Connect with us

CSR HELLAS

Το CSR HELLAS συμμετείχε στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020

csr hellas

csr-hellas

Το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου το CSR HELLAS συμμετείχε, μαζί με επιχειρήσεις-μέλη του, στην «Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020» (Enterprise 2020 Summit) στις Βρυξέλλες, ακολουθώντας με συνέπεια την στρατηγική του για ανάδειξη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση στρατηγικών και πολιτικών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στη Διάσκεψη, υψηλού επιπέδου ομιλητές παρουσίασαν τις τάσεις και εξελίξεις γύρω από τους πιο πάνω τομείς, ενώ μεταξύ των 500 και πλέον συμμετεχόντων που έλαβαν μέρος ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι  πολιτειακών, κυβερνητικών και ευρωπαϊκών αρχών, με προεξάρχουσες συμμετοχές αυτές του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και πολλών Ευρωπαίων Επιτρόπων. Παράλληλα, στη Διάσκεψη παρευρέθηκε πλήθος ανώτατων στελεχών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Το CSR Hellas συμμετείχε με οργανωμένη αποστολή και με δύο περίπτερα. Στο πρώτο παρουσιάστηκαν το εκπαιδευτικό σπονδυλωτό πρόγραμμα “Growing on Ethics”, που απευθύνεται προς όλες τις επιχειρήσεις για την εφαρμογή της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην Πράξη, άλλες δράσεις που το Δίκτυο έχει αναπτύξει συμπληρώνοντας 15 χρόνια λειτουργίας, ενώ παράλληλα οι 10 φοιτητές, μέλη των τριών ομάδων που βραβεύτηκαν στο 2ο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής», είχαν την ευκαιρία να παρουσίασαν τις βραβευμένες εργασίες τους. Στο δεύτερο περίπτερο, πέντε επιχειρήσεις και φορείς-μέλη του CSR Hellas, (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών AE, Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, McCain Hellas, QualityNet Foundation και ΤΙΤΑΝ Cement Company SA), είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους πρωτοβουλίες, δράσεις και προγράμματα ΕΚΕ.

Κατά τη δεύτερη ημέρα (17/11) ανακοινώθηκε επίσημα το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία (European Pact for Youth), από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, ως μία ακόμη πρωτοβουλία σύμπραξης του CSR Europe, του CSR HELLAS και των υπολοίπων εθνικών εταίρων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αφορά μια από κοινού προσπάθεια για να ενισχυθεί η απασχολησιμότητα στην Ευρώπη και να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων, που προσφέρονται από την εκπαιδευτική διαδικασία και εκείνων που ζητούνται από την αγορά εργασίας, κάτι που αποτελεί άλλωστε και μια από τις κύριες προτεραιότητες της Επιχειρηματικής Διακήρυξης 2020 (Enterprise 2020 Manifesto).

Πρόκειται για μια προτροπή προς όλες τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς εταίρους, τους φορείς παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να αναπτύξουν και να εδραιώσουν 10.000 σχέσεις συνεργασίας για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων και της κοινωνικής ένταξης, με στόχο τη δημιουργία 100.000 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, μαθητείας και πρακτικής άσκησης.

Από πλευράς επιχειρηματικής κοινότητας-μελών του CSR HELLAS, το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία υποστηρίζουν οι: Ελληνικά Πετρέλαια, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Global Sustain, Interamerican, Manpower Group, McCain Hellas, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, Όμιλος ΤΙΤΑΝ και Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.

Σε πάνελ συζήτησης για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία, συμμετείχε μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, η κ. Βασιλική Ποντικίδου, μία από τους 10 νικητές φοιτητές, ενώ σε ειδική συζήτηση για το ίδιο θέμα μεταξύ ομάδας εκπροσώπων της νεολαίας με τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο συμμετείχε ένας δεύτερος φοιτητής, ο κ. Αλέξανδρος Βέρος.

Επιπλέον, η Πρόεδρος Δ.Σ. του CSR HELLAS και Διευθύντρια ΕΚΕ Ομίλου ΤΙΤΑΝ, κ. Μαρία Αλεξίου μαζί με τον Διευθυντή του γερμανικού δικτύου UPJ, κ. Peter Kromminga είχαν την ευθύνη συντονισμού ενός εκ των δέκα παράλληλων ειδικών θεματικών εργαστηρίων με θέμα τη δημοσιοποίηση από τις επιχειρήσεις των μη οικονομικών πληροφοριών (Non-Financial Performance), σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής Οδηγίας από την ΕΕ το 2014. Στο πάνελ του εργαστηρίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων η Group CSR Manager του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, κ. Ράνια Σουλάκη και η Manager Υπηρεσιών Βιωσιμότητας της ΕΥ (Ernst & Young Hellas), κ. Κιάρα Κόντη, ως μέλη της ελληνικής αποστολής.

