Connect with us

Ασφάλειες

ΑΧΑ: Gold βραβείο HR στην κατηγορία Health & Well Being

Η επιτυχημένη στρατηγική της ΑΧΑ στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού είχε ως αποτέλεσμα τη διάκρισή της στα HR Awards στην κατηγορία «Health and Well Being», με Gold βραβείο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια σε δράσεις που αφορούν στην εξισορρόπηση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των ανθρώπων της.

Στόχος της ΑΧΑ μέσα από τις ενέργειες well being προς τους ανθρώπους της δεν είναι απλά η βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά η έμπρακτη αλλαγή του εργασιακού περιβάλλοντος με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνεται ουσιαστικά, η ζωή όλων των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των δράσεων well being στις οποίες έχει προχωρήσει η ΑΧΑ είναι η εργασία από το σπίτι μία φορά την εβδομάδα για περισσότερους από 75% των εργαζομένων, η παροχή εκτεταμένης γονεϊκής άδειας σε συνγονείς, η πλήρης ανακαίνιση των γραφείων της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση του agile working, το εργαστήρι κεραμεικής, το τουρνουά ping – pong καθώς και πληθώρα δράσεων εθελοντισμού.

«Η επίτευξη των προσδοκιών και των στόχων μας περνάει πρώτα από τις ομάδες που εργάζονται στην ΑΧΑ. Πετυχαίνοντας τη σωστή ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, γνωρίζουμε ότι θα έχουμε ικανοποιημένους ανθρώπους και μέσω αυτών, καλύτερα αποτελέσματα και πιο ευχαριστημένους πελάτες» ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας.

«Η ικανοποίηση των ανθρώπων μας, το να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια Εταιρεία που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες τους και στέκεται δίπλα τους, αποτελεί για εμάς ακρογωνιαίο λίθο σε κάθε προσπάθειά μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια ισορροπημένη ζωή, ιδιαίτερα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, αποτελεί τη βάση για κάθε μελλοντική επιτυχία. Έχουμε στρατηγικά αποφασίσει να τοποθετούμε τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο» ανέφερε η Άννα Μανιάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΧΑ στην Ελλάδα.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ασφάλειες

Ένα βίντεο προσφοράς και αισιοδοξίας από την INTERAMERICAN

interamerican

Η υγειονομική κρίση είναι μια νέα πραγματικότητα για όλους μας. Άνθρωποι και θεσμοί έχουμε κληθεί να δείξουμε αντοχή, προσαρμογή, αλληλεγγύη και δύναμη.

Η INTERAMERICAN, με νέα δομή και οργάνωση, στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους της, στους συνεργάτες της, στους πελάτες της και στην κοινωνία με κάθε τρόπο. Καταρχάς, εφαρμόζοντας την εξ αποστάσεως εργασία ώστε όλοι να είναι ασφαλείς. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προσέφερε νέους τρόπους εξυπηρέτησης, εξασφάλισε την απρόσκοπτη διαδικασία έκδοσης και αποζημίωσης για όλους τους πελάτες της, δημιούργησε έγκυρο ενημερωτικό υλικό σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς, ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κινητοποίησε τις δικές της υποδομές, υποστηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες, προσέφερε νέες υπηρεσίες και μοναδικές τεχνολογικές εφαρμογές. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι!

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

INTERAMERICAN & PHILIPS HELLAS παρέδωσαν 5 φορητούς υπερηχοτομογράφους στο Υπ. Υγείας

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία δωρεάς από την INTERAMERICAN και τη PHILIPS Hellas των πέντε φορητών συστημάτων υπερηχοτομογραφίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η παράδοση του εξοπλισμού στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται, στο πλαίσιο της κοινής αντίληψης για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, όχι μόνο για τα συστήματα που παραδόθηκαν, αλλά και για την προοπτική περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, με έμφαση στην πρόληψη και την εξ αποστάσεως διαχείριση περιστατικών, μέσω διερεύνησης συμπτωμάτων. Ήδη, INTERAMERICAN και PHILIPS Hellas έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν από κοινού σε μια νέα ενέργεια δωρεάς, μακροπρόθεσμης αξίας πάνω στην ιδέα της τηλεϊατρικής, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα πέντε συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων PHILIPS Lumify με αντίστοιχα tablets, που προσέφεραν οι εταιρείες –τρία συστήματα η INTERAMERICAN και δύο η PHILIPS Hellas– θα αξιοποιηθούν για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε Μ.Ε.Θ.. Επισημαίνεται, ωστόσο, η χρηστική αξία σε βάθος χρόνου των υπερηχοτομογράφων για τη διαγνωστική αξιολόγηση περιστατικών ανεξάρτητα από τον Covid-19.

