Connect with us

10# Λιγότερες Ανισότητες

1o Job Fair διασύνδεσης προσφύγων με την αγορά εργασίας

Σήμερα Τρίτη, 5 Νοεμβρίου διοργανώνεται το 1ο Job Fair της Επιτροπής Livelihoods για υποψηφίους με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από τις 11.30 έως τις 17.00.

Η διοργάνωση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή εταιρειών και οργανισμών από διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, που επιθυμούν να γνωρίσουν υποψηφίους διαφορετικών ειδικοτήτων και να διερευνήσουν δυνατότητες πρόσληψης και συνεργασίας.

Στόχος του Job Fair είναι να δημιουργήσει έναν ανοιχτό χώρο διασύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και υποψήφιων εργαζομένων με κατάλληλη προετοιμασία για την ελληνική αγορά εργασίας, ενισχύοντας έτσι την ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Το Job Fair είναι μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ενδυνάμωσης μέσω της Εργασίας – Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων (ACCMR) και συνδιοργανώνεται από τους φορείς ActionAid-Επίκεντρο, ΑΡΣΙΣ–Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity, International Rescue Committee (IRC Hellas), Job Center του Δήμου Αθηναίων, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, Μετάδραση–Δράση για τη Μετανάστευση & την Ανάπτυξη, και SolidarityNow.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

FrieslandCampina Hellas: Γάλα και γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ για ΜΚΟ

Η FrieslandCampina Hellas – ΝΟΥΝΟΥ, μέσα από μια νέα πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κύκλος Φροντίδας» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), υποστήριξε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και παρόμοιες δράσεις που ανέπτυξαν οι Δήμοι, για να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Η εταιρεία έχει προσφέρει συνολικά με «Φροντίδα και Αγάπη» πάνω από 1.900.000 ποτήρια γάλα ΝOYNOY και 140.000 κύπελλα γιαουρτιού ΝΟΥΝΟΥ ενισχύοντας περισσότερους από 40 δήμους και 45 Φορείς σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, έχει συνεργαστεί με τους 10 μεγαλύτερους Δήμους, όπως Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ηρακλείου, Λαρισαίων, Βόλου, Περιστερίου, Ρόδου, Ιωαννίνων, Πύργου στηρίζοντας περίπου 44.000 συνανθρώπους μας. Ταυτόχρονα, στις πρωτοβουλίες προσφοράς της εταιρείας εντάσσονται περιοχές που τέθηκαν σε απομόνωση λόγω της πανδημίας, όπως η Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βοΐου, Εχίνος του Δήμου Μύκης, Μεσοποταμία του Δήμου Καστοριάς, Φούστανη Αλμωπίας στην Πέλλα, καθώς και άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως οι Δήμοι Ξάνθης, Καστοριάς, Κοζάνης, Χαλκίδας, Κομοτηνής, Ερμιονίδας, Μυτιλήνης, Ζακύνθου, οι οποίοι βοηθούν συνολικά πάνω από  9.000 ωφελούμενους.

O Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, δήλωσε: «Εκ μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε. θέλω να συγχαρώ την FrieslandCampina Hellas για την πρωτοβουλία της να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που παρουσιάζονται σε Δήμους σε ολόκληρη την επικράτεια. Η αλληλεγγύη και η έμπρακτη προσφορά αποτελεί την πιο αποτελεσματική απάντηση απέναντι στις προκλήσεις που δημιουργεί η κρίση. Μια κρίση που δεν απειλεί μόνο τη Δημόσια Υγεία, αλλά και την κοινωνική συνοχή. Απέναντι σε αυτή την απειλή, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνία και επιχειρήσεις, πρέπει να συνεχίσουμε ακριβώς όπως ξεκινήσαμε, ενωμένοι».

Ο Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, δήλωσε: «Σε μια τόσο πρωτόγνωρη συγκυρία θεωρούμε υποχρέωσή μας περισσότερο από ποτέ να στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε την ελληνική κοινωνία από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε με ευαισθησία και να συμβάλλουμε με υπευθυνότητα στις βασικές επισιτιστικές ανάγκες συμπολιτών μας σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Όλοι εμείς στη FrieslandCampina Hellas – NOYNOY, πιστεύουμε πάντα στη δύναμη της ουσιαστικής και έμπρακτης προσφοράς με «Φροντίδα & Αγάπη» για τον συνάνθρωπο.» 

