AΔΜΗΕ: Δημοσίευσε την τρίτη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Date:

Share post:

Την ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου, δημοσίευσε για τρίτη συνεχή χρονιά ο ΑΔΜΗΕ.
Με γνώμονα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, η νέα Έκθεση, με περίοδο αναφοράς το 2021, αποτυπώνει αναλυτικά τις επιδόσεις του Ομίλου σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) καθώς και τη συνολική συνεισφορά του Διαχειριστή στην υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. 

Ο ΑΔΜΗΕ, μέσα από κρίσιμα έργα εγχώριων και διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων, ύψους 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Εν μέσω της κλιματικής κρίσης, προτεραιοποιεί την ενεργειακή ασφάλεια των καταναλωτών ενισχύοντας την ανθεκτικότητα των ηλεκτρικών υποδομών, ενώ μέσα από έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εταιρείας και της χώρας συνολικά.

Ο Διαχειριστής συνεχίζει να συνεισφέρει και σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το 2021, το κοινωνικό προϊόν του Ομίλου ανήλθε σε 258 εκατ. ευρώ με τις δράσεις και τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποίησε στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται να αγγίζουν συνολικά τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή τη δημοσίευση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε: «Το 2021 κάναμε σημαντικά βήματα για την οριζόντια ενσωμάτωση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας του Ομίλου ΑΔΜΗΕ και παρά τις δύσκολες συνθήκες, σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο στο επενδυτικό μας πρόγραμμα, με το οποίο θα υπερδιπλασιάσουμε το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έως το 2030. Το 2021 ολοκληρώσαμε έγκαιρα την ηλεκτρική διασύνδεση-ορόσημο Κρήτης-Πελοποννήσου, συνεχίσαμε δυναμικά την κατασκευή της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής και δρομολογήσαμε την τέταρτη και τελευταία φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων. Παράλληλα, διατηρήσαμε υψηλό ρυθμό σύνδεσης νέων ΑΠΕ στο Σύστημα και συνεχίσαμε να επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή αναβάθμιση των ηλεκτρικών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών μας. Ο ΑΔΜΗΕ έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που ενσωματώνει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές σε όλους τους τομείς της λειτουργίας του και επιτελεί τη θεσμική του αποστολή με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Η Έκθεση συμμορφώνεται με τα υψηλότερα πρότυπα δημοσιοποίησης στοιχείων βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των GRI Standards, των SASB Standards, τις συστάσεις TCFD ενώ για πρώτη φορά καλύπτει δείκτες επίδοσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών «ESG Reporting Guide 2022». Με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας των δημοσιοποιούμενων στοιχείων, η Έκθεση έχει επίσης ελεγχθεί από εξωτερικό φορέα διασφάλισης. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.