε  τη συγκέντρωση χρημάτων από τα μέλη του στο λογαριασμό του Σωματείου, προκειμένου το CSR HELLAS να αναλάβει την άμεση προμήθεια των πιο πάνω ειδών και τη διάθεσή τους στις αρμόδιες αρχές του δήμου. Το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής δαπάνης ανέρχεται σε 16.000€ υπολογιζόμενα με τα ακόλουθα ενδεικτικά κόστη:

κλινοσκεπασμάτων: 15,00 – 35,00 € (Μέση τιμή 25,00€)

βαμβακερών κουβερτών: 25,00 – 45,00 € (Μέση τιμή 35,00€)

ράντζων: 50,00 – 100,00 € (Μέση τιμή 75,00€)

Sleeping-bags: 15,00 – 35,00 (Μέση τιμή 25,00€)

Με νεότερα μηνύματα το CSR HELLAS δεσμεύεται να ενημερώνει για τυχόν επιπλέον ανάγκες που μπορεί να προκύψουν καθώς και για τυχόν ευρύτερη πρωτοβουλία που θα αναλάβει.

Στοιχεία λογαριασμού:

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΑΤΤΙΚΗ-[ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ]

ΤΡΑΠΕΖΑ: Eurobank S.A.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Λογ/σμος : 0026.0012.39.0200286174

IBAN: GR5702600120000390200286174

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