Η FrieslandCampina Hellas – ΝΟΥΝΟΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος την 1η Ιουνίου, συνεχίζει τις δράσεις προσφοράς, καθώς η ημέρα αυτή έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία εξαιτίας της υγειονομικής δοκιμασίας, που καθιστά αναγκαία τη σωστή και θρεπτική διατροφή όλων και ιδιαίτερα των παιδιών. Έτσι, η πρωτοβουλία «ΝΟΥΝΟΥ: Ένα ποτήρι γάλα για κάθε παιδί», που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κύκλος Φροντίδας» και έχει προσφέρει από 2015 περισσότερα από 2.100.000 ποτήρια γάλα σε δεκάδες ιδρύματα και δομές υποστήριξης ανηλίκων που φιλοξενούν παιδιά σε όλη την Ελλάδα, συνεργάζεται με την Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί» και προσφέρει επιπλέον 31.680 ποτήρια γάλα ΝΟΥΝΟΥ σε παιδιά που έχουν ανάγκη. 

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Extra Milers, πλατφόρμα για τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα, στις 21 Μαϊου, η οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη, η Microsoft Hellas και η ATCOM, ανακοίνωσαν τη δημιουργία της νέας πλατφόρμας «Extra Milers» που θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τον επόμενο μήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία στόχο έχει να προάγει τον προσβάσιμο τουρισμό στα Ελληνικά νησιά. 

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών που θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση των μοναδικών ομορφιών των ελληνικών νησιών.

Η πλατφόρμα  (ιστοσελίδα και εφαρμογή), που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάπτυξης, θα διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε άτομα με οπτική και κινητική αναπηρία, ενώ έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από χρήστες με μερική/μειωμένη όραση (ΑΑ).

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το προφίλ τους βάσει των προσωπικών τους αναγκών και να ανακαλύψουν τις προσβάσιμες δομές και υπηρεσίες που διαθέτουν τα σημεία ενδιαφέροντος που ταιριάζουν στο εξατομικευμένο προφίλ τους. 

Πρώτοι προορισμοί για τη φετινή χρονιά  είναι η Σύρος, η Χίος και η Ρόδος, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουν να συμπληρώνονται στον «πιλότο» προορισμοί αλλά και εφαρμογές που θα αξιoποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (μετατροπή κειμένου σε ομιλία, αναγνώριση προσώπου, αναλύσεις κειμένων), έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η προσβασιμότητα της πλατφόρμας και να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών της.

Ο Πρόεδρος της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη Στέφανος  Νόλλας,  δήλωσε: «Την κρίσιμη περίοδο  που διανύουμε, όπου η τουριστική περίοδος παραμένει ρευστή, στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας  τις απαραίτητες πληροφορίες για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία ώστε να αισθάνονται ασφαλείς και ενημερωμένοι για να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά. Θέλω να ευχαριστήσω τη Microsoft που από την πρώτη στιγμή πίστεψε και χρηματοδότησε την πλατφόρμα και το Υπουργείο Τουρισμού που ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στην πρωτοβουλία μας». 

Από την πλευρά της Μicrosoft, o  Θεοδόσης  Μιχαλόπουλος, CEO για την Ελλάδα την Κύπρο και τη Μάλτα, τόνισε «Με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους με αναπηρίες σε ολόκληρο τον κόσμο, η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης, εκτός από ανθρώπινο δικαίωμα, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του οράματος της εταιρείας μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποστηρίζουμε το έργο της κοινωνίας των πολιτών. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, θέτουμε την τεχνολογία και την καινοτομία στην υπηρεσία του κοινού καλού και συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας διαφορετικής κουλτούρας γύρω από το πιο σημαντικό ίσως εθνικό μας προϊόν, τον τουρισμό».

Ο Κωνσταντίνος Θεοτοκάς, CEO της ATCOM, δήλωσε: «Στην ATCOM διαχρονικά πιστεύουμε ότι ο ρόλος της τεχνολογικής καινοτομίας είναι να επιταχύνει τον μετασχηματισμό σε κάθε έκφανση της επιχειρηματικότητας, της κοινωνίας και της ζωής. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που η συζήτηση για Τεχνητή Νοημοσύνη και Προσβασιμότητα προχωρά στην πράξη– και είμαστε πολύ περήφανοι που, μαζί με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τη Microsoft Hellas, είμαστε εκ των πρωτεργατών, υλοποιώντας μίας ουσιαστικά πρωτοπόρα πρωτοβουλία που έρχεται να μεταμορφώσει τις ζωές των συνανθρώπων μας με αναπηρία να επανεφεύρει τον ελληνικό τουρισμό».

Το ExtraΜilers είναι μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την ιδρυτική χορηγία της Microsoft. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας είναι η εταιρεία ATCOM. Επιστημονικοί συνεργάτες οι οργανώσεις ΛΑΡΑ Ελληνική Σχολή Σκύλων- Οδηγών Τυφλών και ΠΕΡΠΑΤΩ Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), οι «υπεύθυνοι» επισκέπτες, που επιλέγουν τους προορισμούς τους σύμφωνα με το πόσο βιώσιμοι, πράσινοι ή προσβάσιμοι είναι, γνωρίζει μια αύξηση μεγέθους 40% τα τελευταία χρόνια, δήλωσε η Σύμβουλος του Υπουργού κ. Δέσποινα Πρίνια, υπεύθυνη για το πρόγραμμα. 

