Τριπλή βράβευση για την AstraZeneca στα Diversity & Inclusion Awards 2022

Date:

Share post:

Με τρία βραβεία διακρίθηκε η AstraZeneca στα Diversity & Inclusion Awards, τα οποία απονεμήθηκαν φέτος για πρώτη φορά. Ειδικότερα, η AstraZeneca απέσπασε ένα Ασημένιο Βραβείο στην Κατηγορία Training & Coaching και δύο Χάλκινα Βραβεία στις Κατηγορίες Recruiting & Hiring Strategy και Pharma, αντίστοιχα.

Σε ένα θεσμό που επιβραβεύει τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ισότητα στις επιχειρήσεις, η AstraZeneca διακρίθηκε σε τρεις κατηγορίες, αποδεικνύοντας πως έχει ενσωματώσει και προωθήσει τις αρχές της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας (Inclusion & Diversity) στο σύνολο της εταιρικής της λειτουργίας.

Βασική αρχή των ανθρώπων της AstraZeneca αποτελεί η πεποίθηση πως η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα προάγουν την καινοτομία και τη διαρκή μάθηση και προωθούν την ανάπτυξη τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Οργανισμού. Για αυτό, η εταιρεία έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα χώρο εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και να διατηρήσει ένα ανθρώπινο δυναμικό, που αντικατοπτρίζει τις κοινότητες και τους ασθενείς που βοηθά, παρέχοντας ποικιλομορφία σκέψης και εν τέλει ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποί της αισθάνονται ότι πραγματικά ανήκουν. Η ενδυνάμωση της ηγεσίας χωρίς αποκλεισμούς, η προώθηση ενός περιβάλλοντος όπου ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα και ανοιχτά και η δημιουργία, διατήρηση και εξέλιξη μίας αλυσίδας ηγεσίας και ταλέντων, που πρεσβεύει τη διαφορετικότητα, αποτελούν τους τρεις τομείς προτεραιότητας για τη στρατηγική της AstraZeneca. Από το 2020, άλλωστε, η AstraZeneca εντάχθηκε στο Diversity Charter Greece, υπογράφοντας την Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστική πρωτοβουλία της AstraZeneca, που ενισχύει την οικοδόμηση της κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς είναι η Power of Diversity Week, μία εβδομάδα, η οποία είναι αφιερωμένη, σε ετήσια βάση, στη «Δύναμη της Διαφορετικότητας». Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να αναφερθεί πως το 2020 όλοι οι εργαζόμενοι της AstraZeneca συμμετείχαν στην ενημέρωση/εκπαίδευση, την οποία πραγματοποίησε το Diversity Charter Greece, ενώ το σύνολο των διοικητικών στελεχών και των προϊσταμένων ομάδων του Οργανισμού συμμετείχαν σε ειδικό workshop με θέμα: Inclusion in Action. Αντίστοιχα, πέρσι η εταιρεία στήριξε τη συμμετοχή (Speak Up) και τη δυνατότητα των εργαζομένων να αισθάνονται άνετα να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν, μέσω της σειράς εσωτερικών συναντήσεων  «Προχωράμε μαζί», ενώ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την Colour Youth Κοινότητα LGBTQ+ Νέων Αθήνας, με σκοπό τη διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Φέτος, οι εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν -με αξιοσημείωτη εθελοντική προσφορά- στο θεσμό της Job Shadow Day. Το Job Shadow Day είναι μία σημαντική δράση, που φέρνει κοντά υποψήφιους εργαζόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και εργοδότες, με σκοπό να προβάλει τη δυνατότητα συμβολής τους στην εργασία, να προωθήσει τις ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, να αναδείξει προκαταλήψεις και να καταρρίψει στερεότυπα.

H Χριστίνα Κεφαλά, Human Resources Director της AstraZeneca, ανέφερε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων: «Βασική αρχή των ανθρώπων της AstraZeneca είναι ότι η ισότητα και η ευημερία για όλους προάγει και υγιείς κοινωνίες. Για αυτό και έχουμε ενσωματώσει τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα σε κάθε πτυχή της εταιρικής μας λειτουργίας, δημιουργώντας ένα εργασιακό περιβάλλον ισότητας και ασφάλειας για όλους τους εργαζομένους μας. Για εμάς, μέσω της αποδοχής αυτών των αξιών, προάγεται η καινοτομία, η πρόοδος, η ατομική ανάπτυξη του εργαζόμενου και η εξέλιξη της εταιρείας. Αυτά τα τρία βραβεία μας δίνουν μεγάλη χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε τη δράση μας, όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις».

Ο θεσμός Diversity & Inclusion Awards, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος, επιβραβεύει τις επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς, οι οποίοι με το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των πρακτικών τους προωθούν τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.