Connect with us

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

AFS: Πρόγραμμα ανταλλαγής για μαθητές Λυκείου

Το AFS Intercultural Programs προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές Λυκείου από την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής σε 9 χώρες του κόσμου, και συγκεκριμένα στην Αργεντινή, το Βέλγιο, τη Χιλή, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Τα προγράμματα ανταλλαγής πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και περιλαμβάνουν 5 πλήρεις και 45 μερικές υποτροφίες για το 2020. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 27 Δεκεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Στην εποχή μας είναι απολύτως απαραίτητο οι νέοι να διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες για τη κατανόηση και τη συνεργασία με ανθρώπους με διαφορετική αντίληψη και οπτική από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Τα προγράμματα ανταλλαγής μαθητών του AFS προσβλέπουν στην καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων, ώστε οι νέοι να εξελιχθούν σε πολίτες του κόσμου.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Global Citizen θα προσφέρει σε νέους από την Ελλάδα, υποτροφίες και αμειβόμενες ευκαιρίες συμμετοχής σε προγράμματα ανταλλαγής στο εξωτερικό, για τα επόμενα τρία χρόνια. Το εν λόγω πρόγραμμα θα βοηθήσει τους Έλληνες μαθητές να αναπτύξουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για τη συνεργασία με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς καθώς και στην καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων. Σχετικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι προγράμματα αυτού του είδους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για τη διεύρυνση των οριζόντων των νέων ανθρώπων και την εξοικείωσή τους με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να πάνε σχολείο στο εξωτερικό και να ζήσουν με μία οικογένεια υποδοχής για ένα ακαδημαϊκό έτος. Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά είτε στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο οργανισμός. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου (γεννηθέντες μεταξύ 2002-2004). Η επιλογή των συμμετεχόντων από το AFS θα γίνει βάσει της πολυετούς εμπειρίας του οργανισμού, με κριτήριο την ποικιλομορφία καθώς και τα ακαδημαϊκά προσόντα του εκάστοτε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων. Το AFS επιλέγει, επίσης, τις οικογένειες και τα σχολεία υποδοχής στις χώρες προορισμού και διαμορφώνει ένα στοχευμένο, διαπολιτισμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες.

«Η παιδεία δεν εξαντλείται στο πρόγραμμα της σχολικής τάξης. Συμπληρώνεται ουσιαστικά από την προσωπική ανάπτυξη που συντελείται όταν οι νέοι συναντούν νέους ανθρώπους, βιώνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και έρχονται σε επαφή με νέες ιδέες», σημειώνει η Taylor Glazebrook, μέλος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του ΙΣΝ. «Οι εμπειρίες που προσφέρουν τα διεθνή προγράμματα εκπαιδευτικών ανταλλαγών για παιδιά σχολικής ηλικίας επιδρούν πολλές φορές καθοριστικά στους συμμετέχοντες και αποδεικνύονται σημαντικότατες για την υπόλοιπη ζωή τους».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επανέναρξη των προγραμμάτων του AFS στην Ελλάδα, για πρώτη φορά από το 1992, τα οποία προσφέρουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία σε νέους μαθητές. Ο κόσμος μας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που διακρίνονται για την προθυμία τους να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς καθώς και για την ευχέρειά τους να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές οπτικές και ιδέες», δήλωσε η Βάλια Παπαδημητρίου, Διευθύντρια του Προγράμματος Υποτροφιών Global Citizen στην Ελλάδα και απόφοιτος του AFS.

Το AFS είναι ένα διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο με δραστηριότητα σε 60 χώρες και προγράμματα ανταλλαγής σε 99 χώρες, με περισσότερους από 500.000 αποφοίτους τα τελευταία 75 χρόνια. Κάθε χρόνο, 12.000 νέοι από ολόκληρο τον κόσμο συμμετέχουν στα προγράμματα του AFS. Τα προγράμματα ανταλλαγής του AFS οδηγούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα ως προς την ανάπτυξη των διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

Η διαδικασία της διαδικτυακής προεγγραφής για τα προγράμματα του φθινοπώρου 2020 θα διαρκέσει από τις 27 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Ιανουαρίου 2020. Για να υποβάλετε αίτηση, να μάθετε περισσότερα ή να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα afs.org.gr

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Cisco Hellas: Αρωγός στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Cisco Webex Meetings ως την επίσημη πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με στόχο να κρατήσει τη μαθητική κοινότητα σε επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο των περιορισμών που προκύπτουν από την πανδημία Covid-19.

Για την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος, ενεργοποιήθηκε και λειτουργεί στο Υπουργείο ένας Κεντρικός Μηχανισμός Υποστήριξης δευτέρου επιπέδου (helpdesk), όπου 44 εξιδεικευμένα στελέχη απαντούν σε τηλεφωνήματα και ηλετρονικά μηνύματα των ομάδων υποστήριξης των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, αλλά και μεμονωμένων εκπαιδευτικών, βοηθώντας τους στη δημιουργία ψηφιακών τάξεων, αλλά και στην ευρύτερη χρήση της πλατφόρμας. Συνολικά μέχρι σήμερα, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερες από 17,000 κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα.Το τηλεφωνικό κέντρο του help desk υποστηρίζεται από την Cosmote, Gold Partner της Cisco. 

