Ανέλιξη: Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικού Παρεμβατισμού, Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού

Date:

Share post:

H MKO Aνέλιξη αποτελεί μια νεοσυσταθείσα μη-κυβερνητική, μη-κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία εδρεύει στον Κορυδαλλό. Έναυσμα για την δημιουργία αυτής της οργάνωσης αποτέλεσε η διαπίστωση του κοινωνικού αποκλεισμού και της κοινωνικής αδικίας σε σχέση με πολλαπλές ομάδες όπως το παιδί, την οικογένεια, τους μετανάστες, τα άτομα με αναπηρίες και τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, το γεγονός ότι υπάρχουν περιορισμένες δράσεις παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο για τον περιορισμό τέτοιων φαινομένων αποτέλεσε κίνητρο για την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Η MKO Aνέλιξη αποτελείται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, όπως κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς. Η πλήρης επωνυμία της οργάνωσης – «Ανέλιξη – Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κοινωνικού Προβληματισμού, Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού» – καταδεικνύει και τον ιδιαίτερο σκοπό που έρχεται να πραγματώσει. Στόχος της οργάνωσης είναι η επιστημονική έρευνα σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων και ειδικότερα στην ανάδειξη των προβλημάτων των κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, με απώτερο σκοπό τη γνωμοδότηση και τη παρέμβαση για την αντιμετώπιση τους.

Μέσα από την συνεργασία και τη διασύνδεση με συναρμόδιους φορείς, οργανώσεις, και άλλες ΜΚΟ στοχεύουμε στην οργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών συναντήσεων, ημερίδων, διαλέξεων και σεμιναρίων, αποσκοπώντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να αποδεχθεί στρατηγικές για την ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων στις τοπικές κοινωνίες.

H MKO «Aνέλιξη» την παρούσα χρονική περίοδο υλοποιεί, σε συνεργασία με το Δήμο Κορυδαλλού, πρόγραμμα με θέμα τη Διεύρυνση των δυνατοτήτων απασχόλησης των νέων στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας το οποίο χρηματοδοτείται  από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Eργασίας και κοινωνικής ασφάλισης.

τηλέφωνο: 210 4952891

e-mail: grekotal@gmail.com

διεύθυνση: Γιάνναρη 3, 181 20 Κορυδαλλός, Ελλάδα

https://www.mkoanelixi.gr

Related articles

Τουρισμός: Ζητούμενο η ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας της φύσης

Οι αρχές της αειφορίας αναφέρονται στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης και στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών διαστάσεων.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).
Skip to content