Φάρμα Ήπειρος: Επίσκεψη φοιτητών του Αbraham Baldwin Agricultural College

Date:

Share post:

Στο πλαίσιο του προγράμματος Study Abroad του Perottis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, φοιτητές και καθηγητές από το Αbraham Baldwin Agricultural College, στη Georgia των ΗΠΑ, επισκέφτηκαν την Πρότυπη ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, στην Καμπή Άρτας και τις εγκαταστάσεις της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, στον Αμμότοπο Άρτας.

Στόχος του 10ημέρου προγράμματος εκπαιδευτικού τουρισμού ήταν να γνωρίσουν οι φοιτητές την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και τον κλάδο της αγροδιατροφής μέσω επισκέψεών τους σε επιλεγμένες παραγωγικές μονάδες τροφίμων στη χώρα μας.

Σημείο εκκίνησης ήταν το εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ, που αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας παραγωγής των παραδοσιακών ΠΟΠ τυριών της εταιρείας.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν την Πρότυπη ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ – τη μεγαλύτερη φάρμα αιγοπροβάτων στην Ελλάδα και μία από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη. Εκεί, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και παρατήρησαν από κοντά το Αυτοματοποιημένο Παρασκευαστήριο Ολικού Σιτηρεσίου, το Εργαστήριο Αναπαραγωγής, το Αναθρεπτήριο με τα συστήματα αυτόματου θηλασμού, τους στάβλους, καθώς και το πρωτοποριακό, για αιγοπρόβατα, αυτόματο περιστροφικό αρμεκτήριο, το οποίο διαθέτει ατομική ηλεκτρονική γαλακτομέτρηση και λογισμικό ιατρικής παρακολούθησης και ελέγχου της παραγωγής της μονάδας.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, οι φοιτητές όχι μόνο ενημερώθηκαν αλλά είδαν και στην πράξη τις πρωτοποριακές μεθόδους και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει η ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ τόσο για τη διασφάλιση της ευζωίας των ζώων όσο και για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ζωικής παραγωγής στο περιβάλλον. Ένας άλλωστε από τους πρωταρχικούς στόχους της ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ είναι η εκπαίδευση και η μεταφορά τεχνογνωσίας στους υπάρχοντες κτηνοτρόφους, αλλά και στις επόμενες γενιές των κτηνοτρόφων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου.

Related articles

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

ΕΕΣ: Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, η Μαριάννα Λάτση για το φιλανθρωπικό της έργο.
Skip to content