Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Ανθρωπιστική Βοήθεια στην Ουκρανία 

Date:

Share post:

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, συνεχίζοντας τις ενέργειες αλληλεγγύης και έμπρακτης υποστήριξης των ανθρώπων που πλήττονται καθημερινά από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδος (ΣΕΒ) προς τα μέλη του σε συνεργασία με τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου» και το Ουκρανικό Προξενείο και με την πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων του κατάφερε να συγκεντρώσει και να στείλει μία μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης. 

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη προσέφεραν στη συγκεκριμένη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία: 

• Είδη ατομικής υγιεινής

• Παιδικές Τροφές και είδη υγιεινής για μωρά και βρέφη

• Γάλατα Εβαπορέ

• Διάφορα είδη σνακ (παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα)

• Δημητριακά

• Κονσέρβες

• Όσπρια & ζυμαρικά

• Συσκευασίες Οινοπνεύματος

• Διάφορα φαρμακευτικά είδη (Γάζες, Ηansaplast, Betadine, Χειρουργικά Γάντια μίας χρήσης, Ορούς, Επιδέσμους, Σύριγγες, Βαμβάκι)

• Φάρμακα 

• Είδη κατά του Covid-19 (Μάσκες Προστασίας, Αντισηπτικά)

• Ρούχα

• Κουβέρτες

Σχετική ανακοίνωση καταλήγει με σύντομη τοποθέτηση από τη Διεύθυνση Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη: «Οι αποκαρδιωτικές εικόνες των θυμάτων και των τραυματιών του πολέμου στην Ουκρανία που κάνουν καθημερινά το γύρο του κόσμου δε σταματούν να μας σοκάρουν και να μας συγκλονίζουν. Γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης που συντελείται στην Ουκρανία και θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τις σκληρές συνέπειες ενός πολέμου και δοκιμάζονται σε αδιανόητο βαθμό. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζομένους μας που ανταποκρίθηκαν τόσο άμεσα και με μεγάλη προθυμία στην πρόσκλησή μας να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης μπορούσαμε προκειμένου να συνδράμουμε στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που διοργανώνεται από τον ΣΕΒ και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε βοήθεια με όλες μας τις δυνάμεις».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».