18οι Πανελλήνιοι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες

Date:

Share post:

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν στους 18ους Πανελλήνιους Ναυτοπροσκοπικούς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τους Έλληνες Προσκόπους στο «Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου», το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου.

Στις ιστιοδρομίες, συμμετείχαν συνολικά δεκάδες Ναυτοπροσκοπικές λέμβοι (εξάκωπες Σακολέβες και δεκάκωπες) από ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και παραδοσιακά σκάφη. Οι τρεις ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα) που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και το ταξίδι στον Άγιο Κοσμά την Κυριακή προσέφεραν πλούσιο θέαμα.

Τα πληρώματα των σκαφών απαρτίζονταν από νέους και νέες ηλικίας 13-38 ετών και φέτος συμμετείχε δυναμικά και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχαν αθλητές ιστιοπλοΐας της ομάδας των Hellenic Special Olympics.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει χαρακτηρίσει τις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους ως «Παραδοσιακά Σκάφη», ενώ ο νηογνώμων LLOYD’S REGISTER έχει αναγνωρίσει τους Έλληνες Προσκόπους ως “Lloyd’s Register Approved Training Provider” (Πάροχος Εκπαίδευσης Εγκεκριμένος από τον Lloyd’s Register).

Τις απονομές σε κάθε κατηγορία πραγματοποίησαν διακεκριμένα στελέχη της ιστιοπλοΐας: ο Βαγγέλης Καφετζιδάκης (Παγκόσμιος πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Lightning), ο Γιάννης Μιτάκης, (Παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης στην κατηγορία Finn) και ο Γεράσιμος Ωρολογάς (προπονητής της Σ. Μπεκατώρου και των χάλκινων Ολυμπιονικών του Ρίο ντε Τζανέιρο στην κατηγορία 470, Παν. Μάντη-Παύλου Καγιαλή).

Την τελετή απονομής τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιναύαρχος Παναγιώτης Παρασκευάς, Υπαρχηγός Λ.Σ., μέλη του Δ.Σ. του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αθλητές ενώ τους προσκεκλημένους στην τελετή απονομής καλωσόρισε ο Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π. Ζ. Αντωνιάδης.

Σημειώνεται ότι η ιστορία συστηματικής ενασχόλησης των Προσκόπων με τη θάλασσα πάει πίσω στο 1913, που ιδρύθηκε η «ειδικότητα των Ναυτοπροσκόπων», με σκοπό την διαπαιδαγώγηση των νέων της πατρίδας μας και την ανάδειξη και διατήρηση της ναυτικής μας κληρονομιάς και τέχνης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content