298 δρομείς της ERGO Running Team συμμετείχαν στον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Date:

Share post:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος, ως ερασιτέχνης δρομέας που δηλώνω, συμμετείχα στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.  

Του Νίκου Μωράκη,  

Η διαδικασία γνωστή. Δύο μήνες πριν τον αγώνα της Κυριακής 20/3, ξεκίνησα τις προπονήσεις, φρόντισα να δηλώσω συμμετοχή on time στην ERGO Running Team που μου κάνουν την τιμή να είμαι στην ομάδα τους και επισκέφτηκα την Athens Half Marathon Expo στην τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων για να προμηθευτώ το BIP number μου και τον εξοπλισμό μου.

Είτε πρόκειται να τρέξω τα 5 χιλιόμετρα, είτε τα 10, είτε τα 21, είτε ακόμα τα 42 που μόνο μια φορά δοκίμασα, το excitement παραμένει το ίδιο. Εκείνη την ημέρα χιλιάδες κόσμου συρρέουν στο κέντρο της Αθήνας με φανερά θετική & αθλητική διάθεσή έτοιμοι να επιδοθούν συμβολικά ή επαγγελματικά στο αγαπημένο τους hobby ή άθλημα ο κάθε ένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Είναι σαν εκείνη την ημέρα – για μερικές ώρες – να παγώνει ο χρόνος και όσοι συμμετέχουν στο αθλητικό γεγονός, είτε σαν δρομείς, είτε σαν υποστηρικτές να απομονώνουν όλα τα αρνητικά συναισθήματα δίνοντας χώρο & χρόνο στην ευγενή άμιλλα & τη θετική ενέργεια.

Ένας ακόμη λόγος που με ωθεί να συμμετέχω σε αυτές τις διοργανώσεις είναι και η πρωτοβουλία της ERGO να συμμετέχει ως Χορηγός στη διοργάνωση από το 2011 και ως Μέγας Χορηγός του Ημιμαραθωνίου από το 2017 υποστηρίζοντας το θεσμό, συμβάλλοντας σε ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας.

Φέτος, ήταν ο 10ος Ημιμμαραθώνιος της Αθήνας, αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στον οποίο συμμετείχαν περίπου 15.000 δρομείς εκ των οποίων 298 άτομα από την ERGO Running Team (και στους δύο αγώνες δρόμου 5 & 21 χλμ).

Το σημείο συνάντησης όλων των δρομέων της ERGO Running team ήταν το «περίπτερο» της ERGO δίπλα στην γραμμή έναρξης & τερματισμού όπου όλοι οι αθλητές μπορούσαν να κάνουν ζέσταμα από τον γυμναστή της εταιρείας, να αποθηκεύσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Μια διοργάνωση που φέτος, παρά το τσουχτερό κρύο, ακόμα και τα χιόνια που έπεσαν, ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τον κόσμο να δείχνει τη θέλησή και το πείσμα του να υποστηρίζει το θεσμό με τη συμμετοχή του και την παρουσία του.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content