Το CSR Hellas, εναρμονίζοντας τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει σχετικά με τις παραπάνω εξελίξεις, αλλά και με γνώμονα την ανανεωμένη στρατηγική του, έχει θέσει 3 βασικούς εθνικούς στόχους:

  1. Την επανεκκίνηση του διαλόγου για την Εθνική Στρατηγική για την ΕΚΕ και τη διασύνδεσή της με την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Διακήρυξη 2020.
  2. Την οργανωμένη διαβούλευση μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών και την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία στην Ελλάδα.
  3. Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση επειγόντων ή εκτάκτων καταστάσεων, όπως το οξύτατο προσφυγικό ζήτημα που αποκτά πλέον ευρωπαϊκή διάσταση και όπου το ευρωπαϊκό κίνημα για την ΕΚΕ περιμένει δείγματα γραφής από τα εθνικά δίκτυα των χωρών «πρώτης γραμμής» όπως η Ελλάδα.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CSR HELLAS

CSR Hellas: Πρωτοβουλία για στήριξη των πυρόπληκτων

Το CSR HELLAS ανέλαβε πρωτοβουλία για την κάλυψη των στοιχειωδών πρώτων αναγκών όπως αυτές διαμορφώνονται μετά από επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου-Ραφήνας-Πικερμίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις δύσκολες ώρες που περνά η Αττική και με έναν βαρύ απολογισμό με ανθρώπινες απώλειες και υλικές καταστροφές  θα πρέπει όλοι να ενώσουμε δυνάμεις και να υποστηρίξουμε άμεσα τους πληγέντες.

Το CSR HELLAS εκπροσωπώντας την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την κάλυψη των στοιχειωδών πρώτων αναγκών όπως αυτές διαμορφώνονται μετά από επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου-Ραφήνας-Πικερμίου και οι οποίες, σε αυτή τη φάση, εστιάζονται αποκλειστικά σε:

Κλινοσκεπάσματα (σεντόνια & κουβέρτες),

Ράντζα και

Sleeping-bags

Η συνολική ποσότητα είναι περίπου εκατό (100).

Το CSR Hellas πρότεινε  τη συγκέντρωση χρημάτων από τα μέλη του στο λογαριασμό του Σωματείου, προκειμένου το CSR HELLAS να αναλάβει την άμεση προμήθεια των πιο πάνω ειδών και τη διάθεσή τους στις αρμόδιες αρχές του δήμου. Το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής δαπάνης ανέρχεται σε 16.000€ υπολογιζόμενα με τα ακόλουθα ενδεικτικά κόστη:

κλινοσκεπασμάτων: 15,00 – 35,00 € (Μέση τιμή 25,00€)

βαμβακερών κουβερτών: 25,00 – 45,00 € (Μέση τιμή 35,00€)

ράντζων: 50,00 – 100,00 € (Μέση τιμή 75,00€)

Sleeping-bags: 15,00 – 35,00 (Μέση τιμή 25,00€)

Με νεότερα μηνύματα το CSR HELLAS δεσμεύεται να ενημερώνει για τυχόν επιπλέον ανάγκες που μπορεί να προκύψουν καθώς και για τυχόν ευρύτερη πρωτοβουλία που θα αναλάβει.

Στοιχεία λογαριασμού:

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΑΤΤΙΚΗ-[ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ]

ΤΡΑΠΕΖΑ: Eurobank S.A.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Λογ/σμος : 0026.0012.39.0200286174

IBAN: GR5702600120000390200286174

Περισσότερα

CSR HELLAS

Προκηρύχτηκαν τα νέα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιωσιμότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του CSR Europe, και των εθνικών του εταίρων, μεταξύ των οποίων είναι και το CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), ανακοίνωσε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 την προκήρυξη των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Βιωσιμότητας.

Σκοπός του θεσμού είναι να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, όλων των ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) που συμβάλλουν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Τα βραβεία αφορούν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες ενδιαφερομένων μερών (stakeholders):

Ιδιωτικός τομέας, με δύο βραβεία, ένα για μεγάλες και ένα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις,

Δημόσιος τομέας

Κοινωνία των πολιτών

Νέοι

Θέμα του διαγωνισμού για το 2018 είναι η «Ενδυνάμωση των ανθρώπων για διασφάλιση της συνοχής και της ισότητας»  που συνδέεται με τους SDGs 4, 8, 10, 13, 16 και 17. Κάθε χρόνο θα προτείνεται ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο θα είναι συναφές με το θέμα που επιλέγεται από το High Level Political Forum of the United Nations.

