Αύξηση Εκθέσεων ΕΚΕ και χρήσης προτύπων GRI

Date:

Share post:

Έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE) διαπιστώνει αύξηση 28% στην έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας από τις ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με το 2011.

Θέλοντας να υποστηρίξει τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να συστηματοποιήσουν και να επικοινωνήσουν την Εταιρική τους Ευθύνη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αλλά και την νέα ελληνική νομοθεσία, τo Kέντρο Αειφορίας (CSE) πραγματοποιεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα από το 2010, σε συνεργασία με το Global Reporting Initiative (GRI).

Σημειώνεται ότι το GRI είναι ένας ανεξάρτητος διεθνής Οργανισμός που φέρνει συνεχείς καινοτομίες και βελτιώσεις στις Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να κατανοήσουν και να επικοινωνήσουν τις επιπτώσεις τους σε καίρια ζητήματα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η εταιρική διακυβέρνηση και η κοινωνική ευημερία.

Τα πρότυπα του GRI (GRI Sustainability Reporting Standards) αποτελούν οδηγό για τη σύνταξη Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον απαιτούνται από επενδυτές και κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα, τα πρότυπα του GRI συνεχίζουν να αποτελούν το βασικό πρότυπο σύνταξης Απολογισμών σε ποσοστό 75%, σύμφωνα με την Έρευνα του Παρατηρητηρίου Απολογισμών του Κέντρου Αειφορίας που πραγματοποιείται ετησίως για την Ελλάδα. Παράλληλα, η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που ισχύει και στη χώρα μας για δημοσιοποίηση στοιχείων Εταιρικής Υπευθυνότητας αναφέρει τα πρότυπα GRI ως σημείο αναφοράς μαζί με άλλα πρότυπα.

Τα νέα GRI Standards θα παρουσιαστούν για δεύτερη φορά φέτος στην Ελλάδα από το Κέντρο Αειφορίας (CSE), στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Certified Training on Sustainability Reporting για τα νέα GRI standards, στην Αθήνα 13-14 Νοεμβρίου 2017.

Εκεί θα παρουσιαστούν και οι νέοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και πώς ενσωματώνονται στα νέα πρότυπα, καθώς και οι απαιτήσεις της νέας ελληνικής νομοθεσίας για τη δημοσιοποίηση στοιχείων Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.