Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ»

Date:

Share post:

Ο Δεσμός είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων, δυναμικών ανθρώπων και τους οποίους συνδέει το ειλικρινές όραμα για την ανάγκη να αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και η κοινή αντίληψη επαγγελματισμού. Απώτερος κοινός στόχος είναι ο Δεσμός να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας.

Τα βασικά συστατικά της δράσης του Δεσμού:

 • Επικοινωνώντας διαρκώς με δράσεις και οργανισμούς σε όλη την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, καταγράφουμε τις άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες τους (Research).
 • Εντοπίζουμε και αξιοποιούμε πάσης φύσεως πλεόνασμα και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και κοινωνικών αναγκών . Ενδεικτικά τα προϊόντα που συγκεντρώνουμε είναι:
  1. Τρόφιμα (συσκευασμένα, μακράς διάρκειας)
  2. Ρούχα
  3. Είδη προσωπικής υγιεινής
  4. Είδη καθαριότητας
  5. Φάρμακα
  6. Σεντόνια/Πετσέτες/Κλινοσκεπάσματα
  7. Οικιακά/Ηλεκτρικά σκεύη
  8. Βιβλία
  9. Γραφική/Χαρτική ύλη
  10. Παιχνίδια
 • Συντονίζουμε, διευκολύνουμε και υλοποιούμε την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών από εταιρείες και ιδιώτες προς διαπιστευμένους προορισμούς.
 • Εξασφαλίζουμε την μέγιστη αξιοποίησή τους ώστε η προσφορά πάντα να «πιάνει τόπο»: τα αγαθά πηγαίνουν σε αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο!
 • Προωθούμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την κοινωνική αλληλεγγύη και την καταπολέμηση της σπατάλης (Awareness).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθήνα: info@desmos.org
(+30) 216 8090840

Θεσσαλονίκη: thessaloniki@desmos.org
(+30) 2310-527620

Homepage

Related articles

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).

Η Βίκος στήριξε το Athens Throwdown

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες περισσότεροι από 1.280 αθλητές από όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες αρένες.
Skip to content