Amadeus: Στη 16η θέση ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο

Date:

Share post:

Τη διάκρισή της ανάμεσα στους Corporate Knights 2018, δηλαδή ανάμεσα στις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο, ανακοίνωσε η Amadeus.

Μόλις το 2% των εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρίζονται για τη απόδοση βιωσιμότητας στον κατάλογο Global 100.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η εταιρεία διακρίνεται με το συγκεκριμένο βραβείο. Σημειώνοντας μια εντυπωσιακή πορεία ανέβηκε σε κατάταξη από την 87η θέση το 2017 στην 16η θέση φέτος. Επιπρόσθετα από αυτή τη διάκριση, η Amadeus συγκαταλέγεται στον κατάλογο Δεικτών Βιωσιμότητας του Dow Jones για 6 συνεχόμενα χρόνια.

Σημειώνεται ότι για την τελική κατάταξη, η διοργάνωση εξετάζει 5.994 εταιρείες με τζίρο μεγαλύτερο από 1 δις. δολάρια πάνω σε 17 ποσοτικούς δείκτες απόδοσης, οι οποίοι σχετίζονται με την εταιρική διακυβέρνηση, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ο Tomas López Fernebrand, Αντιπρόεδρος General Counsel και Γραμματέας Εταιρικής Στρατηγικής στο Amadeus IT Group σχολίασε σχετικά:

“Αυτή η έγκριτη διάκριση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον στόχο μας να μεταμορφώσουμε το μέλλον των ταξιδιών. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και το παγκόσμιο δίκτυο μας για να εγγυηθούμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Μια από τις πεποιθήσεις που βρίσκονται στην καρδιά της εταιρείας μας είναι ότι η πραγματική μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα για την ταξιδιωτική βιομηχανία απαιτεί συνεχείς ελέγχους ότι οι λειτουργίες και οι επιχειρηματικές δραστηριότητές μας είναι συμβατές και ουσιαστικά προάγουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Αυτή η ροπή δεν έρχεται φυσικά από την αρχή, και πρέπει συνεχώς να ενσωματώνουμε αυτή τη συνήθεια σε όλες μας τις δραστηριότητες. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι όλοι οι συμμέτοχοι στην ταξιδιωτική βιομηχανία πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην κατανόηση και στην ανάπτυξη αυτών των σημείων, ούτως ώστε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες απαιτήσεις χωρίς να συμβιβάζουμε τις ανάγκες του μέλλοντος. Σίγουρα, οι ταξιδιώτες αναμένουν ότι οι εταιρείες τις οποίες επιλέγουν για το ταξίδι τους θα κάνουν ακριβώς αυτό”.

Και καταλήγει: “Είμαι πολύ υπερήφανος για την πολύ καλή πρόοδο που σημειώσαμε και την αποφασιστικότητα που έχουν δείξει όλοι στην Amadeus για να επιτύχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας στον Ετήσιο Απολογισμό Amadeus Global Report 2016, ο οποίος αποτέλεσε την κύρια πηγή πληροφόρησης μέσα από την οποία οι Corporate Knights αξιολόγησαν το προφίλ μας”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

ΕΕΣ: Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, η Μαριάννα Λάτση για το φιλανθρωπικό της έργο.
Skip to content