Όμιλος Coca-Cola HBC: Η πιο βιώσιμη εταιρεία ποτών στον κόσμο

Date:

Share post:

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC αναδείχθηκε πρόσφατα στην κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο των ποτών, σύμφωνα με τον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI) 2022, έναν από τους σημαντικότερους δείκτες βιωσιμότητας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος σημείωσε γενική βαθμολογία 93 στα 100, καταγράφοντας αύξηση 6 μονάδων συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Η βελτίωση επιτεύχθηκε χάρη στη σταθερή επένδυση της εταιρείας στη βιώσιμη ανάπτυξη, το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Είναι η 12η συνεχόμενη χρονιά που η Coca-Cola HBC βρίσκεται μεταξύ των τριών κορυφαίων εταιρειών και η 6η φορά που αναδεικνύεται ηγέτης του κλάδου. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanovic, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, συνεχίζοντας παράλληλα να δημιουργούμε αξία για τους εταίρους μας. Αυτή η διάκριση από το DJSI αποδεικνύει ότι είμαστε στην σωστή κατεύθυνση και αποτελεί περαιτέρω αναγνώριση του έργου και της αδιάκοπης προσπάθειας όλων στον Όμιλό Coca-Cola HBC, να θέσουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας. Πέρυσι, έκανα τη φιλόδοξη ανακοίνωση του στόχου για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2040 και πιστεύω ολόψυχα ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα κάνουμε τον στόχο μας πραγματικότητα». 

Η πρόσφατη αυτή αναγνώριση είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις επιδόσεις της Coca-Cola HBC σε άλλους αναγνωρισμένους δείκτες βιωσιμότητας όπως το CDP Climate Disclosure, ο MSCI ESG Rating και ο δείκτης FTSE4Good Index.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.