50 εκατ. μερίδες τρόφιμα έχει σώσει και προσφέρει το Μπορούμε

Date:

Share post:

Με αφορμή την ημέρα για τη σπατάλη τροφίμων η μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε ανακοινώνει πως, από την ίδρυση της το 2012 ως σήμερα, έχει σώσει & προσφέρει περισσότερες από 50 εκατομμύρια μερίδες τρόφιμα, από χιλιάδες δωρητές κάθε είδους προς περισσότερους από 600 κοινωφελείς φορείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι η μείωση της σπατάλης τροφίμων είναι εφικτή. 

Δημιουργώντας ένα καινοτόμο μοντέλο άμεσης δικτύωσης δωρεών τροφίμων, το Μπορούμε έχει καταστήσει τη δωρεά τροφίμων εύκολη, ασφαλή και διαφανή διαδικασία για όσους επιθυμούν να προσφέρουν ότι τους περισσεύει για καλό σκοπό. Αυξάνοντας συνεχώς την αποτελεσματικότητα του μοντέλου, το Μπορούμε είναι σε θέση σήμερα να σώζει & προσφέρει 55 μερίδες τροφίμων και κάθε 1 ευρώ λειτουργικού κόστους

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η πρόληψη είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, το Μπορούμε καθημερινά ευαισθητοποιεί, μέσω εκδηλώσεων, ενημερωτικών βίντεο, παρουσιάσεων, διαδικτυακών εκστρατειών και σεμιναρίων, την κοινή γνώμη για τη σημασία αυτού του φαινομένου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενημέρωση μαθητών μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο», το οποίο έχουν παρακολουθήσει ως σήμερα περισσότερα από 22.000 μαθητές κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας. 

Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία του Μπορούμε, η Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων, αποτυπώνει την ανάγκη δημιουργίας συνεργειών και διατομεακών συνεργασιών όλων των εμπλεκόμενων μερών με στόχο την ουσιαστική μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Η Συμμαχία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Για τις παραπάνω δράσεις το Μπορούμε έχει βραβευτεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017

Ο συνιδρυτής και διαχειριστής του Μπορούμε Αλέξανδρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του Μπορούμε μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία σχετικά με το τι είναι εφικτό στην Ελλάδα στο θέμα της μείωσης της σπατάλης τροφίμων, δε γίνεται να μην αναγνωρίσουμε πως όλα όσα έχουμε καταφέρει δεν είναι παρά μερικές σταγόνες σε έναν απέραντο ωκεανό σπατάλης τροφίμων. Ως χώρα, υπολειπόμαστε άλλων σε θέματα πρόληψης, διαχειριστικής ετοιμότητας και αναγνώρισης της σημασίας του φαινόμενου για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Ως πολίτες/καταναλωτές, ενώ υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια βελτίωσης, δυστυχώς, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι τη ριζική αλλαγή καθημερινών συμπεριφορών που συμβάλλουν στη σπατάλη τροφίμων». 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Εθνικός Κλιματικός Νόμος και Ασφάλιση έναντι καταστροφικών Κινδύνων

Σε μια φάση αδιέξοδης ενεργειακής κρίσης -για την άμεση αντιμετώπιση της οποίας στην Ευρώπη φαίνεται να μην υπάρχουν...

Για δεύτερη χρονιά, η ΕΠΕ στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Σε εννέα νησιά εξετάστηκαν στο πνευμονολογικό ιατρείο συνολικά 290 άτομα, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

UNILEVER: Νέες αρχές για την εμπορία τροφίμων σε παιδιά

Η εταιρεία θα σταματήσει την προώθηση και τη διαφήμιση τροφίμων και αναψυκτικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή.