18 startups στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Date:

Share post:

18 ελληνικά startups με δραστηριότητα σε 11 νευραλγικούς τομείς της αγοράς, θα συμμετάσχουν σε ψηφιακές Β2Β συναντήσεις, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις», που θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή, στις 24 Νοεμβρίου 2021, και συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες, οι οποίες αναπτύσσονται στους κλάδους της πληροφορικής, της ανάλυσης δεδομένων, της τεχνολογίας στην ιατρική και την υγεία, της τεχνολογίας επικοινωνιών και διαστήματος, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του R&D, της αγροβιοτεχνολογίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Ο Dr. Ernst Reichel, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αναφερόμενος στη συμμετοχή των 18 Startups στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας, δήλωσε: «Στο τοπίο των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα υπάρχει τα τελευταία χρόνια έντονη κινητικότητα και γι’ αυτό το λόγο πολλές από τις εξαιρετικά πρωτοπόρες νεοφυείς επιχειρήσεις τραβούν την προσοχή γερμανικών εταιριών. Στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας στο πεδίο των τεχνολογιών του μέλλοντος έχει συμβάλλει σημαντικά το πολυετές ελληνογερμανικό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας, το οποίο υφίσταται από το 2013. Στόχος του είναι να έρθουν σε επαφή επιστήμη και οικονομία από τη Γερμανία και την Ελλάδα, ώστε να υπάρξει προοπτική σύνδεσης της καινοτομίας στην έρευνα με τη διάθεση ώριμων προϊόντων στην αγορά».

Από την πλευρά του, ο Δρ Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε ότι «σε μια διαρκώς εξελισσόμενη οικονομία, οι καινοτόμες προτάσεις είναι αυτές που διευρύνουν τα μονοπάτια της δημιουργικότητας και των επενδύσεων. Είναι αυτές που αλλάζουν τα δεδομένα, πάντα προς όφελος των κοινωνιών στις οποίες απευθύνονται, προς όφελος της παραγωγικότητας και της απασχόλησης. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα διαμορφώνει το μέλλον των οικονομιών. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους ανθρώπους, που με τις καινοτόμες ιδέες τους, τη θέλησή τους και το πείσμα τους διεκδικούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον επιχειρηματικό στίβο». 

Τα 18 Startups

 • The Brain Pixels:  Εταιρία ανάπτυξης λογισμικού και mobile εφαρμογών, με εξειδίκευση στο digital marketing και τον σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας.
 • Centaur Technologies P.C.: Εταιρία παροχής πλήρους φάσματος υπηρεσιών Internet-of-Things (IoT) για ασύρματα ηλεκτρονικά αισθητήρια και λογισμικό cloud για παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων.
 • Comidor: Εταιρία υποστήριξης ανοικτής πλατφόρμας ενσωμάτωσης τεχνολογιών Low-Code με τεχνολογίες Hyper-Automation. 
 • Collaborate: Εταιρία ανάπτυξης πλατφόρμας για την υποστήριξη ασθενών και επαγγελματιών υγείας σε μεμονωμένα ιατρεία και μικρές κλινικές, μέσω έξυπνων, διαισθητικών και συνεργατικών ηλεκτρονικών φακέλων υγείας.
 • Docandu: Εταιρία, η οποία συνδυάζει την παραδοσιακή ιατρική με τις πιο σύγχρονες και ταυτόχρονα φιλικές προς τον χρήστη ψηφιακές καινοτομίες.
 • FEAC Engineering P.C.: Εταιρία μηχανικών και συμβούλων, με υψηλή εξειδίκευση στην ανάπτυξη προϊόντων προσομοίωσης και ψηφιακών διδύμων, που βασίζονται στη φυσική. Ειδικεύεται στις τεχνολογίες επικοινωνίας και διαστήματος.
 • Finloup: Εταιρία υποστήριξης του “buy now, pay later”, που επιτρέπει στους εμπόρους να πωλούν προϊόντα με άτοκες δόσεις. Εξασφαλίζει την προσιτή τιμή στην πηγή, χρησιμοποιώντας ιδιόκτητη τεχνολογία ανοικτής τραπεζικής και δεδομένα που αφορούν στον έμπορο.
 • Fuelics: Εταιρία R&D, που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή πρωτοτύπων, καθώς και στη βιομηχανοποίηση αισθητήρων, που λειτουργούν με μπαταρία Edge Computing, συνοδευόμενων από την Edge Platform.
 • Herado: Εταιρία, η οποία ειδικεύεται στην ακτινοπροστασία, δημιουργώντας νέα, καινοτόμα, δοσίμετρα.
 • Ingredio: Εταιρία, η οποία ασχολείται με το ευ ζήν, αξιοποιώντας την τεχνολογία στον τομέα της υγείας για την μακροπρόθεσμη πρόληψη χρόνιων ασθενειών.
 • InterMediaKT: ΜΚΟ με έδρα την Πάτρα, η οποία αναπτύσσεται από το 2012 στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 • Metabio: Εταιρία, η οποία καινοτομεί στον σχολιασμό βιολογικών δειγμάτων, βελτιστοποιεί τους κύκλους ανάπτυξης φαρμάκων και παρέχει εργαλεία εξατομικευμένης ιατρικής, συνδέοντας όλα τα μέλη της αλυσίδας χρήσης βιολογικών δειγμάτων. 
 • PillApp: Εταιρία υποστήριξης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών και σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη.
 • Solmeyea: Αγροβιοτεχνολογική εταιρία, η οποία παράγει πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης με διαδικασίες «υβριδικής κάθετης καλλιέργειας μικροφυκών» που προστατεύονται από την πνευματική ιδιοκτησία της.
 • ZEB AE: Εταιρία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO). 
 • Clio Muse Tours: Εταιρία υποστήριξης πλατφόρμας για επαγγελματίες του τουρισμού και του πολιτισμού, που δημιουργεί αυτο-οδηγούμενες ψηφιακές περιηγήσεις για κορυφαία αξιοθέατα και περιπάτους στην πόλη.
 • Smart Grid Technologies: Εταιρία πληροφορικής με εξειδίκευση στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και συνεργασιών λειτουργίας. 
 • NousPratIT IT Business Solutions PC: Εταιρία εξειδικευμένη στη διαχείριση διαδικασιών συντήρησης ακινήτων και εγκαταστάσεων πολύ μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων. 
Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Εθνικός Κλιματικός Νόμος και Ασφάλιση έναντι καταστροφικών Κινδύνων

Σε μια φάση αδιέξοδης ενεργειακής κρίσης -για την άμεση αντιμετώπιση της οποίας στην Ευρώπη φαίνεται να μην υπάρχουν...

Για δεύτερη χρονιά, η ΕΠΕ στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Σε εννέα νησιά εξετάστηκαν στο πνευμονολογικό ιατρείο συνολικά 290 άτομα, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

UNILEVER: Νέες αρχές για την εμπορία τροφίμων σε παιδιά

Η εταιρεία θα σταματήσει την προώθηση και τη διαφήμιση τροφίμων και αναψυκτικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή.