4th CSR Connecting Day από Ίδρυμα Μποδοσάκη και Global Sustain

Date:

Share post:

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Μποδοσάκη διοργανώνει την εκδήλωση 4th CSR Connecting Event, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Global Sustain την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 στον χώρο του Athens Digital Lab, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση επιδιώκει να φέρει κοντά εκπροσώπους εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Βιωσιμότητας, με ΜΚΟ που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο, προκειμένου να προκύψουν συνέργειες και δράσεις με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Το περιεχόμενο της φετινής εκδήλωσης διαμορφώνεται με βάση τα ευρήματα στοχευμένης έρευνας που η Global Sustain πραγματοποίησε μεταξύ των εταιριών – μελών της. Σκοπός της έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση, είναι να καταγραφούν οι ανάγκες και οι άμεσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα στελέχη εταιριών που διενεργούν δράσεις ΕΚΕ και Βιωσιμότητας, καθώς και οι προσδοκίες και οι αντιλήψεις τους για τη συνεργασία με ΜΚΟ στο πλαίσιο τέτοιων δράσεων. Η εκδήλωση υπόσχεται να αποτελέσει μια ευκαιρία αποτελεσματικής δικτύωσης μεταξύ των εταιριών και των ΜΚΟ που θα επιλεγούν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη για να λάβουν μέρος στην εκδήλωση αυτή, τόσο μέσα από τις παρουσιάσεις όσο και μέσα από τη διαδικασία speed dating.

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κος Manny Amadi, CEO της C&E Advisory, «responsible business guru» σύμφωνα με την Guardian και «corporate raider» σύμφωνα με το περιοδικό The Third Sector. Ο κος Amadi συμβουλεύει και καθοδηγεί βιώσιμες επιχειρήσεις για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, για μεθόδους αποτελεσματικής εμπλοκής με τους εταίρους τους καθώς και για θέματα εταιρικής ευθύνης, κοινωνικής καινοτομίας και κοινότητας. Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί, μεταξύ άλλων, στα περιοδικά Time, Economist και Newsweek.

Ο κος Δημήτρης Βλαστός, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσακη ανέφερε σχετικά με την εκδήλωση: «Το Ίδρυμα βρίσκεται στην προνομιακή θέση να γνωρίζει καλά τις κοινωνικές ανάγκες, τις κοινωνικές οργανώσεις και τις δυνατότητές τους, αλλά και τους κανόνες που πρέπει να διέπουν τις χορηγίες. Έτσι είναι σε θέση να συμβουλεύει εταιρίες, οργανισμούς και δωρητές ώστε να κάνουν πιο αποτελεσματικές και κοινωνικά επωφελείς δωρεές. Με τα δεδομένα αυτά, ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των κοινωνικών οργανώσεων και των εταιριών, με την ενεργό συμμετοχή του Ιδρύματος, με στόχο να βελτιωθεί το κοινωνικό αποτέλεσμα. Είμαι ευτυχής που η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και φέρνει αποτελέσματα.».

Όπως δήλωσε ο κος Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain: «Είναι σημαντικό να καταβάλλουμε προσπάθειες για την αποτελεσματική δικτύωση μεταξύ εταιριών και ΜΚΟ, ‘χτίζοντας’ γέφυρες μεταξύ οικονομίας και κοινωνίας των πολιτών. Πιστοί στη δέσμευσή μας για ουσιαστικές συνέργιες, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ένα ίδρυμα με όραμα και τεχνογνωσία.».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content