10 Χρόνια ΔΕΣΜΟΣ, με το βλέμμα προς το μέλλον

Date:

Share post:

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Στην ουσία συνδέει εκείνους που μπορούν να προσφέρουν με όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά με πάνω από 1000 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους. Η δράση του ΔΕΣΜΟΥ αφορά σε 4 άξονες: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία και Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. 

Φέτος, ο ΔΕΣΜΟΣ συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και σύμφωνα με τη Μελέτη Αντικτύπου της Deloitte που αφορά στο έργο του Δεσμού από το 2012 έως το 2020:

 • για κάθε 1 ευρώ που δέχεται ο ΔΕΣΜΟΣ ως δωρεά δημιουργείται και επιστρέφεται αξία 9.2 ευρώ για την κοινωνία 
 • το οικονομικό αποτύπωμα της συνολικής δραστηριότητας του ΔΕΣΜΟΥ για την κοινωνία ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 13.000.000 ευρώ
 • η εξοικονόμηση δημοσίων πόρων που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής μέσω της δραστηριότητας του Δεσμού ανέρχεται σε 2.200.000 ευρώ
 • 1.000 κοινωφελείς οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα λαμβάνουν τακτική υποστήριξη από τον ΔΕΣΜΟ 
 • 215.752 συνάνθρωποί μας έχουν βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους μέσα από τα προγράμματα του ΔΕΣΜΟΥ. Και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς.

Παράλληλα, ο ΔΕΣΜΟΣ ανακοινώνει την έναρξη του 4ου κύκλου του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους», που αφορά στη χρηματοδότηση θέσεων απασχόλησης για άνεργους νέους και νέες σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι αφενός να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία, αφετέρου να διευκολύνει τους οργανισμούς να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους και να διευρύνουν το έργο τους, μεγιστοποιώντας τον θετικό κοινωνικό τους αντίκτυπο. Ο νέος κύκλος του προγράμματος αφορά σε πανελλαδικό πρόγραμμα με την υποστήριξη 7 δωρητών (εταιρειών και ιδρυμάτων). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μαθουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο www.desmos.org

Τον Νοέμβριο αρχίζουν να παραδίδονται τα πρώτα είδη εξοπλισμού στις Εθελοντικές Ομάδες στο πλαίσιο της διετούς πρωτοβουλίας “Πρόγραμμα Ενίσχυσης Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυροπροστασίας”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γιάννης  Παλαιολόγος , Δημοσιογράφος, δήλωσε «Στα δέκα χρόνια από το 2012, ο «Δεσμός» εξελίχθηκε σε κάτι πολύ πιο σύνθετο από την αρχική αποστολή της διευκόλυνσης των δωρεών, αναδεικνύοντας το ζωτικό ρόλο της κοινωνίας των πολιτών στην αντιμετώπιση διαχρονικών ελλειμμάτων αλλά και έκτακτων καταστάσεων. Ο «Δεσμός» ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες: Σύμφωνα με τα πορίσματα της Deloitte, το 96% των ωφελούμενων φορέων του δικτύου του, θεωρεί την οργάνωση απολύτως απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών της».

Ο Δημήτρης  Κουτσόπουλος , CEO Deloitte Greece,  δήλωσε «Η μελέτη που εκπονήσαμε εστίασε επίσης στην αλυσίδα αξίας που έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει ο Δεσμός και που του επιτρέπει να λειτουργεί έτσι ώστε κάθε δωρεά μικρή ή μεγάλη, χρηματική ή σε είδος να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, σαν το Δεσμό, που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ ιδιωτικού τομέα και των αναγκών της κοινωνίας με το πλέον αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο είναι υψίστης σημασίας και πρέπει να στηρίζοντας από το σύνολο της κοινωνίας».

O  Γιώργος  Πρωτόπαπας , Γενικός  Διευθυντής  Παιδικών Χωριών SOS δήλωσε «Το βλέμμα στο μέλλον» που είναι το μήνυμα του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του ΔΕΣΜΟΥ, προϋποθέτει ένα στιβαρό παρόν δράσεων και αποτελεσμάτων και μια αποφασιστική και δημιουργική ομάδα. Στοιχεία και προϋποθέσεις που έχει ο ΔΕΣΜΟΣ και που επιτρέπει σε όλους εμάς τους επωφελούμενους φορείς να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ευχόμαστε κάθε καλό και δύναμη στη συνέχιση του πολύτιμου και πολύπλευρου κοινωνικού έργου του ΔΕΣΜΟΥ.

Μερικά από τα μεγαλύτερα προγράμματα και ενέργειες του Δεσμού είναι:

 • Ο Δεσμός προσφέρει Ζεστασιά
 • Δεσμός για τα Σχολεία
 • Δεσμός για τους Νέους
 • Νοιάζομαι και Δρω
 • Ενέργειες στην Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια
 • Ανταπόκριση στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής 2018
 • Ανταπόκριση στον COVID-19
 • Ανταπόκριση στις πυρκαγιές 2021.
Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.