Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεργασία με Ίδρυμα Μποδοσάκη για εργαστήρια στα σχολεία

Date:

Share post:

Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ υποστηρίζει το πρόγραμμα «Ζήσε την Επιστήμη – Εξοπλισμός σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών» του Ιδρύματος Μποδοσάκη και ενισχύει δώδεκα (12)  σχολικές μονάδες με την παροχή εξοπλισμού που θα μετατρέπει μία αίθουσα διδασκαλίας σε εργαστήριο φυσικών επιστημών, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ). 

To πρόγραμμα δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσιμης έλλειψης πολλών δημόσιων γυμνασίων σε απαραίτητο και σύγχρονο εξοπλισμό εργαστηριακής διδασκαλίας των μαθημάτων της φυσικής, χημείας και βιολογίας. Η δωρεά του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ καθιστά δυνατή τη δημιουργία εργαστηρίων φυσικών επιστημών σε 12 δημόσια γυμνάσια της χώρας εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση της βιωματικής μάθησης, αλλά και την ενδυνάμωση της σχέσης των μαθητών με τις φυσικές επιστήμες.

Όπως ανέφερε και η Αφροδίτη Αβραμέα, Διευθύντρια Στρατηγικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Για τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι σημαντικό να μπορούμε να συνεισφέρουμε στην προώθηση της ποιοτικής και βιωματικής εκμάθησης, προσφέροντας στους μαθητές τα απαραίτητα εφόδια για μία καλύτερη εκπαίδευση και εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ουσιαστική επαφή τους με τις επιστήμες». Και συνέχισε τονίζοντας: «Η πρωτοβουλία αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις αξίες του Ομίλου μας, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που αφορά στη συστηματική στήριξη της κοινωνίας, και απαντά στην προσπάθεια του Ομίλου μας να συνεισφέρει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (SDG4), ενισχύοντας την εκπαίδευση της νέας γενιάς και διαμορφώνοντας ίσες συνθήκες εκπαίδευσης και πρόσβασης στην επιστημονική γνώση». 

Τα δώδεκα δημόσια γυμνάσια που θα λάβουν τον απαραίτητο εξοπλισμό μέσω του Προγράμματος, έχουν επιλεγεί με βάση τις τοπικές κοινωνίες όπου ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ δραστηριοποιείται και είναι τα ακόλουθα: 

1. ΕΚΦΕ Αλεξανδρούπολης- 6ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

2. ΕΚΦΕ Αργολίδας- Γυμνάσιο Ν. Κίου

3. ΕΚΦΕ Αρκαδίας- Γυμνάσιο Βυτίνας

4. ΕΚΦΕ Αρκαδίας- 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης

5. ΕΚΦΕ Βοιωτίας- Γυμνάσιο Ασωπίας

6. ΕΚΦΕ Βοιωτίας- Γυμνάσιο Δομβραίνας

7. ΕΚΦΕ Ευβοίας- Γυμνάσιο Μαντουδίου

8. ΕΚΦΕ Ευβοίας- 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

9. ΕΚΦΕ Ζακύνθου- Γυμνάσιο, ΛΤ Βολιμών

10. ΕΚΦΕ Κοζάνης- Γυμνάσιο Γαλατινής

11. ΕΚΦΕ Λακωνίας- Γυμνάσιο Νεάπολης

12. ΕΚΦΕ Λέσβου- Γυμνάσιο Πέτρας

Η προμήθεια του εξοπλισμού έχει ήδη ολοκληρωθεί και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η παράδοσή του στα ωφελούμενα σχολεία. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα μαθήματα των φυσικών επιστημών θα ξεκινήσουν πλέον σε πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.