Άσυλο Ανιάτων: Δράση για την Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού

Date:

Share post:

Με κεντρικό σύνθημα «Ζώντας τη ζωή στο έπακρο», το Άσυλο Ανιάτων πραγματοποίησε εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης του Νωτιαίου Μυελού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (ISCOS). Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον μελών του ΔΣ του Ασύλου, εργαζομένων και θεραπευομένων, περιλάμβανε χαιρετισμούς, ομιλίες ειδικών, ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, τα προληπτικά μέτρα και τη μέριμνα, που πρέπει να λαμβάνονται για τα ΑΜΕΑ σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, και τον τρόπο που μπορούν τα άτομα να ανακτήσουν την αυτονομία τους και την επανένταξη τους στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον αγώνα δρόμου με αναπηρικά αμαξίδια που πραγματοποιήθηκε εντός της εγκατάστασης προσφέροντας συγκινητικές στιγμές σε όσους παρευρέθηκαν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης του Νωτιαίου Μυελού καθιερώθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Νωτιαίου Μυελού (ISCoS) και πραγματοποιείται έκτοτε κάθε χρόνο στις 5 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καταστροφικές συνέπειες (σωματικές, ψυχικές, κοινωνικές, σεξουαλικές, οικονομικές και επαγγελματικές) που έχει για τους πάσχοντες η βλάβη του νωτιαίου μυελού.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content