«Άλμα Ζωής»: Χρηματοδοτεί 2 διδακτορικές διατριβές ψυχο-ογκολογίας

Date:

Share post:

Η μελέτη της ψυχικής – συναισθηματικής επιβάρυνσης του καρκίνου και οι τρόποι βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών αποτελούν πεδία εξαιρετικής σημασίας, δεδομένου ότι ένα ποσοστό των ασθενών που μπορεί να αγγίξει και το 70%, αντιμετωπίζει σοβαρές συναισθηματικές δυσκολίες και δυσκολίες προσαρμογής μετά τη διάγνωση του καρκίνου.

Για τον λόγο αυτό, το «Άλμα Ζωής», αναγνωρίζοντας τη σημασία της έρευνας στην ψυχο-ογκολογία, με εξειδίκευση στον καρκίνο του μαστού, θα χρηματοδοτήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018 -2019, δύο διδακτορικές διατριβές που διεξάγονται ή που θα λάβουν έγκριση μέχρι 31/5/2018 στην Ελλάδα και αφορούν σε πρωτοποριακές μελέτες στον τομέα της ψυχο-ογκολογίας, σε μια από τις εξής θεματικές ενότητες:

-Η συναισθηματική επιβάρυνση (distress) των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα

-Οι ανάγκες των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού και τρόποι βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους

Το πρόγραμμα διενεργείται σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  και ερευνητικά κέντρα στην  Ελλάδα και θα διαρκέσει όσο διαρκέσουν οι εκπονήσεις των διδακτορικών διατριβών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα καθαρά έσοδα του Συμβολικού Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι Διδάκτορες σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, με πεδίο έρευνας  την ψυχο-ογκολογία.

Προθεσμία Δηλώσεων Συμμετοχής: Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» την αίτηση συμμετοχής με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ηλεκτρονικά στην διεύθυνση breastca@otenet.gr, μέχρι 31/5/2018.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.