Tο Lumify είναι ο μοναδικός φορητός υπέρηχος με δυνατότητα τηλεϊατρικής μέσω της εφαρμογής «Reacts», δηλαδή τη μετάδοση μιας υπερηχογραφικής εικόνας σε πραγματικό χρόνο σε έναν απομακρυσμένο χρήστη. Επιπλέον, παρέχει τις δυνατότητες απεικόνισης 2D, M-Mode,  έγχρωμου Doppler (CFM), αποθήκευσης CineLoop 10 δευτερολέπτων  σε δυσδιάστατες ασπρόμαυρες και έγχρωμες απεικονίσεις, μεγέθυνσης υψηλής ευκρίνειας Read/Write Zoom, αποθήκευσης εικόνων εντός της tablet συσκευής κ.ά. Τα τελευταίας γενιάς συστήματα είναι εγγυημένα για 5 έτη από τη PHILIPS και χαρακτηρίζονται από την ευκολία εγκατάστασης και χρήσης.

Η σύμπραξη των δύο εταιρειών υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία των συνεργασιών, που αποτελούν επιταγή των Sustainable Development Goals (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 (17ος Στόχος: Συνεργασίες).

Περισσότερα

SDG's

Συνεισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης με 4,3 τόνους τροφίμων από την INTERAMERICAN κατά την περίοδο της κρίσης

Η οργανωμένη προσέγγιση και ανταπόκριση της INTERAMERICAN σε ανάγκες για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία, κατά το κρίσιμη περίοδο της πανδημίας από τον Μάρτιο έως σήμερα, αναπτύχθηκε με ενέργειες υποστήριξης σε πέντε πυλώνες.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούσαν στον πρώτο πυλώνα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στον δεύτερο την Τοπική Αυτοδιοίκηση (δομές υγείας Δήμου Αθηναίων), στον τρίτο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στον τέταρτο τον τομέα της παιδείας και των ψηφιακών αναγκών εκπαίδευσης, ενώ στον πέμπτο πυλώνα η εταιρεία οργάνωσε ευρεία διαδικτυακή επικοινωνία ενημέρωσης σχετικά με τον covid-19 με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Prolepsis και λειτούργησε την πρωτοποριακή για την Ελλάδα εφαρμογή διαχείρισης συμπτωμάτων εξ αποστάσεως «medi-ON» για τους ασφαλισμένους της.

Ειδικότερα στον τρίτο πυλώνα του εταιρικού σχεδίου δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, η INTERAMERICAN ενίσχυσε σχέσεις σταθερής, πολυετούς συνεργασίας με φορείς και οργανισμούς σημαντικού κοινωνικού έργου, που υπέδειξαν τις επίκαιρες ανάγκες τους οι οποίες αναδείχθηκαν κατά την κρίση. Η εταιρεία χρηματοδότησε την τροφοδοσία τους με τρόφιμα και άλλα αναλώσιμα, διανέμοντας είδη συνολικού βάρους 4,3 τόνων.

Απολήπτες των ειδών ήταν: η Τράπεζα Τροφίμων που δραστηριοποιείται εδώ και 24 χρόνια για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τα Παιδικά Χωριά SOS για τις δομές της στη Βάρη Αττικής και το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που διέθεσε τα τρόφιμα στη Θεσσαλονίκη σε οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ο φορέας κοινωνικών δομών ΕΔΡΑ για την παροχή βασικών αγαθών σε πολίτες των Δήμων Δάφνης-Υμηττού, Ιλίου, για κοινωνικά συσσίτια και παροχή έτοιμων γευμάτων, καθώς και η Φιλόπτωχη Αδελφότητα της ενορίας Αγίου Δημητρίου στον Κουβαρά Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό της ολοκληρωμένης ενέργειας ότι η μεταφορά και παράδοση των ειδών διεκπεραιώθηκε από οχήματα και εργαζομένους των στόλων Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN.

Κατά την ίδια περίοδο των περιοριστικών μέτρων, άλλωστε, η εταιρεία Βοήθειας κινητοποιήθηκε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για τη διανομή γευμάτων σε άπορους πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία» -από τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι σήμερα- υγειονομικών μασκών υποστηρίζοντας το κίνημα «Μοδίστρες Έκτακτης Ανάγκης», καθώς και φαρμάκων σε μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