Alpha Bank: «Όλοι μαζί στην Όπερα» για ισότιμη πρόσβαση στον Πολιτισμό

Date:

Share post:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος «Όλοι μαζί στην Όπερα», που οργάνωσε και υλοποίησε η Alpha Bank, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, από τον Δεκέμβριο του 2021.

Χάρη στο Πρόγραμμα, 23.783 άτομα παρακολούθησαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παραστάσεις σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας, με την παροχή θέσεων κωφών ή βαρήκοων που χρησιμοποιούν την ελληνική νοηματική γλώσσα ή ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους, καθώς και θέσεων τυφλών ή ατόμων με προβλήματα όρασης που χρησιμοποιούν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής AD.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν κάποια σοβαρής μορφής αναπηρία και μόνο το 11,5% των ατόμων αυτών έχει παρακολουθήσει ζωντανές θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις.

Η Alpha Bank θέτει στο επίκεντρο της Εταιρικής Υπευθυνότητας μία σειρά από πρωτοβουλίες που στηρίζουν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και ενισχύουν την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην Οικονομία, στον Πολιτισμό και, τελικά, στην ίδια την Κοινωνία. Στην κατεύθυνση αυτή, η Τράπεζα υιοθετεί σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στις υπηρεσίες και στα προϊόντα της, επεκτείνοντας το υφιστάμενο δίκτυο 201 καταστημάτων της με πρόσβαση για ΑμεΑ, αριθμός που ισοδυναμεί με το 67% του δικτύου της Τράπεζας. Παράλληλα, η Alpha Bank σχεδιάζει και αναπτύσσει προγράμματα, όπως το «Όλοι μαζί στην Όπερα», τα οποία συμβάλλουν στην άρση των ανισοτήτων ως προς την πρόσβαση στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, καλλιεργώντας συνθήκες, αλλά και συνείδηση κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Όπως δήλωσε η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank: «Η ιστορία της Alpha Bank είναι συνυφασμένη με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό και θεωρούμε ότι η απρόσκοπτη πρόσβαση στην πολιτιστική ζωή της χώρας, είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων. Επί σειρά ετών, συμμετέχουμε ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα μέσα από τις Συλλογές μας, την υλοποίηση προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά και μέσω συνεργασιών και υποστήριξης σχετικών δράσεων. Η συνεργασία μας με την Εθνική Λυρική Σκηνή, έχει ως κοινό όραμα την ισότιμη πρόσβαση στις Τέχνες και τον Πολιτισμό για όλους και όλες. Κύριο μέλημά μας είναι η μεταστροφή των αντιλήψεων σχετικά με την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε χώρους πολιτισμού, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, η καλλιέργεια της συμπερίληψης και, τελικά, η μείωση των ανισοτήτων».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.