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Cisco Ελλάδος, συνεισέφερε στη διοργάνωση και τεχνική υποστήριξη των εκπαιδεύσεων των ομάδων εργασίας, τη δημιουργία των λογαριασμών των εκπαιδευτών στην πλατφόρμα Cisco Webex Meetings για τον σχεδιασμό των ψηφιακών τάξεων, καθώς και στη διάθεση 15 εξειδικευμένων στελεχών στο help desk του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αρωγός σε όλες τις παραπάνω δράσεις είναι η Space Hellas, Gold Partner της Cisco. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Παρασκευη 3 Απριλίου 2020 με την εκπαίδευση και ενσωμάτωση στην πλατφόρμα και των Δημοτικών σχολείων, τα οποία αφορούν σε 69.666 εκπαιδευτικούς και 623.363 μαθητές. 

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

WFA: Καλύτερες πρακτικές marketing εν μέσω κορωνοϊού

Ο ΣΔΕ φέρνει κοντά τους marketers της ελληνικής αγοράς με συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο.

Είναι γεγονός ότι η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση ανέτρεψε τα business plans και επηρέασε τα marketing plans του 2020 σε όλες τις χώρες και σε όλους τους κλάδους. Οι marketers και τα brands καλούνται να διαχειριστούν πρωτόγνωρες συνθήκες και νέες ανάγκες.

Ο ΣΔΕ από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα παραμείνει κοντά στους διαφημιζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο. Στο πλαίσιο αυτό, μοιράζεται με όλη την αγορά το Covid Compendium for Global Marketers της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA).  Πρόκειται για έναν online «οδηγό» που επιχειρεί να συγκεντρώσει και να διαδώσει τις καλύτερες ενέργειες που πραγματοποιούν τα brands σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την κρίση του κορωνοϊού, για να προσφέρει έμπνευση στην παγκόσμια κοινότητα των marketers. Δυστυχώς, οι marketers σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται ή θα βρεθούν -σε διαφορετικό χρόνο-  απέναντι στους ίδιους προβληματισμούς.

Σκοπός της εξαιρετικής αυτής πρωτοβουλίας είναι να αποτελέσει ένα παγκόσμιο hub καταγραφής καλών πρακτικών. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους marketers της ελληνικής αγοράς, ανεξάρτητα αν οι εταιρίες τους είναι μέλη του ΣΔΕ ή όχι, να επισκεφθούν το www.sde.gr και τη σχετική ενότητα του site για να ενημερωθούν για best practices από όλο τον κόσμο και να μοιραστούν ενέργειες που εκείνοι υλοποίησαν ή υλοποιούν στην «ιδιαίτερη» αυτή περίοδο και που μπορούν να αποτελέσουν best cases. 

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, Νερίνα Κομιώτη δήλωσε σχετικά «Κατανοούμε απόλυτα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διαφημιζόμενοι και θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε με όσους τρόπους διαθέτουμε στην επιχειρησιακή συνέχεια. Από την πρώτη στιγμή, η αγωνία μας ήταν να μπορέσουμε να απαντήσουμε παραγωγικά και δημιουργικά στις ανάγκες τόσο των μελών μας, όσο και της ευρύτερης αγοράς. Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία, η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ανταλλάξουμε ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες. Ο ΣΔΕ θα συνεχίσει την ενημέρωση για σημαντικά θέματα με την ευχή να τελειώσουν όλα γρήγορα και να επιστρέψουμε όλοι με υγεία και δύναμη στην κανονικότητα».

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

PeopleCert: Παραχωρεί υποδομές για τηλε-εξετάσεις

Τη δωρεάν διάθεση για ένα τρίμηνο των υποδομών της αλλά και της τεχνογνωσίας της αναφορικά με τη διαδικασία πραγματοποίησης εξετάσεων από απόσταση, μέσω διαδικτύου, προσφέρει στο Δημόσιο η PeopleCert, εταιρεία με ηγετική θέση στην πιστοποίηση προσώπων και γλωσσομάθειας.

Η προσφορά αφορά στην τεχνολογία που  έχει αναπτύξει, το   online proctoring  και άλλες ψηφιακές εφαρμογές.  Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της  PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό  Κυριάκο  Μητσοτάκη, θέτοντας στη διάθεση του ελληνικού δημοσίου τις υποδομές της εταιρείας του για όποια μορφή εξετάσεων προσώπων μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συστήματα της.

Η  PeopleCert  διαθέτει  συστήματα  τηλε-εξετάσεων, τηλε-επιτηρήσεων, Κέντρο Εξυπηρέτησης, Ανάπτυξης Εξετάσεων που λειτουργούν 24/7/365 και καλύπτουν 25 γλώσσες με εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεων ετησίως.

Οι εξετάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην πλατφόρμα της PeopleCert  είναι kατατακτήριες εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο , εξαμηνιαίες εξετάσεις πανεπιστημίων, εξετάσεις άδειας οδήγησης, εξετάσεις γνώσεων για άδεια ασκήσεως επαγγελμάτων, εξετάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και επαγγελματικών σεμιναρίων σε τομείς κρίσιμους για την αντιμετώπιση των περιστάσεων που ζούμε.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