ΑΧΑ: Διάκριση στα Responsible Business Awards 2018

Date:

Share post:

Ασημένια διάκριση στην κατηγορία «Ενεργοποίηση και Δέσμευση Ενδιαφερόμενων Μερών»/Ενότητα: Καμπάνια Social Media για την εκστρατεία «Άσε τις βλακείες», έλαβε η ΑΧΑ στο πλαίσιο των Responsible Business Awards 2018 που κορυφώθηκαν με την τελετή απονομής των βραβείων την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Αυτοκινήτου.

Η εταιρεία, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, τόλμησε να αγγίξει με ευθύτητα τις «βλακείες» που κάνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις επιπτώσεις που έχουν στη ζωή μας. Συγκεκριμένα, η ενέργεια βασίστηκε στο e-shop www.asetisvlakeies.gr από το οποίο οι χρήστες του Facebook μπορούσαν να «αγοράσουν» τις δικές τους βλακείες, αυτές που αναγνώριζαν ότι έκαναν στην καθημερινότητά τους και να δουν παράλληλα τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να τις βελτιώσουν.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ως ασφαλιστικός οργανισμός, μέσα από την πρόληψη, μπορούμε να προσφέρουμε αξία στους συμπολίτες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση υλοποιούμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική, η οποία, θέλουμε να φτάνει στους καταναλωτές με ευθύτητα και απλότητα. Η εκστρατεία «Άσε τις βλακείες» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την πορεία μας. Ένα βήμα που ο κόσμος αγκάλιασε, αποδεικνύοντας ότι αντιλαμβάνεται πως το να μην προσέχουμε τον εαυτό μας, το να μην προστατεύουμε το παιδί μας στο ίδιο μας το σπίτι και τόσες άλλες καθημερινές επιλογές, αποτελούν «βλακείες», τις οποίες οφείλουμε πλέον να αφήσουμε πίσω μας» είπε η Λένα Πλαΐτη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της ΑΧΑ στην Ελλάδα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.