9ος ετήσιος Κοινωνικός Απολογισμός από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Date:

Share post:

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ολοκλήρωσε και παρουσιάζει τον 9ο , Εταιρικό Κοινωνικό Απολογισμό της για τις δράσεις της το 2016.

Ο Απολογισμός παρουσιάζει με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την κατάκτηση των στόχων αειφορίας της εταιρείας και αποκαλύπτει την ολιστική στρατηγική που εφαρμόζει με συνέπεια ο όμιλος. Με το «ΑΒηταρι της Αγάπης», η ΑΒ Βασιλόπουλος εκφράζει αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που εισπράττει εδώ και σχεδόν οκτώ δεκαετίες.

Το 2016, η ΑΒ Βασιλόπουλος εστίασε σε πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης και προγράμματα αλληλεγγύης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Ο 9ος απολογισμός της ΑΒ Βασιλόπουλος, αποτυπώνει την εξέλιξη των δράσεων που αγκαλιάζουν τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη και τα παιδιά που χρειάζονται φροντίδα, ενώ αποδεικνύει τη συνεχή προσπάθεια της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των προϊόντων, καθώς και τη μέριμνα για τα 14.216 μέλη της ΑΒητικης οικογένειας.

Στον απολογισμό, παρουσιάζονται οι άξονες και στόχοι της ΑΒ Βασιλόπουλος μέχρι το 2020, οι διακρίσεις της αλυσίδας για το τρέχον διάστημα καθώς και τα ολοκληρωμένα προγράμματα που σχεδιάζει και υλοποιεί με συνέπεια η εταιρεία. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Οι πρωτοβουλίες ευθύνης που αναλαμβάνει η εταιρεία για τα μέλη της ΑΒητικής οικογένειας και κάθε ελληνική γειτονιά στην οποία δραστηριοποιείται (Τρόφιμα Αγάπης, προσφορά γευμάτων σε μαθητές 52 σχολείων σε όλη τη χώρα).
  • Τα προγράμματα για τη διαρκή βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος καθώς και την προστασία του φυσικού πλούτου, οι πρωτοβουλίες που εφαρμόζει για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων που διατίθενται στα καταστήματα της.
  • Η συστηματική προσπάθεια για μια βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα ( Η επέκταση της συνεργασίας με τη WWF, για τη βελτίωση της βιωσιμότητας τους αλιευτικού στόλου, που αποτελεί πρωτοποριακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο)

Με αφορμή την έκδοση του απολογισμού ο Λεωνίδας Βρεττάκος, COO του Ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλος δήλωσε: «Η ΑΒ Βασιλόπουλος ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, δείχνει καθημερινά, 79 χρόνια τώρα, την υπευθυνότητα που πηγάζει από το όραμα της να προσφέρει προϊόντα άριστης ποιότητας, υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, με ασφάλεια και αξιοπιστία για όλους. Αναπτύσσοντας σχέσεις ευθύνης και ισχυρούς δεσμούς με όλους τους κοινωνικούς της εταίρους, ανταποδίδει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών που την έχουν φέρει στην πρώτη θέση του ελληνικού λιανεμπορίου».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ετήσιο Κοινωνικό Απολογισμό της ΑΒ και του Ομίλου Ahold Delhaize, μπορείτε να επισκεφθείτε το ακόλουθο link: https://www.ab.gr/responsible/reports

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.