ΑΜΥΜΩΝΗ: Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες

Date:

Share post:

Η αφορμή αλλά και αιτία ίδρυσης της Αμυμώνης, ήταν η έλλειψη οποιοδήποτε κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου για παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες.

Η Κα Παρασκευή Μπέλλου, μητέρα παιδιού που τότε αντιμετώπιζε αυτή την πραγματική ανεπάρκεια στη χώρα, εμπνεύστηκε και δημιούργησε μαζί με άλλους γονείς που αντιμετώπιζαν την ίδια αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους, την Αμυμώνη.

Τον πρώτο έως τότε φορέα που στόχο είχε το αυτονόητο: Να έχουν και τα τυφλά παιδιά με πρόσθετες αναπηρίες, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την αξιοπρέπεια.

Από τότε έχουν περάσει 22 χρόνια. Η Kα Μπέλλου, σκεπτόμενη πάντα όχι μόνο το δικό της παιδί, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονται σ’ αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση, μέσα από πολύ μεγάλο αγώνα, επιμονή, υπομονή και τεράστια δύναμη, υποστηριζόμενη από γονείς που βιώνουν τις ίδιες αντιξοότητες, συνεχίζει να δίνει τον αγώνα της. Η Αμυμώνη όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τα 4 προγράμματα που λειτουργεί, περιθάλπει, βοηθά και εκπαιδεύει πάνω από 200 παιδιά, αλλά παράλληλα καθοδηγεί και στηρίζει με κάθε τρόπο και τις οικογένειές τους.

Το μεγάλο όνειρο όλων των γονιών της Αμυμώνης υλοποιήθηκε το 2012 με τη μορφή της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, στο Πικέρμι. Το πρώτο σπίτι στην Ελλάδα, ειδικά διαμορφωμένο για άτομα με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, ήταν δωρεά του Ιδρύματος ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ και στεγάζει σήμερα επτά άτομα με στόχο την δια βίου παραμονή τους σε οικογενειακό περιβάλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λ. Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικάνικη Βάση), Τ.Θ. 73842

Εmail: info@amimoni.gr, amymoni@otenet.gr

Τηλ.: 210 9631441, 210 9630244

Fax: 210 9632549

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://amimoni.gr/site/

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content