Οι νικητές θα επιλεγούν από ομάδα κριτών, μέλη της Πολύ-συμμετοχικής πλατφόρμας ενδιαφερόμενων μερών για τους SDGs και θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή την Άνοιξη του 2019 από τον πρώτο αντιπρόεδρο της ΕΕ Frans Timmermans και τον αντιπρόεδρο Jyrki Katainen.

Το CSR Hellas καλεί τις επιχειρήσεις που εργάζονται ήδη για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Δήλωση και Όροι Συμμετοχής

Περισσότερα

CSR HELLAS

L.Kingo: Οι 10 αρχές του GC βάση για στρατηγικές βιωσιμότητας και ΕΚΕ

Στο πλαίσιο του τριήμερου Balkans and Black Sea Cooperation Forum, που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες του με επιτυχία, το CSR HELLAS διοργάνωσε στις 30 Μαΐου 2018, πρώτη ημέρα του Forum, ειδική εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης – SDGs και τη σημασία τους για τη χώρα και για το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Lise Kingo, CEO & Executive Director του UN Global Compact, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε πως «οι 10 αρχές του Global Compact αποτελούν τη βάση ανάπτυξης στρατηγικών βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, ενώ παράλληλα οι SDGs είναι πλέον ο οδικός χάρτης για την ανάπτυξη σχετικών πολιτικών, πρωτοβουλιών και δράσεων».
Στα δύο panels συζήτησης, εξειδικευμένοι ομιλητές, που εκπροσωπούσαν επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς φορείς, μέλη του CSR HELLAS/GCNH και του CSR Europe, καθώς και θεσμικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.) και της ακαδημαϊκής κοινότητας αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν σε διάλογο με τους συμμετέχοντες σε δύο θεματικά πεδία που αφορούσαν συγκεκριμένους SDGs.
Στο πρώτο panel με θέμα την Εκπαίδευση για Καινοτομία, (SDGs 4 – Ποιοτική Εκπαίδευση και SDG 9 – Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές) αναδείχθηκε η ανάγκη καλλιέργειας συγκεκριμένων δεξιοτήτων, προκειμένου οι σημερινοί αλλά και οι αυριανοί εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της διαρκώς μεταβαλλόμενης αγοράς εργασίας. Παράλληλα, τονίσθηκε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ενίσχυση της καινοτομίας, που μπορεί να οδηγήσει σε επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και σε λύσεις που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του συνόλου των SDGs.
Στο δεύτερο panel με θέμα την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή προς μια Κυκλική Οικονομία, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανάγκη μετασχηματισμού των επιχειρηματικών μοντέλων και των πρακτικών διαχείρισης πόρων και αποβλήτων, παράλληλα με την αλλαγή στάσης των πολιτών προς περισσότερο βιώσιμους τρόπους καταναλωτικής συμπεριφοράς. Ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε μια κυκλική οικονομία με πολλαπλά οφέλη για επιχειρήσεις, καταναλωτές και κοινωνία.
Στο επίσημο δείπνο που ακολούθησε με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελου, του Προέδρου του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου και πλήθους ανώτατων στελεχών των μελών του CSR HELLAS/GCNH, η κ. Μαρία Αλεξίου Πρόεδρος ΔΣ του CSR HELLAS/GCNH, δήλωσε πως «είναι ιδιαίτερη τιμή για το δίκτυό μας η παρουσία της διοίκησης του Global Compact, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδεται στην υιοθέτηση φιλοσοφίας βιωσιμότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας και αναγνωρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει και συνεχίζει να διαδραματίσει το CSR HELLAS / Global Compact Network Hellas στην ενίσχυση του επιπέδου ωριμότητας σχετικά με τα θέματα βιωσιμότητας στην ευρύτερη περιοχή».
Το CSR HELLAS ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη χορηγική υποστήριξή τους τα μέλη του: Εθνική Τράπεζα για την υλοποίηση του επίσημου δείπνου, ΕΥ, Lidl Hellas, ΜcCain Hellas, Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, Όμιλος Υγεία καθώς και την Aegean Airlines επίσημο αερομεταφορέα του Forum.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