Η ABB υποστηρίζει τις ελληνικές start-ups

H ABB Ελλάδος συμμετείχε ενεργά ως χορηγός στην ειδική εκδήλωση του Elevate Greece, για τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η ABB Ελλάδος, όντας ένας οργανισμός που προωθεί διεθνώς την καινοτομία στην τεχνολογία, συμμετέχει ενεργά, με την συνδρομή όλων των Τομέων της εταιρείας, στη στήριξη με κάθε πρόσφορο τρόπο του Elevate Greece, της κυβερνητικής πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην ανάπτυξη, την ενίσχυση και την εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα στήριξης, αποτελεί το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, το οποίο χαρτογραφεί τις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) και στηρίζει την ανάπτυξή τους. Μέχρι σήμερα πάνω από 450 νεοφυείς επιχειρήσεις, που απασχολούν περισσότερους από 4.380 εργαζομένους, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο.

Στην ειδική εκδήλωση του Elevate Greece για τα Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, που έλαβε χώρα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία ανώτατων πολιτειακών παραγόντων καθώς και του πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος της ΑΒΒ Ελλάδος Κυριάκος Ρωτίδης, Διευθυντής Τομέα Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, συμμετείχε στην απονομή του βραβείου “Αξιοποίηση Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης“. Το βραβείο απονεμήθηκε στην  Quanta & Qualia / Magos, μία εταιρεία που αναπτύσσει ευφυή συστήματα τα οποία βασίζονται σε τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας με πολλαπλές εφαρμογές σε υγεία, τηλερομποτική, εκπαίδευση κ.α.  

Για τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής 250 από τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Elevate Greece. Οι 10 νικήτριες επιχειρήσεις βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 252.000 €. Επιπλέον τέθηκαν στη διάθεση των επιχειρήσεων, υπηρεσίες  αξίας άνω των 200.000 € που προσφέρθηκαν από τους επίσημους υποστηρικτές του Elevate Greece.

Η ΑΒΒ Ελλάδος υποστηρίζει με θέρμη πρωτοβουλίες όπως το Elevate Greece, εκτείνοντας την συνεισφορά της και πέρα από την οικονομική ενίσχυση των Βραβείων. Επιθυμώντας να συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, εφοδιάζει τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις με εργαλεία που θα ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού τους, ενώ σύντομα πρόκειται να ανακοινώσει και άλλες μορφές στήριξης των επιχειρήσεων αυτών.

Στη φωτογραφία: Ο εκπρόσωπος της ABB Ελλάδος, Κυριάκος Ρωτίδης, Διευθυντής Τομέα Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής (αριστερά) και ο Βασιλαπόστολος Ουρανής, συνιδρυτής και Chief Strategy Officer της Quanta & Qualia / Magos, στην τελετή απονομής του βραβείου “Αξιοποίηση Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!