10 χρόνια ΔΕΣΦΑ: Καταλύτης οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης

Date:

Share post:

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του πραγματοποίησε ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλη Βερροιόπουλου, καθώς και κορυφαίων στελεχών της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου, ο ΔΕΣΦΑ θέλησε να ευχαριστήσει τους μετόχους, τους συνεργάτες, τους πελάτες και το προσωπικό του για τη συνεργασία από την ίδρυσή του το 2007 μέχρι σήμερα.

Την εκδήλωση με τίτλο «10 χρόνια ΔΕΣΦΑ: Δημιουργώντας ένα συνδεδεμένο μέλλον για την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου» τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο επικεφαλής του συνδέσμου Gas Infrastructure Europe (GIE), Jean-Marc Leroy, ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Αερίου (ΕNTSO-G), Jan Ingwersen, εκπρόσωποι ξένων αρχών στην Ελλάδα, οι παλαιές Διοικήσεις του ΔΕΣΦΑ, μέλη του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας και ο Υπεύθυνος Συμμόρφωσης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας πως «Ο ΔΕΣΦΑ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα που θα του επιτρέψει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ενεργειακού προφίλ της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ευρύτερης ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήριος Νίκας ανέφερε: «Συμπληρώνοντας μια δεκαετία σημαντικών επιτευγμάτων, ο ΔΕΣΦΑ μπαίνει σε μια νέα εποχή με ισχυρή προοπτική, έχοντας εδραιώσει τη θέση του ως ένας σύγχρονος και εξωστρεφής ευρωπαϊκός Διαχειριστής. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία στην κατεύθυνση του οράματός μας ο ΔΕΣΦΑ να συμβάλλει στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου, ως καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Στη στενή συνεργασία του ΔΕΣΦΑ με τους ευρωπαϊκούς Διαχειριστές και στη σταθερή συμβολή του στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής αγοράς αερίου, αναφέρθηκαν, τέλος, στους χαιρετισμούς που απήυθυναν ο επικεφαλής του συνδέσμου Gas Infrastructure Europe (GIE), Jean-Marc Leroy, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Αερίου (ΕNTSO-G), Jan Ingwersen.

Στη φωτογραφία: O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήριος Νίκας

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.