Όμιλος ΙΑΣΩ και WWF Ελλάς: Στρατηγική Συνεργασία για την εξασφάλιση ενός υγιούς πλανήτη  για τις επόμενες γενιές

Date:

Share post:

Με στόχο τη δημιουργία ενός μέλλοντος όπου άνθρωπος και φύση θα συνυπάρχουν αρμονικά, εγκαινιάζεται σήμερα μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία μεταξύ του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας “δίπλα σας” του Ομίλου ΙΑΣΩ και της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς. Οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, έχοντας ως κοινό όραμα έναν ζωντανό πλανήτη που θα εγγυάται την υγεία, την ευημερία και την ασφάλεια τόσο στους πολίτες του σήμερα, όσο και στις επόμενες γενιές.

Βασικός σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η ανάπτυξη μιας ενεργούς ομάδας οικογενειών που με βασικό σημείο αναφοράς τα παιδιά τους και το μέλλον τους, ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται γύρω από τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις και αναλαμβάνουν ενεργό δράση, υιοθετώντας έναν πιο υπεύθυνο τρόπο ζωής. Σε αυτό το «ταξίδι» δεν θα είναι μόνοι τους. Θα έχουν στο πλευρό τους το WWF Ελλάς που θα τους υποστηρίζει ουσιαστικά, λύνοντας όλες τις απορίες τους και προσφέροντάς τους πρακτικές και βιώσιμες λύσεις. Αντίστοιχα, ο Όμιλος ΙΑΣΩ θα βρίσκεται δίπλα τόσο στις οικογένειες αυτές, όσο και στο WWF, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειές τους για τη διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικής συνείδησης στις επόμενες γενιές πολιτών που θα είναι ικανή να συμβάλλει στην αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας και εν τέλει στη δημιουργία ενός υγιούς πλανήτη.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, κανείς δεν μπορεί να μείνει αδρανής. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν στενά μέσα στους επόμενους μήνες, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας ενεργής κοινότητας οικογενειών, η οποία με την ουσιαστική υποστήριξη του Ομίλου ΙΑΣΩ και του WWF, θα διεκδικήσει έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο κόσμο για τα παιδιά μας.

Η κ Χριστίνα Ταμπουρέα CCO Oμίλου ΙΑΣΩ δήλωσε: «Σήμερα η βιοποικιλότητα στον πλανήτη μας απειλείται και οι αιτίες είναι γνωστές. Χωρίς τον φυσικό κόσμο δεν μπορούμε να επιβιώσουμε και είναι λάθος να τον θεωρούμε δεδομένο. Σε αυτήν μας την προσπάθεια, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για αυτήν μας την συνεργασία. Είναι σημαντικό στο ταξίδι που κάνεις για ένα καλύτερο αύριο στον πλανήτη μας, να βρίσκεις τόσο δυνατούς συνεργάτες με τους οποίους μοιράζεσαι το ίδιο όραμα. Αυτή η συνεργασία με το WWF μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις στον κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος, θα μας δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη και ενέργεια, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και εμείς ως Όμιλος Υγείας για ένα καλύτερο και βιώσιμο κόσμο για τα παιδιά μας. Όλοι θέλουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας και οφείλουμε να τα εκπαιδεύσουμε για να σέβονται το περιβάλλον, τον συνάνθρωπο, την κοινωνία».

Ο κ Κωνσταντίνος Λιαρίκος, Επικεφαλής τμήματος Ανάπτυξης από το WWF Ελλάς δήλωσε: «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν ήταν ποτέ μόνο μια ατομική προσπάθεια. Απαιτεί συνεργασία και συλλογικότητα με άτομα και φορείς που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες ευαισθησίες για το κοινό μας σπίτι, τον πλανήτη. Η έννοια της συνεργασίας βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του WWF Ελλάς, καθ’ όλη την τριαντάχρονη πορεία του. Μια τέτοια συνεργασία είναι αυτή που ξεκινά σήμερα με τον Όμιλο ΙΑΣΩ και μέσω της οποίας, θα τεθούν τα πρώτα θεμέλια, προκειμένου οι γονείς που φέρνουν μια νέα ζωή στον κόσμο, να μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος υγιούς και βιώσιμου για τα παιδιά τους και τα παιδιά όλου του κόσμου. Γιατί μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content