2 εκατ. δολ. για νεαρούς πρόσφυγες σε Ελλάδα, Ιορδανία και Νιγηρία

Date:

Share post:

Με δωρεά 2.000.000 δολαρίων, ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress, το Ίδρυμα Citi προσφέρει σε νεαρούς πρόσφυγες 16-24 ετών και σε ευάλωτες ομάδες νέων στην Ελλάδα, την Ιορδανία και τη Νιγηρία επαγγελματική εκπαίδευση και χρηματική υποστήριξη για έναρξη επιχειρήσεων.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ του Citi Foundation και του International Rescue Committee (IRC) ώστε οι νεαροί πρόσφυγες αλλά και οι ευάλωτες ομάδες νέων από τις κοινότητες που φιλοξενούν πρόσφυγες να εκπαιδευτούν και να είναι σε θέση να παράγουν ικανοποιητικό εισόδημα προς όφελος των ιδίων αλλά και της τοπικής οικονομίας. Μέσω του διετούς προγράμματος, Rescuing Futures, σχεδόν 1.000 νέοι σε τρεις πόλεις, Αθήνα, Αμάν και Γιόλα, θα υποστηριχθούν προκειμένου να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ο David Miliband, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του IRC δήλωσε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική συνεργασία του IRC με το Ίδρυμα Citi καθώς το 60% των προσφύγων παγκοσμίως και το 80% των εσωτερικά εκτοπισθέντων ζουν σήμερα σε αστικές περιοχές και τα τέσσερα πέμπτα ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν τη λιγότερη δυνατότητα να τους φιλοξενήσουν. Υπάρχουν περισσότεροι νέοι στον κόσμο τώρα από ποτέ – 1,2 δισεκατομμύρια – και αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις όσον αφορά στην απασχόληση.

Ο Jim Cowles, CEO Citi Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η πρωτοβουλία μας Pathways to Progress είναι η λύση που δίνεται για να διασφαλιστούν θετικές προοπτικές σε ευάλωτους νέους, καθώς στο σημερινό περιβάλλον, οι καλοσχεδιασμένες παρεμβάσεις, όπως το πρόγραμμα Rescuing Futures, μπορούν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ίσων ευκαιριών και να έχουν θετικό αντίκτυπο στην ευημερία της κοινότητας και την οικονομική της ανάπτυξη».

Στην Ελλάδα, ο Αιμίλιος Κυριάκου, Citi, Διευθύνων Σύμβουλος πρόσθεσε: “Eίμαστε υπερήφανοι διότι μπορούμε να συνδράμουμε στην επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Πιστεύουμε ότι η πιο σημαντική υποχρέωσή μας προς τους νέους είναι η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα τους ενθαρρύνουν να πιστεύουν στο μέλλον τους. Αυτός είναι ο στόχος της νέας μας πρωτοβουλίας που έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχημένη μας συνεργασία με την PRAKSIS στο πρόγραμμα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας Business Coaching Center”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Premia Properties: Ανάμεσα στις Best Workplaces for Women Hellas 2023

H Premia βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρείες που αγαπούν οι γυναίκες εργαζόμενες καθώς συμπεριλαμβάνεται στη Λίστα Best WorkplacesTM for Women Hellas 2023.

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.
Skip to content