Φαρμακοβιομηχανία: Τιμητική διάκριση του ιδρυτή της RAFARM Ν. Ρασσιά

Date:

Share post:

O ιδρυτής της RAFARM Νικόλαος Ρασσιάς, τιμήθηκε ως πρωτεργάτης και θεμελιωτής της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων, στην επετειακή εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) για τα «90 χρόνια ελληνικό φάρμακο».

Κατά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας ο Ν. Ρασσιάς δήλωσε: «Είμαι περήφανος για τα 50 χρόνια που είμαι μέλος της ΠΕΦ. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει πολλές επιτυχίες και αποτελεί σημαντικό κλάδο ανάπτυξης για την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να βοηθάμε την χώρα μας».  Ίδρυσε τη RAFARM το 1974,  μία εταιρεία με εξειδίκευση στα οφθαλμικά και εξαγωγές παγκοσμίως η οποία συνεχώς αναπτύσσεται, επενδύοντας στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερη περηφάνια συμπλήρωσε «Kαταφέραμε ως ελληνική φαρμακοβιομηχανία να είμαστε εδώ, να δημιουργούμε αξία στην κοινωνία και την οικονομία, να επενδύουμε και να αναπτυσσόμαστε με εξωστρέφεια, όραμα και συνετό πλάνο».   

Οραματιστής, με τόλμη και επιμονή, έθετε πάντα υψηλούς στόχους, εργαζόταν ακατάπαυστα και με ευελιξία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, γεμάτο προκλήσεις και δοκιμασίες. Η φιλοσοφία του ήταν να βλέπει και να σχεδιάζει μακροπρόθεσμα – 10 χρόνια μπροστά –  και αναφέρει ως μυστικό της επιτυχίας του την  προνοητικότητα, τη μεθοδικότητα, την εντιμότητα και την καλή συμπεριφορά προς όλους.

Η RAFARM ήταν το όραμά του και σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Η εταιρεία συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία, εξελισσόμενη πέρα από το προφανές, και δημιουργώντας θετικό αποτύπωμα στη ζωή των ανθρώπων.

Related articles

SANITAS και ΑΒ Βασιλόπουλος: Κοινή εθελοντική δράση καθαρισμού

Oι εθελοντές καθάρισαν όλη την έκταση του πάρκου, απομακρύνοντας περίπου 6.900 λίτρα απορριμμάτων, εκ των οποίων τα 2.200 λίτρα οδηγήθηκαν προς την ανακύκλωση.

Η MYTILINEOS στους ESG Leaders του δείκτη MSCI

Η σημαντική αυτή επίδοση ήρθε μόλις ένα χρόνο μετά την είσοδο, για πρώτη φορά, της MYTILINEOS στον δείκτη MSCI.

Την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία βράβευσε το ΕΕΑ (video)

Η υγιής επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια αναδείχθηκαν μέσα από το θεσμό των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου...

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.
Skip to content