Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Στήριξη των άγριων ζώων

Date:

Share post:

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον, αποφάσισε να στηρίξει ενεργά το έργο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ συμβάλλοντας εμπράκτως στην προστασία και τη διατήρηση της πολύτιμης βιοποικιλότητας.

Η οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας από τις εκτεταμένες πυρκαγιές που έπληξαν πολλά σημεία της Ελλάδας, είναι πρωτοφανής, γεγονός που επιτάσσει την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση και την αναγέννηση δασών και προστατευμένων περιοχών. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι καθώς αθροιστικά η καμένη έκταση στην Ελλάδα, από την αρχή του 2023 έως και τις 30/8 φτάνει τα 1.610.080 στρέμματα κατατάσσοντας τη χώρα μας πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών. 

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προϊόν και της κλιματικής κρίσης που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη μας, επηρεάζουν δραματικά την επιβίωση άγριων ζώων και σπάνιων ειδών. Δασικές και περιαστικές περιοχές αποτελούν το σπίτι για άγρια ελάφια, ζαρκάδια, γύπες, γεράκια, αετούς, κουκουβάγιες, σκαντζόχοιρους, χελώνες, αλεπούδες και πολλά άλλα είδη ζώων, η προστασία της ζωής των οποίων συμβάλλει στην ισορροπία ολόκληρου του φυσικού μας οικοσυστήματος. 

Η ΑΝΙΜΑ, ιδρύθηκε το 2005 και αποτελείται από μία ομάδα εξειδικευμένων κτηνιάτρων, βιολόγων, δασολόγων και φίλων της φύσης και της άγριας ζωής ενώ συνεργάζεται και με ειδικούς επιστήμονες. Κύρια δραστηριότητα  της ΑΝΙΜΑ είναι η περίθαλψη και η επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης, πραγματοποιεί διασώσεις τραυματισμένων άγριων ζώων από πυρόπληκτες περιοχές σε συνεργασία με την Πυροσβεστικό Σώμα και τις ομάδες εθελοντών πυροσβεστών.

Η Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ένας ιδιαιτέρα ευαισθητοποιημένος οργανισμός σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, και μας κάνει πραγματικά υπερήφανους που αναλαμβάνουμε ένα μέρος των εξόδων για τις ανάγκες φροντίδας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης των ζώων που διασώζει η ΑΝΙΜΑ. Η συγκεκριμένη δράση συνδέεται άμεσα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, Στόχος 13: Δράση για το Κλίμα, Στόχος 14: Ζωή στη Στεριά».

Η Πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΝΙΜΑ, Μαρία Γανωτή, δήλωσε: «Η ΑΝΙΜΑ, σε ετήσια βάση, περιθάλπει, φιλοξενεί και αποδίδει στην ελληνική φύση υγιή πάνω από 5.000 πουλιά, θηλαστικά και ερπετά. Μεταξύ των ζώων αυτών συγκαταλέγονται και πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση άγρια ζώα. Η υποστήριξη της δραστηριότητάς μας είναι συμβολή στη διατήρηση της πολύτιμης βιοποικιλότητας, που σήμερα αποτελεί κρίσιμο διακύβευμα για όλον τον πλανήτη».

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content