Τeleperformance: Ανανέωση συνεργασίας με We4All

Date:

Share post:

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Teleperformance Greece, ανανεώνει τη συνεργασία της με τη We4all, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του αστικού πρασίνου της Αττικής.

H Teleperformance Greece, η πρώτη εταιρεία “Earth Protector” της Περιβαλλοντικής Συμμαχίας «We4all», ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2021 την πρωτοβουλία φύτευσης 2.000 δενδρυλλίων δέντρων. Φέτος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της ανανέωσης της συνεργασίας της με τον Οργανισμό, θα εμπλουτίσει τις περιβαλλοντικές της δράσεις. Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας και του πυλώνα «Citizen of the Planet» της Teleperformance για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Το Citizen of the Planet (COTP) είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία, που υλοποιήθηκε το 2008, με στόχο να διασφαλίσει ότι η εταιρεία λειτουργεί με φιλικό και υπεύθυνο τρόπο προς το περιβάλλον.

Η πρώτη ενέργεια της χρονιάς έχει ήδη ολοκληρωθεί και αφορούσε σε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αφορμή την «Ώρα της Γης» στις 26 Μαρτίου, η Teleperformance Greece κάλεσε το κοινό να συμμετάσχει με mentions στο post της καμπάνιας, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα φυτεύσει αντίστοιχο αριθμό δενδρυλλίων στη διάρκεια της χρονιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δενδροφύτευση περισσότερων από 320 δέντρων στο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο του Ελληνικού, με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 εθελοντών της εταιρείας και του οργανισμού Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece, ο οποίος στοχεύει στην υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες. 

Μέσα στο 2022, η Teleperformance Greece θα οργανώσει περαιτέρω δράσεις δενδροφύτευσης, καθώς και καθαρισμού, σε περιοχές της Αττικής. Στις περισσότερες πρωτοβουλίες ενθαρρύνεται τόσο η συμμετοχή του κοινού, όσο και η συμμετοχή φορέων που υποστηρίζουν άτομα από ευπαθείς ομάδες, με στόχο να προαχθεί και να ενισχυθεί η ένταξη και συμπερίληψή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς σε θέματα βιωσιμότητας και περιβάλλοντος, θα υλοποιηθεί μια σειρά περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων σε σχολεία της Αττικής το διάστημα Οκτώβριος – Νοέμβριος 2022. Στόχος είναι οι μαθητές να καλλιεργήσουν το σεβασμό προς το περιβάλλον και να εξοικειωθούν με βασικές έννοιες, όπως η ανακύκλωση, ο εθελοντισμός και η κλιματική αλλαγή. 

Ο Chief Human Resources Officer της Τeleperformance Greece, Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, δήλωσε σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας: «Η περιβαλλοντική και η κοινωνική βιωσιμότητα αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Teleperformance Greece. Σε αυτό το πλαίσιο, ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση με μια σειρά από δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προάγοντας, παράλληλα, θεμελιώδεις αξίες, όπως η συμπερίληψη, η ισότητα και η ατομική ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον και στις επόμενες γενιές».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.