Το SolidarityNow στο πλευρό των προσφύγων από την Ουκρανία

Date:

Share post:

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσεις που συντελείται αυτόν τον αιώνα. 

Mε πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους -κυρίως γυναίκες και παιδιά- να έχουν διαφύγει από την Ουκρανία σε γειτονικές χώρες μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το SolidarityNow εκφράζει συμπαράσταση.

Η οργάνωση στηρίζει την στάση και τα γρήγορα αντανακλαστικά που επιδεικνύουν οι Ευρωπαϊκές και Ελληνικές αρχές απέναντι στους εκτοπισμένους από την Ουκρανία και παραμένει πάντα στο πλευρό όλων όσων κινδυνεύουν και αναζητούν προστασία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση εργάζεται με συνέπεια και επιμονή ώστε αυτή η αλληλεγγύη που επιδεικνύεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σήμερα, να ισχύει για όλους τους ανθρώπους που υφίστανται διωγμούς και παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε είδους κριτηρίου που γεννά διαχωρισμούς. 

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι:

  • Στο Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη (Ιωάννη Κωλέττη 25Δ) παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες νομικής αρωγής, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, υποστήριξης γονέων και παιδιών, εργασιακής υποστήριξης, μη τυπικής εκπαίδευσης (για παιδιά και ενήλικες).
  • Μέσω του προγράμματος «Μονοπάτι για Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» το SolidarityNow είναι έτοιμο να στηρίξει την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη UNICEF Greece και έχει παρουσία σε έξι (6) περιφέρειες σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική, Κεντρική Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Ήπειρο και Πελοπόννησο. 

Η οργάνωση βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με την Ουκρανική Κοινότητα στην Αθήνα, το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη καθώς και με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και συμμετέχει στις συντονισμένες προσπάθειες προσφοράς υποστήριξης στους συνανθρώπους μας σε ανάγκη. Αρωγοί του έργου της οργάνωσης είναι ήδη ένας σημαντικός αριθμός εθελοντών και εθελοντριών.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».