«Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας»

Date:

Share post:

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών.

Φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, προσφέροντας εκτός από στέγη, φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, εξαιρετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Το Χατζηκυριάκειο είναι Ν.Π.Ι.Δ. και διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που παρέχει τις υπηρεσίες του εθελοντικά. Επικουρικά, το έργο του Δ.Σ, βοηθά η 5μελής Εφορεία Κυριών.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί για την κοινωνική του προσφορά με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών το 1987 και με το Χρυσό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών το 2004.

To Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά που περικλείει με την απαράμιλλη στοργή και αγάπη ενός αληθινού γονιού, κορίτσια από 6 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Καθημερινούς προβληματισμούς όπως ο ρουχισμός, η διατροφή, πιθανές ασθένειες, η μελέτη των μαθημάτων, η κάλυψη των μαθησιακών αναγκών, η ψυχολογική στήριξη, η καλλιέργεια ιδιαίτερων κλίσεων, η ψυχαγωγία των παιδιών, στους οποίους καλείται μια συνηθισμένη οικογένεια να δώσει λύση, είναι θέματα που αντιμετωπίζονται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο και τη συνδρομή επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού.

Μέσα από το αστείο, το πείραγμα, τη συμβουλή, την επίπληξη, τη σύγκρουση και τη συμφιλίωση, τα παιδιά διαισθάνονται το πηγαίο ενδιαφέρον με το οποίο τους περιβάλλει το προσωπικό.

Θέλουμε τα παιδιά μας να αισθάνονται ότι δεν στερούνται δυνατοτήτων ή ευκαιριών γι’ αυτό το λόγο παράλληλα με την ιατρική τους φροντίδα, την εκπαίδευση ή την ψυχαγωγία τους, είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε οικονομικά και ηθικά στην εκπλήρωση των ονείρων τους για να βγουν ισότιμα μέλη στην κοινωνία.

Με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 18 ετών τα κορίτσια του Χατζηκυριάκειου ολοκληρώνουν το βασικό κύκλο ζωής τους στο Ίδρυμα και τυπικά αποφοιτούν, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό που συνέταξε ο ίδιος ο Ιδρυτής, ο Ιωάννης Χατζηκυριακός. Όμως οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζονται με τις επιτυχίες των κοριτσιών μας σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλές.

Τέλος υπάρχει πρόβλεψη από τον Ιδρυτή για παροχή γαμήλιου επιδόματος στα κορίτσια που παντρεύονται.

Στόχος μας είναι να εκπληρώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, το ρόλο ενός γονέα που νοιάζεται για την ανατροφή του παιδιού του και φιλοδοξεί να βγάλει χρήσιμα μέλη και πάνω απ’ όλα καλούς ανθρώπους για την κοινωνία.

Η μεγαλύτερη ανταπόδοση για μας στο Χατζηκυριάκειο είναι ότι το κάθε παιδί γνωρίζει ότι ακόμα και μακριά από το Ίδρυμα, οποιαδήποτε στιγμή χρειασθεί βοήθεια και συμπαράσταση στη ζωή του, το Χατζηκυριάκειο είναι στο πλάι του, ένας στοργικός γονιός, φίλος και συνοδοιπόρος στη ζωή του.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΟΒΗΣ 18
185 38 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ. 210 45 15 387 – 210 45 13 759
ΦΑΞ 210 45 37 629
email: info@xatzikiriakio.gr

Αρχική

 

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.