Γι αυτό και το Yπουργείο Τουρισμού, που αγκάλιασε από την αρχή την πρωτοβουλία, αναπτύσσει στα πλαίσια του Προσβάσιμου Τουρισμού πρωτοβουλίες κοινωνικής ενσωμάτωσης, που συμπεριλαμβάνουν το στοιχείο της καινοτομίας και της ψηφιακής ανάπτυξης, με στόχο τον καθημερινό πολιτισμό και την ευθυγράμμιση με τις τις διεθνείς καλές πρακτικές «υπεύθυνου» τουρισμού με πρόσβαση σε όλους. 

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

SolidarityNow: Εργαλεία εκπαίδευσης για τον ευάλωτο πληθυσμό

Με σύνθημα «Ετοιμότητα, Δημιουργικότητα, Ομαδικότητα», το SolidarityNow, εν καιρώ COVID-19, συνεχίζει τις δράσεις του απαντώντας στις ανάγκες των ανθρώπων που διαμένουν στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Έτσι, παράλληλα με την παρουσία του στο πεδίο, δημιούργησε και έθεσε σε λειτουργία μια σειρά από νέα εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά και ενημερωτικά εργαλεία. 

Το Πρόγραμμα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας» της οργάνωσης, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της UNICEF, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τη χρηματοδότηση της ΕΕ, εφαρμόζεται σε 14 Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην Ελλάδα. Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, οι ομάδες που εργάζονται στο πεδίο και προσφέρουν καθημερινά νομική, ψυχοκοινωνική και εκπαιδευτική υποστήριξη, δημιούργησαν μια σειρά από εναλλακτικά εργαλεία για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, έτσι ώστε να διατηρήσουν μια κανονικότητα στη σχέση τους με τους ωφελούμενους. Συγκεκριμένα, οι ομάδες της οργάνωσης:

  • δημιούργησαν ένα ψηφιακό εκπαιδευτικό κανάλι podcast με τίτλο: SolidarityNow rings a bell | το «SolidarityNow χτυπάει το Κουδούνι», όπου παιδιά και ενήλικες μπορούν να ακούσουν μια σειρά από εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά μηνύματα
  • στις Δομές της Ριτσώνας και της Μαλακάσας, οι εκπαιδευτικοί μετέτρεψαν την εβδομαδιαία παράδοση έντυπων ασκήσεων σε ηλεκτρονική μορφή, σε sites όπου οι ενήλικοι και ανήλικοι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν τα μαθήματά τους
  • στο Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων (Blue Refugee Center) του SolidarityNow, στη Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί, συνεχίζουν τα μαθήματα μέσω διαδικτύου, με έφηβους μαθητές που έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα
  • δημιούργησαν 14 ομάδες μέσω Facebook (Fb groups) –μια για κάθε κοινότητα γυναικών-, όπου οι γυναίκες μπορούν να συνομιλήσουν με εξειδικευμένο προσωπικό του SolidarityNow, να αναζητήσουν συμβουλές σε θέματα που τις απασχολούν, να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους ή ακόμα και να ζητήσουν εξειδικευμένη βοήθεια. 

«Η κρίση που έχει προκληθεί από την εμφάνιση του κορωνοϊού στη ζωή όλων μας, παράλληλα με το αρχικό σοκ και το φόβο που δημιούργησε, μας οδήγησε όλους, και κυρίως τις ομάδες μας που εργάζονται στο πεδίο, να γίνουμε πιο ευρηματικοί. Στόχος μας ήταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης να μην οδηγήσουν σε αποξένωση, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας λοιπόν, ανακαλύψαμε εναλλακτικούς, αλλά και δημιουργικούς τρόπους για να συνεχίσουμε τα μαθήματα και τις ομαδικές μας δράσεις σε έναν διαδικτυακό κοινό ‘χώρο’, ενώ συνεχίσαμε αδιάκοπα την ενημέρωση και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πιο ευάλωτων τόσο εξ αποστάσεως όσο και από κοντά, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», αναφέρει η Χριστιάνα Κύρκου, Επικεφαλής του Προγράμματος του SolidarityNow στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας. 

Οι νέες συνθήκες που δημιούργησε αυτή η κρίση, υπέδειξαν την επείγουσα ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής κινητοποίησης στο πλευρό του πλέον ευάλωτου πληθυσμού – κάτι που το SolidarityNow έπραξε με την προσαρμογή των προγραμμάτων του στην καινούργια πραγματικότητα, ώστε κανείς να μη μείνει πίσω και κανείς να μη μείνει μόνος. 

* Το πρόγραμμα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας» του SolidarityNow υλοποιείται με την υποστήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και τη χρηματοδότηση της ΕΕ.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