Ανώτατες διακρίσεις για την Εταιρική Υπευθυνότητα της MYTILINEOS

Date:

Share post:

Υψηλές διακρίσεις απέσπασαν οι πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS, καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο δράσεων και τον άμεσο αντίκτυπό τους στο κοινωνικό σύνολο.

Τρείς από τις πιο φιλόδοξες δράσεις της προηγούμενης χρονιάς διακρίθηκαν στα Hellenic Responsible Business Awards 2018, ανεβάζοντας το πήχη τόσο για την εταιρεία, όσο και για τους ανθρώπους της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσπασε Βραβείο GOLD στην Ενότητα Ενεργοποίηση & Δέσμευση Ενδιαφερόμενων – Μερών / Καλύτερη έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση, για το ενημερωτικό microsite Integrated Value Creation SCORECARD που παρουσιάζει με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία την ενιαία αξία που παράγει η MYTILINEOS στο πλαίσιο της δραστηριότητας της.

Έλαβε επίσης Βραβείο GOLD στην Ενότητα Πρότυπο Επένδυσης / Ενίσχυση της Απασχόλησης για την Εφαρμογή της διεθνούς μεθοδολογίας Social Return on Investment για τη μέτρηση του Δείκτη Κοινωνικής αξίας του Προγράμματος “ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ”, το οποίο δημιούργησε έναν απόλυτα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο εντάσσοντας 11 νέους ανθρώπους στην αγορά εργασίας

Βραβείο SILVER στην Ενότητα Αριστεία απέσπασε για τον Β’ Κύκλο του προγράμματος «ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ» για την αντιμετώπιση της Σχολικής Διαρροής, σε συνεργασία με την Ένωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο της διοργάνωσης.

Και οι τρεις αυτές δράσεις ξεχώρισαν για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, την ανταπόδοση προς την κοινωνία, αλλά και για τη συνεισφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή στις 15 Φεβρουαρίου 2018, όπου περισσότεροι από 300 παρευρισκόμενοι, Θεσμικοί Εκπρόσωποι, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων παρακολούθησαν τις απονομές που πραγματοποιήθηκαν για τα έργα που διακρίθηκαν στον τομέα των επενδύσεων για την βιώσιμη και την κοινωνική ανάπτυξη.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content