Date:

Share post:

Η Bayer Ελλάς, πιστή στο όραμα «Υγεία και Τροφή για Όλους», επενδύει σταθερά στην καινοτομία δημιουργώντας παγκόσμιες λύσεις για την υγεία και τη διατροφή. 

Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος για το πρόγραμμα «NBG Business Seeds», που στηρίζει την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, αναδεικνύει πρωτοποριακές ιδέες και έργα, καθοδηγεί ομάδες και παρέχει υποδομές, δικτύωση και χρηματοδότηση. 

Μετά από τις δράσεις που οργανώθηκαν  σε κεντρικές πόλεις της Ελλάδας, η Bayer Ελλάς συμμετείχε ενεργά και στη διοργάνωση του πρώτου δια ζώσης φόρουμ με τίτλο: «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», στις 27 & 28 Μαΐου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ παρουσιάστηκαν οι δράσεις Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων, αναλύθηκαν οι ρόλοι που έχουν οι θεσμικοί φορείς αλλά και οι επιχειρήσεις στον χώρο της οικονομίας, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις μέσα από συζητήσεις και δημιουργικά workshops, ενώ στελέχη της Βayer Eλλάς όπως ο  Andreas Pollner, ο Αντρέας Κυριαζής και η Σόνια Μουσαβερέ ανέπτυξαν τη συμβολή της Bayer στο ελληνικό οικοσύστημα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε το διεθνές πρόγραμμα G4A που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Bayer με σκοπό να αναβαθμιστούν οι εταιρείες ψηφιακής υγείας, να δημιουργηθεί θετικό αντίκτυπο και να αλλάξει η κλινική πρακτική προς όφελος της εμπειρίας των ασθενών. Ο απώτερος στόχος της ομάδας είναι να πραγματώσει το όραμα «Υγεία για Όλους» μέσω της ψηφιακής υγείας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου γίνονται συνεργασίες με  start-up επιχειρήσεις, εταιρείες τεχνολογίας, κρατικές υπηρεσίες, επενδυτές και στρατηγικούς εταίρους για να προσφέρουν επενδύσεις εκκίνησης στο αρχικό στάδιο, καθώς και εμπορικές συνεργασίες και επενδύσεις σε επόμενο στάδιο. 

Σχετικά με το πρόγραμμα Level-up για νεοφυείς επιχειρήσεις, σημειώνεται ότι πρόκειται για  ένα πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής νεοφυών επιχειρήσεων, διαφορετικής ωριμότητας, με κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης. Ο σχεδιασμός του Level-up στοχεύει να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών μιας νεοσύστατης επιχείρησης, παρέχοντας στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε: 

  • Mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με εμπειρία στο χώρο της Υγείας και της Γεωργίας. 
  • Συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας, ώστε η start-up επιχείρηση να αποκτήσει επιπλέον εφόδια αν συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer (όπως το G4A) και να μπορεί να αποτελεί υποψήφιο συνεργάτη της εταιρείας τοπικά ή σε περιφερειακό επίπεδο.
  • Σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις πάνω σε κομβικά ζητήματα που απασχολούν τις start-up επιχειρήσεις όπως: χρηματοδότηση και συνεργασίες, κατάλληλα επιχειρηματικά μοντέλα και business plan, στρατηγικές marketing, νομικό και λογιστικό πλαίσιο για start-up εταιρείες, επιστήμη και επιχειρηματικότητα.

«Πεποίθηση μας αποτελεί ότι η αποτελεσματική στήριξη της καινοτομία είναι ζήτημα συνεργιών και συμπράξεων. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε εδώ και δώδεκα χρόνια με περισσότερους από 50 φορείς, οργανισμούς και εταιρείες για την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας NBG προσθέτοντας: «Ένας από τους βασικούς και μακροχρόνιους συνεργάτες μας είναι και η Bayer Ελλάς. Πέραν της διαθεσιμότητας και του επαγγελματισμού των στελεχών της εταιρείας, μας ενώνει το κέφι για διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις καθώς και για ενημέρωση και καθοδήγηση ομάδων και startups. Επιπλέον, η Bayer έχει μια σειρά από ολοκληρωμένα διεθνή προγράμματα στήριξης ερευνητικών και καινοτόμων ομάδων, τα οποία είναι συμπληρωματικά με ό,τι αντίστοιχο προσφέρουν οι υπόλοιποι συνεργάτες μας».

Ο Andreas Pollner, Μanaging Director & Senior Bayer Representative στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά: «Συνεχίσαμε για μία ακόμα χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία μας με την Εθνική Τράπεζα και το NBG Business Seeds, ώστε να συμβάλουμε και εμείς με την τεχνογνωσία, την εμπειρία αλλά και τα προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει, στην ανάπτυξη των Ελληνικών start-ups, εντός αλλά και εκτός των συνόρων. Στην Bayer, πιστεύουμε βαθύτατα στην αξία της συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των  συνεχώς αυξανόμενων και ταχέως μεταβαλλόμενων προκλήσεων στην υγεία και τη διατροφή. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί λύσεις που εξασφαλίζουν την ευημερία της ανθρωπότητας και του πλανήτη».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».