18ος κύκλος Accelerator HIGGS: Μέχρι 24 Μαρτίου οι αιτήσεις

Date:

Share post:

Το HIGGS, ανοίγει τις αιτήσεις για το πρόγραμμα Green and Sustainable Development Accelerator, έναν «επιταχυντή» ειδικά σχεδιασμένο για ΜΚΟ, ο οποίος προσφέρεται δωρεάν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις καθώς και φορείς κοινωνικής επιχειρηματικότητας που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, είτε αποκλειστικά, είτε στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριότητας τους.

Μετά από 7 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος Accelerator, το HIGGS εγκαινίασε αυτόν τον θεματικό επιταχυντή για να συμβάλλει στην ανάπτυξη οργανώσεων, που αναπτύσσουν δράσεις πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο να τις ενδυναμώσει τόσο σε επίπεδο στρατηγικής όσο και οικονομικής βιωσιμότητας.

Ο GSD Accelerator θα δώσει την ευκαιρία σε (έως) 8 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από όλη την Ελλάδα, να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν περαιτέρω, μέσα από ένα εντατικό εξάμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής το οποίο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά.

Ακολουθώντας τα επιτυχημένα βήματα του προηγούμενου κύκλου, ο GSD Accelerator έχει στόχο την υποστήριξη των οργανώσεων, σε ζητήματα στρατηγικής, business plan, διαμόρφωσης προτάσεων και οικονομικής βιωσιμότητας. Το online αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική, workshops με ειδικούς από Ελλάδα και ΗΠΑ, καθώς και πρόσβαση σε εξειδικευμένες πλατφόρμες υποστήριξης ΜΚΟ.

Οι οργανώσεις που θα διεκδικήσουν μια θέση στο πρόγραμμα, θα έχουν, εφόσον επιλεγούν, την ευκαιρία να εργαστούν εντατικά -με τη βοήθεια της ομάδας του HIGGS και άλλων ειδικών του χώρου-αναπτύσσοντας το business plan τους αλλά και την αίτηση ενός έργου προς χρηματοδότηση.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Ο Green and Sustainable Development Accelerator, είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης για ΟΚοιΠ και άλλες μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν δράσεις στον τομέα της περιβαλλοντικής / πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Απευθύνεται σε:

  • μικρές ή μεσαίες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟκοιΠ), οι οποίες έχουν κλείσει τουλάχιστον 2 χρόνια λειτουργίας και έχουν μέχρι και 40 εργαζόμενους (διοικητικό προσωπικό) μόνιμης και πλήρους απασχόλησης.
  • και ΟΚοιΠ που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα Accelerator στο παρελθόν.

Υποβολή αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον 18ο κύκλο του GSD Accelerator, ξεκινά την Τετάρτη, 1 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, αλλά και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται να προετοιμάσουν και να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους, εδώ.

Υποστηρικτές και Χορηγοί

Μεγάλοι Δωρητές του προγράμματος Accelerator είναι το Ίδρυμα Costas M. Lemos Foundation και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Ο GSD Accelerator υποστηρίζεται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα, και έχει ως Χορηγό την Bayer. 

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Αναστασία Ψωμά

Project Manager Accelerator
τηλ: +30 211 411 6300

Κιν: +30 6975 206 888
email: a.psoma@higgs3.org

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.