ΑΧΑ: Gold βραβείο HR στην κατηγορία Health & Well Being

Date:

Share post:

Η επιτυχημένη στρατηγική της ΑΧΑ στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού είχε ως αποτέλεσμα τη διάκρισή της στα HR Awards στην κατηγορία «Health and Well Being», με Gold βραβείο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια σε δράσεις που αφορούν στην εξισορρόπηση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των ανθρώπων της.

Στόχος της ΑΧΑ μέσα από τις ενέργειες well being προς τους ανθρώπους της δεν είναι απλά η βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά η έμπρακτη αλλαγή του εργασιακού περιβάλλοντος με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνεται ουσιαστικά, η ζωή όλων των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των δράσεων well being στις οποίες έχει προχωρήσει η ΑΧΑ είναι η εργασία από το σπίτι μία φορά την εβδομάδα για περισσότερους από 75% των εργαζομένων, η παροχή εκτεταμένης γονεϊκής άδειας σε συνγονείς, η πλήρης ανακαίνιση των γραφείων της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση του agile working, το εργαστήρι κεραμεικής, το τουρνουά ping – pong καθώς και πληθώρα δράσεων εθελοντισμού.

«Η επίτευξη των προσδοκιών και των στόχων μας περνάει πρώτα από τις ομάδες που εργάζονται στην ΑΧΑ. Πετυχαίνοντας τη σωστή ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, γνωρίζουμε ότι θα έχουμε ικανοποιημένους ανθρώπους και μέσω αυτών, καλύτερα αποτελέσματα και πιο ευχαριστημένους πελάτες» ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας.

«Η ικανοποίηση των ανθρώπων μας, το να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια Εταιρεία που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες τους και στέκεται δίπλα τους, αποτελεί για εμάς ακρογωνιαίο λίθο σε κάθε προσπάθειά μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια ισορροπημένη ζωή, ιδιαίτερα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, αποτελεί τη βάση για κάθε μελλοντική επιτυχία. Έχουμε στρατηγικά αποφασίσει να τοποθετούμε τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο» ανέφερε η Άννα Μανιάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΧΑ στην Ελλάδα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

ΕΕΣ: Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, η Μαριάννα Λάτση για το φιλανθρωπικό της έργο.
Skip to content