255 δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», από την πρώτη στιγμή, δήλωσε την ετοιμότητά του και - στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας, με στόχο την ολιστική στήριξη των οικογενειών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” πραγματοποίησε τη Δράση Προληπτικής Ιατρικής «Ασκληπιός» στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας για κάθε παιδί ή ενήλικα.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, και χάρη στην αφοσίωση όλων των συνεργατών, στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, κατά την πρώτη εβδομάδα 27/9 – 1/10, πραγματοποιήθηκαν 182 εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα 4/10 – 8/10 στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας πραγματοποιήθηκαν 73 εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες.

Ορόσημο αυτού του σταθμού της δράσης ήταν δύο ανθρώπινες ιστορίες που «γεννήθηκαν» μέσα στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ολιστικά μετά το πέρας της Δράσης στην περιοχή. Ο λόγος για ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ενός ανθρώπου που χάρη στην έγκαιρη εξέταση και διάγνωση της εθελόντριας ιατρού του Οργανισμού, διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, αλλά και στο οικογενειακό πρόβλημα διαβίωσης ενός εφήβου, ο οποίος ονειρεύεται να γίνει Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα στηρίξει με κάθε τρόπο, ώστε να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Συγκινητική ήταν και η παρουσία εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι το καλοκαίρι μάχονταν με τις πυρκαγιές, και στον απόηχο αυτών βρέθηκαν κοντά στο «Χαμόγελο», ζητώντας οι ίδιοι να εξεταστούν και να υποβληθούν στον απαραίτητο πνευμονολογικό έλεγχο για να διαπιστώσουν αν παραμένουν υγιείς εξαιτίας των αναθυμιάσεων που εισέπνευσαν.

Τις δράσεις του Οργανισμού στήριξαν εθελοντές ιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, της παιδιατρικής κλινικής του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν παιδιατρικές, παθολογικές, καρδιολογικές και πνευμονολογικές εξετάσεις.

Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός», για ακόμη μία φορά, αποτέλεσε το σημείο συνάντησης για εκατοντάδες παιδιά αλλά και ενήλικες με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, ενώ οι επαγγελματίες Υγείας του Οργανισμού και οι εθελοντές ιατροί συνέβαλαν στην άμεση φροντίδα και ανακούφιση των πληγέντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!