Όμιλος SOFTONE: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Date:

Share post:

Θέτοντας σταθερά τις βάσεις για τη διαμόρφωση και διαρκή τήρηση ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που εκτιμά και διαχειρίζεται την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού του, ο Όμιλος SOFTONE προχώρησε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε παρουσία της Ιωάννας Βομπίρη, Group Head of HR του Ομίλου SOFTONE, του Σταύρου Μηλιώνη, Προέδρου του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότητας και της υπεύθυνης επικοινωνίας του ΚΕΑΝ, Κατερίνας Ψύχα, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τις αξίες υπέρ της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, που διέπουν την κουλτούρα των εταιρειών του Ομίλου SOFTONE.

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, η Ιωάννα Βομπίρη, Group Head of HR δήλωσε: «Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας ο Όμιλος SOFTONE θέτει σταθερά τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός μοναδικού εργασιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ανθίζει η ισότητα, η ποικιλομορφία και η συμπερίληψη των ανθρώπων μας. Οι άνθρωποί μας αποτελούν καθημερινή μας προτεραιότητα, «αντλούμε τη δύναμή μας από τη διαφορετικότητά μας» και κάνουμε πράξη αυτό που πρεσβεύουμε μέσα από τις ενέργειές μας και τα προγράμματα που χτίζουμε. Ενισχύουμε τους ανθρώπους μας ώστε να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να αναπτυχθούν, ενθαρρύνοντάς τους να φέρνουν τον πραγματικό τους εαυτό στην εργασία. Η φωνή των ανθρώπων μας δημιουργεί την κουλτούρα μας».

Παράλληλα, ο Σ. Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής της Χάρτας Διαφορετικότητας δήλωσε: «Ο Όμιλος εταιρειών SOFTONE που εστιάζει στρατηγικά στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η συμμετοχή τους στο δίκτυο των επιχειρήσεων που προασπίζονται τη διαφορετικότητα και επενδύουν στην υγιή ένταξη στελεχών στα επιχειρησιακά περιβάλλοντα, θα είναι σημαντική για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα ωφελήσουν την επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία».

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019 και υλοποιείται από το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) και το Diversity Charter Greece. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Κάθε επιχείρηση που υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας λαμβάνει εργαλεία προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευσή της στις αξίες της διαφορετικότητας, βάσει των παρακάτω 6 βασικών πυλώνων: φύλο, ηλικία, φυλή/χρώμα, αναπηρία/χρόνια πάθηση, εθνική/εθνοτική καταγωγή και σεξουαλικός προσανατολισμός.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.