12ος Διεθνής Μαραθώνιος, η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού της Θεσσαλονίκης

Date:

Share post:

Η Stoiximan αποτέλεσε τον Ονομαστικό Χορηγό του Stoiximan.gr 12ου Διεθνή Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», συμμετέχοντας στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με την πολυπληθή Stoiximan Running Team, εκδηλώσεις με επίκεντρο το Γυάλινο Περίπτερο στην Νέα Παραλία και κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες που οργανώθηκαν για μια εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη.

Με σύνθημα το ‘Γίνε μέλος, τρέξε, στήριξε’, οι 1.800 συμμετέχοντες της μπλε ομάδας Stoiximan Running Team, με ‘σημαιοφόρο’ τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια και τους 11 αθλητές του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα, ‘Περπατώ’, έτρεξαν στηρίζοντας τις κοινωνικές δράσεις της Stoiximan ενώ είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο Γυάλινο Περίπτερο, με προπονήσεις πριν από τον αγώνα, χορό και μουσική.

Η Stoiximan Running Team ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο των νικητών με την πανελληνιονίκη του Μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη, που κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη νίκη στα 5.000 μέτρα και την Αθηνά Κοΐνη, η οποία κατέλαβε την δεύτερη θέση στο ίδιο αγώνισμα. Οι δύο ελληνίδες πρωταθλήτριες και οι αθλήτριες στίβου Κατερίνα Δαλάκη, Ζωή Ανδρικοπούλου και Αναστασία Μαρινάκου αποτέλεσαν και τις αρχηγούς της Stoiximan Running Team προπονώντας την ομάδα και πρωτοαστατώντας σε όλες τις δράσεις. Με τα χρώματα της Stoiximan Running Team, ολοκλήρωσε τον Μαραθώνιο δρόμο και ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης που κάλυψε με χειρήλατο αναπηρικό αμαξίδιο την απόσταση Πέλλα – Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η Stoiximan, οργανώθηκαν κοινωνικές δράσεις, δίνοντας το μήνυμα ότι η κοινωνική προσφορά και τα υψηλά ιδεώδη του αθλητισμού πρέπει να ταυτίζονται, ιδιαίτερα στις διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού.

Η Stoiximan στηρίξε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης συλλέγοντας τρόφιμα και είδη καθαριότητας καθώς και τέσσερα ιδρύματα για παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, την ΕΛΕΠΑΠ, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φίλυρο, την Πρωτοβουλία για το Παιδί και το Ορφανοτροφείο Άγιος Στυλιανός, συμβάλλοντας οικονομικά στην κάλυψη πάγιων αναγκών της λειτουργίας τους.

Παιδιά από τα ιδρύματα επισκέφτηκαν το περίπτερο της Stoiximan, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αθλητές ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσής τους, η εταιρεία κάλεσε τους συμμετέχοντες στους αγώνες να φωτογραφηθούν, αυξάνοντας το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης προς τα ιδρύματα με κάθε φωτογραφία, δημιουργώντας έναν φωτογραφικό καμβά για καλό σκοπό.

Ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της Stoiximan, κ.Πάνος Κωνσταντόπουλος σημείωσε σχετικά με τη διοργάνωση ‘Στηρίζουμε τον ελληνικό αθλητισμό σε όλες τους τις εκφάνσεις. Συμμετείχαμε στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη για δεύτερη χρονιά, έχοντας ως βασικό στόχο να συνδέσουμε τη μαζική αθλητική διοργάνωση με την κοινωνική συνεισφορά. Ο αθλητισμός και ιδιαίτερα οι διοργανώσεις που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, αθλητές και μη, χρειάζονται στήριξη για να συνεχίσουν να διαδίδουν και να προάγουν τις υψηλές αξίες της συμμετοχής και της άθλησης. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες όπου υπάρχει αθλητισμός και θα στηρίζουμε όσο μπορούμε κοινωνικούς σκοπούς και φορείς που με την δράση τους διαδραματίζουν σημαντικό κοινωνικό ρόλο’.

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ολοκληρώθηκε καταγράφοντας ρεκόρ συμμετοχών, με περισσότερους από 20.000 δρομείς στους αγώνες του Μαραθωνίου, των 10 και 5 χιλιομέτρων και στον παιδικό αγώνα και συμμετοχές αθλητών από 54 χώρες.

– Περισσότερα: https://blog.stoiximan.gr/stoiximan-12th-marathon/#sthash.2u4Vgzwg.dpuf

 

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content