2ο Trophy Meet-up από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά 

Date:

Share post:

Το 2ο Trophy Meet-up πραγματοποίησε ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin). Τα Trophy Meet-ups, που διοργανώνονται στο πλαίσιο του εγχειρήματος Trophy-Τροφή, στοχεύουν στην ανάπτυξη διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα. Το εγχείρημα Trophy-Τροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

To 2o Trophy Meet-up παρουσίασε τις ευκαιρίες, τις τάσεις και τα καλά παραδείγματα του αγροδιατροφικού κλάδου, με τη συνεργασία πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δομών και εταιριών. Συγκεκριμένα, περιλάμβανε τις παρουσιάσεις «Βιώσιμη γεωργία και έξυπνες λύσεις για το κλίμα – Νέα επιχειρηματικά μοντέλα», του Μανώλη Παναγιωτόπουλου, Country Commercial Lead Greece & Cyprus, Τομέας Crop Science, Bayer Ελλάς και «Το μέλλον της γεωργίας μέσα από την τεχνολογία και την καινοτομία» του Θωμά Μπαρτζάνα, Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Οι φοιτητές, ερευνητές και startups, που έλαβαν μέρος στη δράση, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρόοδο των δράσεων και των projects τους και να συμμετέχουν σε εργαστήρια παραγωγής ιδεών και καινοτομίας πάνω στις παρουσιάσεις του Meet-up. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση παρέχει ευκαιρίες δικτύωσης και πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο ειδικών και μεντόρων.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.