ΑΧΑ: Έκθεση για τον σεισμό στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Date:

Share post:

Μια μοναδική στη χώρα μας ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο», μια πρωτοβουλία για την κατανόηση και πρόληψη του φυσικού φαινομένου του σεισμού, εγκαινίασαν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η ΑΧΑ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου στο κέντρο Γαία του Μουσείου, παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ αυτών, χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας, Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας και ο Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας ΔΗΣΥ, Πρ. Υπουργός. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση, να «εξερευνήσουν» και να πληροφορηθούν σχετικά με τους σεισμούς, να εξοικειωθούν και να μάθουν πώς να προστατεύονται από το φαινόμενο.

Το ταξίδι αυτής της μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας που συνδέει την τεχνολογία με την ενημέρωση και την πρόληψη μόλις ξεκίνησε. Από τις 23 Μαΐου και για έναν ολόκληρο χρόνο, όσοι επισκεφθούν την έκθεση, θα μάθουν περισσότερα για τον σεισμό μέσα από εικονική πραγματικότητα, βιωματικά εκθέματα, προσομοιωτή σεισμού, διαδραστικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά βίντεο.

Όπως δήλωσε η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Φαλή Βογιατζάκη: «Το Μουσείο θεωρεί καθήκον και έργο του να προβάλει μεγάλα θέματα όπως αυτό των σεισμών, ώστε να μπορούμε όλοι με τη γνώση, να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

«Σήμερα εγκαινιάσαμε μια σπουδαία έκθεση για τον σεισμό, με στόχο να συνεισφέρουμε μέσω της ενημέρωσης στην προστασία των πολιτών, κυρίως των παιδιών, για αυτό το τόσο σημαντικό φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας», ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας.

«Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης και ελπίζουμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την έννοια του σεισμού, την συμπεριφορά των κτιρίων μας και τους τρόπους αντιμετώπισής του», είπε ο Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με cocktail party που δόθηκε προς τιμήν των προσκεκλημένων στον κήπο του Μουσείου.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.