Ανέλιξη: Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικού Παρεμβατισμού, Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού

Date:

Share post:

H MKO Aνέλιξη αποτελεί μια νεοσυσταθείσα μη-κυβερνητική, μη-κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία εδρεύει στον Κορυδαλλό. Έναυσμα για την δημιουργία αυτής της οργάνωσης αποτέλεσε η διαπίστωση του κοινωνικού αποκλεισμού και της κοινωνικής αδικίας σε σχέση με πολλαπλές ομάδες όπως το παιδί, την οικογένεια, τους μετανάστες, τα άτομα με αναπηρίες και τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, το γεγονός ότι υπάρχουν περιορισμένες δράσεις παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο για τον περιορισμό τέτοιων φαινομένων αποτέλεσε κίνητρο για την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Η MKO Aνέλιξη αποτελείται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, όπως κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς. Η πλήρης επωνυμία της οργάνωσης – «Ανέλιξη – Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κοινωνικού Προβληματισμού, Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού» – καταδεικνύει και τον ιδιαίτερο σκοπό που έρχεται να πραγματώσει. Στόχος της οργάνωσης είναι η επιστημονική έρευνα σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων και ειδικότερα στην ανάδειξη των προβλημάτων των κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, με απώτερο σκοπό τη γνωμοδότηση και τη παρέμβαση για την αντιμετώπιση τους.

Μέσα από την συνεργασία και τη διασύνδεση με συναρμόδιους φορείς, οργανώσεις, και άλλες ΜΚΟ στοχεύουμε στην οργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών συναντήσεων, ημερίδων, διαλέξεων και σεμιναρίων, αποσκοπώντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να αποδεχθεί στρατηγικές για την ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων στις τοπικές κοινωνίες.

H MKO «Aνέλιξη» την παρούσα χρονική περίοδο υλοποιεί, σε συνεργασία με το Δήμο Κορυδαλλού, πρόγραμμα με θέμα τη Διεύρυνση των δυνατοτήτων απασχόλησης των νέων στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας το οποίο χρηματοδοτείται  από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Eργασίας και κοινωνικής ασφάλισης.

τηλέφωνο: 210 4952891

e-mail: grekotal@gmail.com

διεύθυνση: Γιάνναρη 3, 181 20 Κορυδαλλός, Ελλάδα

https://www.mkoanelixi.gr

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content