Χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Ηραίου Ν. Σάμου

Date:

Share post:

Επέκταση και βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου Ηραίου Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προοιωνίζεται η ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν πρόσφατα σε συνέχεια συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας  Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη .

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.710.000 ευρώ και στοχεύει στην αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας και υποτυπώδους λιμενικής υποδομής, που όμως δεν προσφέρει τις ασφαλείς συνθήκες ελλιμενισμού και εργασίας για τους επαγγελματίες αλιείς. Η κατασκευή των έργων είναι αναγκαία διότι το σύνολο των αλιευτικών σκαφών που αλιεύουν στις νότιες ακτές της Σάμου δε βρίσκουν καταφύγιο για ελλιμενισμό και εκφόρτωση των αλιευμάτων τους. 

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

  • Νέος προσήνεμος μώλος που θα ξεκινά εγκάρσια στην ακτή βορειοανατολικής κατεύθυνσης και μήκους περίπου 160μ. (συμπεριλαμβανομένου και κατ’ επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου),  που στη συνέχεια στρέφεται βόρεια-βορειοδυτικά σε μήκος περίπου 120μ. Επίσης προβλέπεται επέκταση της υπάρχουσας κρηπίδωσης κατά 60μ.
  • Νέος υπήνεμος μώλος  μήκους 75μ. με ανατολική – νοτιοανατολική κατεύθυνση και εσωτερικό κατακόρυφο μέτωπο και εξωτερική προστασία από φυσικούς ογκόλιθους.
  • Βυθοκορήσεις του θαλάσσιου πυθμένα και ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πρόσδεση των σκαφών.
  • Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό και την πυρόσβεση των εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου.
  • Επιπλέον η πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση αυτόματων φανών ναυσιπλοΐας από την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και πλήρως εξοπλισμένο αλιευτικό καταφύγιο που θα μπορεί να φιλοξενήσει 62 μικρά αλιευτικά σκάφη μήκους έως 6,00μ., εναλλακτικά 18 σκάφη μήκους έως 10μ. και 30 σκάφη μήκους έως 6,00μ. Η επιφάνεια της λιμενολεκάνης διαμορφώνεται σε 11,50 στρέμματα περίπου.

Όλες οι παρεμβάσεις σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους 2023.  

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».